Historisch en cultureel MaleisiŽ

routekaart Historisch en cultureel MaleisiŽ

Geinteresseerd in cultuur en historie? Deze 14-daagse reis heeft alle ingredienten om de mooiste historische plekken van West-MaleisiŽ te leren kennen. In UNESCO steden als Malacca en Georgetown vindt u zelfs nog Nederlandse invloeden. Naast enkele bekende steden staan in deze reis ook de minder bezochte plekken als Ipoh, Kota Bharu en Kuala Terengganu centraal. U reist comfortabel per auto met privťchauffeur en verblijft in kleinschalge boutique hotels en overnacht zelfs in een homestay.

Reisduur: 14 dagen
Malacca - Kuala Lumpur - Kuala Selangor - Sebak Bernam homestay - Ipoh - Penang - Kota Bharu - Kuala Terengganu - Kuantan Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Amsterdam - Kuala Lumpur

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U vliegt rechtstreeks per lijndienst van KLM van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aankomst is de volgende ochtend.

Dag 2 Kuala Lumpur - Malacca

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en reist u per auto met privťchauffeur naar Malacca. Een gezellige stad met veel overblijfselen uit het kleurrijke verleden van Maleisische sultans en Nederlandse, Portugese en Engelse kolonisten. De geschiedenis van de stad gaat zo'n 600 jaar terug. Sinds juli 2008 heeft Malacca een vermelding op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Na aankomst maakt u een stadswandeling. Nederlandse invloeden herkent u in de Christ Church en het Stadthuys. In het nabijgelegen St. Paulís Church liggen zelfs nog grafstenen met oude Nederlandse teksten. Rondom de Jalan Tun Tan Cheng Lock, de vroegere Heerenstraat, vindt u Chinees Malacca met prachtige oude Chinese koopmanshuizen. In Jonkerstreet zijn vele traditionele winkels met curiosa en antiek en souvenirs.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Malacca - Kuala Lumpur

Na het ontbijt staat een bezoek gepland aan het Baba Nyonya Museum. Hier maakt u kennis met de bevlokingsgroep 'Baba Nyonya', die ontstond doordat Chinese handelaren hier in de 15e eeuw trouwden met Maleisische vrouwen. Het museum bestaat uit een voormalig woonhuis. Vervolgens maakt u een boottocht over de Malacca rivier. Vanaf hier ziet u de de overblijfselen van de oude pakhuizen en haven welke ooit een van de drukst bevaren havens ter wereld was. Na de lunch in het Baba Nyonya Restaurant reist u terug naar Kuala Lumpur. U overnacht in een kleinschalig boutique hotel in het centrum.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Kuala Lumpur

Samen met uw gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kuala Lumpur, de hoofdstad van MaleisiŽ, tijdens een stadswandeling. U start bij de 'wet market' en krijgt hier een goed beeld van de activiteiten op de markt. Hier doen de lokale inwoners hun boodschappen. Samen met uw gids reist u per monorail naar Little India. Hier lijkt het alsof u in een grote bazaar terecht komt. De wijk concentreert zich rondom de Jalan Masjid India. Neem hier bijvoorbeeld de tijd voor de kop koffie of thee en geniet van alle bedrijvigheid. Vanuit hier loopt u naar het Onafhankelijkheidsplein. Een belangrijke plek in de historie van MaleisiŽ, dat in 1957 onafhankelijk werd. Een bezoek aan Central Market en Chinatown zorgen vervolgens voor een compleet beeld van het lokale leven in 'KL' en zijn een ideale lunch locatie. Ook het zien van de KLCC en Petronas Twin Towers ontbreekt niet tijdens deze stadswandeling. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Kuala Lumpur - Kuala Selangor

