De Zijderoute

routekaart De Zijderoute

Altijd al in de voetsporen van de bekende ontdekkingsreiziger Marco Polo willen treden? De complete Zijderoute loopt door Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Wij verzorgen de reis vanaf het moment dat u binnenkomt in China: tijdens deze 25-daagse rondreis volgt u de eeuwenoude Zijderoute. U bezoekt de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden langs de route in China zoals Kashgar, de Taklamagan woestijn, Dunhuang en de Magao grotten. De rondreis langs de Zijderoute eindigt in Xi’an, in de plaats waar de route vroeger ook eindigde. Een bijzondere reis voor als u een andere kant van China wilt ontdekken.

Bekijk ook onze andere China reizen

Reisduur: 26 dagen
Chengdu - Urumqi - Kashgar - Taklamakan woestijn - Kuqa - Dunhuang - Jiaquan - Jiayuguan - Lanzhou - Xi'an - Beijing Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Amsterdam - Chengdu

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Chengdu waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2 Chengdu

Na aankomst in Chengdu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt er een transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad omringd door bergen. Ook wordt Chengdu wel de stad van de Hibiscus genoemd, omdat vroeger de stadswallen beplant waren met hibiscussen. U kunt in de middag een wandeling maken door het oude stadscentrum.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Chengdu - Urumqi

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Chengdu voor de binnenlandse vlucht naar Urumqi. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en vervolgens naar het hotel gebracht.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Urumqi - Kashgar

Vandaag maakt u een stadstour door Urumqi. Samen met de privé-gids bezoekt u o.a. het regionale museum van de stad. Hier kunt u alles vinden over de zijderoute, maar ook over de rijke geschiedenis van de autonome provincie Xinjiang, waar Urumqi de hoofdstad van is. In de middag bezoekt u de grote bazaar waar u kennis maakt met een traditionele islamitische markt. Na het diner wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Kashgar. U overnacht in Kashgar. Deze plaats is van oudsher de plaats waar de zijderoute China binnenkomt.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Kashgar

Kashgar, ook wel Kashi genoemd, is traditioneel gezien een van de belangrijkste steden van de regio. Het is een belangrijke handelsstad waar vroeger de zijderoutekaravanen een tussenstop maakten. De inwoners van de stad zijn een interessante mix tussen Uighur, Han Chinezen, Uzbeken, Kyrgiziers en Tajiken, volkeren die u niet vaak tegenkomt. Tijdens uw verblijf in Kashgar maakt u een stadstour en brengt u een bezoek aan de Idkha moskee, het Abakhoja mausoleum en de markt. In de middag bezoekt u tevens het oude deel van de stad en de grootste bazaar van Centraal Azië. Hier vindt u alles van groente, fruit, vlees tot allerlei dagelijkse gebruiksvoorwerpen en prachtige handgemaakte souvenirs. Tip: Bezoekt u, indien mogelijk, de bazaar op zondag. Er is dan ook een dierenmarkt waar u een bezoek aan kunt brengen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Kashgar - Yekent - Hotan

Na het ontbijt verlaat u Kashgar en rijdt u in zuidwestelijke richting naar Yekent (ca. 350 km). Hier bezoekt u het mausoleum van de oude koning van Yekent en de Alertun moskee. Te voet kunt u het kleine centrum verkennen. Aansluitend gaat de rit verder naar Hotan, waar u de komende twee nachten verblijft. Hotan is de Jade hoofdstad van China. Deze van oudsher zeer kostbare edelstenen zijn in de omgeving van Hotan te vinden. Zelf kunt u uw geluk beproeven in de rivierbedding van de Kalakax He rivier. Regelmatig wordt hier nog jade gevonden.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Hotan

Vandaag staat in het teken van traditionele bedrijven. U begint de dag met een bezoek aan een winkel waar houten schalen worden gemaakt en aan de lokale markt. In de namiddag staat er een bezoek aan een zijde- en tapijtfabriek gepland. De dag wordt afgesloten met tocht op een kameel door de Taklamakan woestijn, waar u kunt genieten van een spectaculaire zonsondergang.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Minfeng - Taklamakan woestijn - Kuqa

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma (ca. 730 km). U rijdt in ongeveer negen uur, over een goede weg, dwars door de Taklamakan woestijn naar Kuqa. De woestijn is 1000 bij 400 kilometer en is daarmee een van de grootste zandwoestijnen ter wereld. U rijdt door het prachtige verlaten landschap en komt onderweg immense zandduinen tegen van soms wel 300 meter hoog.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Kizil grotten

Vanuit Kuqa bezoekt u vandaag de Kizil grotten (ca. 75 km). Deze grotten bestaan uit 236 uitgehouwen grotten allen met hun eigen unieke Boeddhistische tekeningen. Experts denken dat deze grotten uit de 3e eeuw stammen en een van de eerste Boeddhistische kunstuitingen van China zijn. Na verloop van tijd zijn vele schilderingen vernietigd of verloren gegaan maar zo'n 1000 vierkante meter is nog steeds te bewonderen. Op de weg terug naar Kuqa rijdt u langs de Tianshan Mysterious Grand Canyon. Deze canyon is meer dan vijf kilometer lang en bestaat uit nauwe steile geërodeerde wanden.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Kuqa - Korla

