Bhutan

Bhutan reizen

ďWe zijn echte AziŽ-gangers en hebben hier dan ook al vele landen bezocht. Dit keer zoeken we een bestemming die ons nog echt kan verrassen. Bhutan staat hoog op ons lijstje. We willen in contact komen met de lokale bevolking en houden ook wel van een stevige wandeling. Daarnaast willen we meer leren over het boeddhisme.Ē

Bhutan is een fascinerend land, dat eeuwenlang afgesloten is geweest van de buitenwereld. Pas sinds 1974 worden er toeristen in het land toegelaten. Een reis door Bhutan is bijzonder omdat het een ongerept land is en geen massatoerisme kent. Eťn van de bezienswaardigheden van Bhutan zijn de indrukwekkende Dzongs (kloosterburchten). In bijna elke stad is een dergelijk klooster wel te vinden. De bekendste is echter Taktsang, beter bekend als "Tiger's Nest", gelegen in de prachtige omgeving van Paro. Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw reis.

Bhutan Specialist

Reiservaringen

  • hiermee steekt PANGEA Travel met kop en schouders boven andere organisaties uit

    lees meer
    -
    Eileen Teng

Tip: Boogschieten in Bhutan

boogschieten in BhutanBoogschieten is de nationale sport van Bhutan, en wordt er uiterst serieus genomen. Het is erg leuk om een wedstrijd bij te wonen, want deze gaan gepaard met veel dans en rituelen. Het is zelfs toegestaan om de tegenstander te kleineren of uit de concentratie te halen door bijvoorbeeld wild met de armen te flapperen. Men schiet met een grote handboog op een roos, die op een ongelooflijke afstand staat: 145 meter. In het Changlimithang stadion van Thimphu kun je geregeld wedstrijden en trainingen bijwonen. 

Tip: de Motihang Mini Zoo in Thimphu

De Takin is het nationale dier van Bhutan. Wilt u dit dier van dichtbij aanschouwen? Brengt u dan tijdens een verblijf in Thimphu een bezoek aan de Motithang Mini Zoo.

Tip: de Zilukha Nunnery in Thimphu

In Thimphu vindt u de Zilukha Nunnery. Bijzonder hieraan is dat dit één van de laatste kloosters is waar nog vrouwelijke monniken leven. Op de binnenplaats van het klooster vindt u een interessante chorten. Bovendien kunt u hier terecht voor een fantastisch uitzicht over Thimphu en de Trashi Chhoe Dzong!