Tanzania

Klimaat en reistijd Tanzania


Tanzania is het gehele jaar door te bezoeken. Er zijn echter verschillen per periode:

 • november - december:
  Deze maanden worden gekenmerkt door de ‘korte regens’. De regens vallen vooral in de noordelijke parken en duren meestal 4 weken. Soms start het korte regenseizoen al eind oktober. De regens hebben zelden effect op de kwaliteit van de safari.

 • januari - februari:
  Deze maanden zijn voor de noordelijke parken (m.u.v. Tarangire) een goed en droog reisseizoen. Na het vallen van de korte regens wordt de vruchtbare grond in het zuidoosten van de Serengeti een paradijs voor grazers. Dit deel van de Serengeti, genaamd Ndutu, is de “place to be” voor het zien van de migratie. In februari is er een ware geboortegolf van gnoes. De zuidelijke parken hebben wel te maken met regen. In Selous, Ruaha en Mikumi is de regenval elke maand heviger van november t/m de piek in april. Januari en februari zijn wel goede maanden om vogels te spotten in Zuid-Tanzania.

 • maart - mei:
  Dit zijn de natste maanden. De aanvang en lengte van het regenseizoen kan per jaar verschillen. Hevige regenval komt in deze periode vrijwel elke dag voor, maar het regent meestal niet de hele dag. In de noordelijke parken zijn safari’s nog steeds mogelijk, maar in Zuid-Tanzania sluiten veel camps. De prijzen in Noord-Tanzania liggen lager en het is rustiger. In deze maanden verplaatst de migratie van Ndutu naar centraal en het westen van de Serengeti.

 • juni - oktober:
  Dit zijn de beste maanden voor een bezoek aan zowel Noord- als Zuid-Tanzania. Dit is het droge seizoen en de luchtvochtigheid is laag. Temperaturen schommelen overdag tussen de 20°C en 30°C. ’s Nachts en in de vroege ochtend kan het bij de Ngorongoro en op de vlakte flink afkoelen, vooral tussen juni en augustus. Naarmate het droge seizoen vordert, verzamelt het wild zich rond waterpoelen waardoor het makkelijker te vinden is. In juni en juli is de migratie van de gnoes nog in de Serengeti. Van augustus t/m oktober bevinden de kuddes zich in de Masai Mara in Kenia.


Bekijk het reisaanbod van Tanzania
Klik hier voor het actuele weer in TanzaniaReiservaringen

 • Martijn van Pangea heeft goed begrepen wat onze wensen waren en daar een mooi programma voor samengesteld.

  lees meer
  -
  Roger, Janet, Thomas en Matthijs
 • Zanzibar verdelen in 2 bestemmingen was echt perfect en zeker aan te raden

  lees meer
  -
  Nancy van der Veeken
 • Would we do it again? YES WE WOULD!!!

  lees meer
  -
  Rewi & Nora
 • Overal was iedereen erg behulpzaam

  lees meer
  -
  Jeff van Loon

Tip: safari tips en informatie

Safari tips

Het maken van een safari is een geweldige ervaring. Maar om er tijdens de safari achter komen dat u beter zonnebrand had kunnen meenemen is vervelend. Ook is het vervelend als achteraf blijkt dat alle foto's onscherp zijn... Dat willen we toch allemaal vermijden? Lees de safari tips

Naar Tanzania in stijl?

Luxe Reizen Afrika Logo

Op zoek naar een echte luxe Tanzania reiservaring? Bekijk dan ook het aanbod op LuxeReizenAfrika!

Tanzania Studiereis

     IMG_5381Bekijk de studiereisfoto's Tanzania op onze Flickr-pagina en lees hier het reisverslag