Deze morgen bezoekt u de Kizilgaha Beacon Tower, een van de belangrijkste culturele overblijfselen van het gebied. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Subash Ancient ruïne. Deze ruïnes zijn de overblijfselen van de oude hoofdstad van de Guici die circa 5000 jaar geleden in deze regio leefden. Na de lunch rijdt u in ongeveer vier uur (ca. 280 km) naar Korla voor de overnachting.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Korla - Turpan

Na het ontbijt verlaat u Korla waarna u in circa vijf uur naar Turpan rijdt (ca. 380 km). Hier bezoekt u het Karez Irrigatie Systeem, een van de grootste bouwkundige wonderen uit de Chinese oudheid naast de Grote Muur. Dit 2000 oude systeem bestaat uit een serie van kanalen en putten die ondergronds het gletsjerwater uit de bergen over enorme afstanden vervoerde. De meeste steden langs de zijderoute vertrouwden op deze kanalen voor het verkrijgen van hun drinkwater. Dit succesvolle systeem bracht het water zelfs helemaal naar dorpen in hedendaags Iran.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Turpan

Er staat voor vandaag een stadstour gepland in Turpan. Deze stad is sinds de oudheid al een belangrijke plaats in China vanwege haar strategische ligging waar Oost en West China bij elkaar komen. Turpan is een zeer oude stad die zeker al 6000 jaar oud is. De stad dankt haar naam aan het Uighur woord voor 'lage plaats'. De stad is namelijk de laagst gelegen stad van het land. Tijdens de stadstour bezoekt u de Emin Minaret, de grootste Islamitische toren van de provincie. Tevens bezoekt u de Gaochang en Jiaohe ruïne complexen, de Bezilklik grotten en tot slot Flaming Mountain. Flaming Mountain is een uniek rood landschap, u kunt hier genieten van prachtige zonsondergangen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13 Turpan - Dunhuang

Via Liuyuan reist u per trein naar Dunhuang.Hier wordt u verwelkomd door de lokale gids en naar uw volgende accommodatie gebracht. Later op de dag brengt u een bezoek aan de Cresent Moon spring, een tempel gelegen aan de voet van een zandduin en rivier in de vorm van de halve maan. Een prachtige, zeer fotogenieke plek.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 Dunhuang - Jiayuguan

Per auto met privé-chauffeur reist u in circa vier uur naar Jiayuguan. Hier brengt u een bezoek aan de Mogao grotten. De 492 grotten zijn rijkelijk versierd met Boedistische kunst. Ondanks de erosie zijn de beelden en tekeningen verbazingwekkend goed bewaard gebleven.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15 Jiayuguan - Lanzhou

Deze dag begint met een bezoek aan de First Beacon Tower, een onderdeel van de oude verdedigingswerken van China. Hier vindt u tevens het meest westelijk gelegen deel van de Chinese Muur en de belangrijkste passage door de muur. Er zijn slechts enkele van deze passages door de Chinese Muur, deze werden dan ook zwaar beveiligd. De passage zelf loopt door een indrukwekkend fort met een oppervlakte van bijna 4 hectare. Het fort bestaat uit drie gedeelten; een binnen, buiten en centraal deel. Alle gedeelten zijn beveiligd met hoge wachttorens. Jiayuguan is het best bewaarde verdedigingswerk van de Chinese Muur en was vroeger het meest westelijk punt van het Chinese rijk. Tegen de avond wordt u naar het station gebracht voor de nachttrein naar Lanzhou.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16 Lanzhou

Na aankomst in Lanzhou wordt u naar het hotel gebracht, waar u eerst kunt ontbijten. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Ganzu Museum, waar u alles leert over de historie van Lanzhou en haar omgeving. In het White Pagoda Park is deze historie ook nog goed waar te nemen; hier is een prachtige pagoda te bezichtigen die in de Ming dynastie is gebouwd.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 17 Lanzhou - Xiahe

Vandaag bezoekt u de Binlingsi grotten, in deze grotten vindt u overblijfselen van Boeddhistische kunst. Aansluitend reist u verder naar Xiahe, een rit van circa vijf uur (ca. 280 km). U kunt alvast op eigen gelegenheid een eerste indruk van de stad op doen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 18 Xiahe - Lanzhou

Vandaag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van Xiahe; het Labrang klooster. Dit klooster behoort tot de Guluk school van het Boeddhisme waar de Dalai Lama geestelijk leider van is. De Guluk richting van het Boeddihsme is afkomstig uit Tibet wat verklaard waarom dit klooster met name in trek is bij Tibetaanse monniken. Het klooster, gesticht in 1709, lijkt het gehele dorp te beslaan en is het belangrijkste Tibetaanse complex gelegen buiten Tibet. Het is een groot complex prachtig gelegen tussen de bergen. Na de lunch rijdt u terug naar Lanzhou voor de overnachting (ca. 280 km).
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19 Lanzhou - Xi'an

U wordt naar de luchthaven van Lanzhou gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Xi'an. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar het Hanyang Underground Museum gebracht. Na dit bezoek rijdt u terug naar Xi'an waar de rest van de dag ter vrije besteding is. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Grote Moskee (optioneel). Deze moskee uit de 8e eeuw is in Chinese stijl gebouwd maar heeft ook Arabische elementen. Naast het feit dat dit een mooie rustige plek is in de drukke stad, is de omgeving ook de moeite waard. De moskee is gelegen in de oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes. Na een bezoek aan de Bell Tower, kunt u de Wild Goose Pagoda bezoeken (optioneel). Deze pagode is in het jaar 652 gebouwd om de heilige boeddhistische geschriften van de monnik Xuan Zang onder te brengen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 20 Xi'an

Xi’an is bekend om een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. U brengt hier vandaag een bezoek aan en zult versteld staan van dit enorme complex met ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. Op korte afstand bevindt zich de grafheuvel van keizer Qin Shi Huangdi. Ook hier zult u een stop maken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Indien de tijd het toelaat, kunt u per fiets Xi'an verder verkennen. Tip: Het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele "Tang Music and Dance". Tijdens deze show worden er maar liefst 16 verschillende dumplings geserveerd.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 21 Xi'an - Beijing

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Xi'an gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Beijing. Na aankomst in Beijing wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Beijing is bekend om de Verboden Stad, het Tian’anmenplein, het Zomerpaleis, het Olympische Bird’s Nest, de Watercube en de Chinese muur. Deze kenmerkende bezienswaardigheden zijn een absolute must wanneer u in Beijing bent.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 22 Beijing

U bezoekt samen met een privé gids diverse bezienswaardigheden in de stad. Beijing is vooral bekend om haar Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Ook bezoekt u de Verboden Stad. In dit paleizencomplex leefden vroeger de keizer en zijn complete hofhouding. Ook een bezoek aan de Tempel van de Hemel in het zuiden van de stad staat op het programma. Deze tempel is een van de mooiste historische monumenten van Beijing. Rondom deze tempel ziet u veel sportende Chinezen. Noot: de Verboden Stad is gesloten op maandag.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 23 Beijing

Na het ontbijt gaat u per auto met privéchauffeur op pad voor een bezoek aan de Grote Muur bij Jinshaling. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische volkeren uit het noorden. Geniet van dit imposante bouwwerk dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de wereldgeschiedenis.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 24 Beijing

Vandaag kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Zomerpaleis, gelegen buiten de drukte van de stad. In de 12e eeuw werd deze tempel gebruikt als zomerverblijf voor de keizerlijke familie. U kunt hier een wandeling maken langs alle prachtige tempels, pavilioens en tuinen. De belangrijkste gebouwen van het Zomerpaleis kijken uit over het Kunming meer, met de zeventien bogen-brug. Belangrijk: Sinds kort is een bezoek aan de Verboden Stad gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Omdat u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 25 Beijing - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Amsterdam. Aankomst is dezelfde dag.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • internationale vliegreis Amsterdam - Chengdu, Beijing - Amsterdam
 • lokale vliegreizen Chengdu - Urumqui, Urumqui - Kasgar, Lanzhou - Xi'an, Xi'an - Beijing
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • lokale treinreis Turpan - Dunhuang, Jiuquan - Lanzhou
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door een deskundige Engels sprekende gids
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • visum China, ca. €126 pp (voor vertrek via ambassade/VisumInternational), excl.bemiddelingskosten
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Tianyi Commercial Hotel - Xi'an

Op slechts 10 minuten rijden van het centrum en 35 minuten van de luchthaven ligt het grootschalige Tianyi Hotel. Het moderne business hotel biedt ruime kamers, twee restaurants en een fitness met sauna. De 188 kamers zijn ruim opgezet en beschikken over een televisie, mini bar, kluis en een badkamer met bad en douche.


Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu

Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Authentieke reis geschikt voor cultuur- en natuurliefhebbers.
 • Compleet programma inclusief excursies én de entreegelden.
 • Op de meeste dagen is er naast ontbijt ook reeds lunch en diner inbegrepen.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen zodat u volledige informatie krijgt.
 • Enkele lange afstanden legt u af per vliegtuig of nachttrein zodat u weinig reistijd verliest.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Onze rootsreis met onze dochter Jiang was een enorm succes.

  lees meer
  -
  familie Halff
 • Wij zijn geen wereldreizigers en vonden het spannend…

  lees meer
  -
  Tonny, Elodie en Fiene
 • Wij hebben van de reis genoten en vonden alles goed geregeld.

  lees meer
  -
  Marion en Li van Eekelen en familie Hartvelt
 • Alles was tot in de puntjes geregeld

  lees meer
  -
  familie van Maaren en familie Brouwer


print deze reisterug naar het overzicht