U rijdt naar Kuala Selangor, een rustige plaats aan de kust en aan de Selangor rivier. Onderweg bezoekt u de 'Blauwe Moskee' in Shah Alam. Kuala Selangor staat bekend om de vele vuurvliegjes die hier in het donker te zien zijn. Allereerst brengt u een bezoek aan Bukit Melawati waar het paleis van de Sultan van Selangor heeft gestaan en nu de vuurtoren van Altinsburg staat. Tevens is de kans groot dat u hier vele Silverleaf Monkey families ziet. 's Avonds start de boottocht langs de oevers van de Selangor rivier, dwars door de jungle. De vele vuurvliegjes zorgen voor een waar schouwspel van lichtjes! Diner in lokaal (seafood) restaurant is vandaag inbegrepen. Noot: de kwaliteit van het hotel in Kuala Selangor laat te wensen over.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Kuala Selangor - Sebak Bernam homestay

Na het ontbijt vertrekt nu in noordelijke richting naar Sebak Bernam, gelegen op de grens van de deelstaten Selangor en Perak. Vandaag staat een homestay verblijf op het programma. Na aankomst in het dorp wordt u door uw gastheer ontvangen en maakt u kennis met elkaar onder het genot van een lunch. Later op de dag staan activiteiten gepland zoals rijst planten/oogsten, weven en batik verven. Zo neemt u een kijkje in het leven van de lokale bewoners, een bijzondere ervaring! Het exacte programma wordt terplaatse en in overleg bepaald. U verblijft in een eenvoudige kamer in het dorp.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Sebak Bernam - Ipoh

Na het ontbijt verlaat u het dorpje en gaat u op weg naar Ipoh. Onderweg maakt u diverse stops. Deze regio stond bekend om de winning van tin en rubber tijdens de koloniale tijd. Veel invloeden uit deze tijd zijn nog herkenbaar in het straatbeeld. U overnacht in het bijzondere Indulgence Hotel, gelegen in het centrum van Ipoh en is zeer kleinschalig met slechts 7 kamers. Na het diner is het wellicht leuk om de avondmarkt in Ipoh te bezoeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Ipoh - Penang

Na het ontbijt brengt u samen met uw chauffeur een bezoek aan Ipoh. De hoogtepunten van het plaatsje Ipoh zijn het treinstation, Kellie's Castle en de beroemde Chinese grottempels. Drie van hen zijn zeker een bezoek waard: Perak Tong, Kek Lok Tong en Sam Poh Tong. U bezoekt vervolgens het historische Taiping. Dit oude mijnstadje was in de 19e eeuw zeer welvarend. De Britten bouwden hier de eerste spoorlijn van MaleisiŽ. Vervolgens reist u verder naar Penang. Het eiland is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot ťťn van de langste in AziŽ. U overnacht in Georgetown, een stad met een rijke historie. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding in de hoofdstad. U verblijft in het bijzondere Cheong Fatt Tze Mansion. Het pand is zoín 150 jaar oud en heeft een bijzondere uitstraling. Het pand staat, als onderdeel van Leith Street, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hotel telt slechts 16 kamers met allemaal een andere inrichting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Penang

In de ochtend maakt u met een gids een wandeling door Georgetown, sinds 2008 onderdeel van UNESCO Werelderfgoedlijst. In de middag bezoekt u Boeddhistische tempel Kek Lok Si en Penang Hill. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Penang - Kota Bharu

Na het ontbijt rijdt u naar de meest noordoostelijke stad van West-MaleisiŽ; Kota Bharu. Er staat een flinke rit van zo'n acht uur op het programma. Kota Bharu is een prettige stad en wordt meestal gebruikt als vertrekpunt naar een van de eilanden voor de kust of een reis in zuidelijke richting. Na aankomst maakt u samen met uw gids een stadstour langs de belangrijkste plekken in Kota Bharu.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Kota Bharu - Kuala Terengganu

Na het ontbijt maakt u een tour door Kota Bharu. De stad heeft ťťn van de kleurrijkste markten van MaleisiŽ. U vindt er niet alleen groente en fruit, maar ook prachtige batiks en songkets. Bij de talrijke eetstalletjes kunt u wat proeven van de lokale lekkernijen. Tevens is Kota Bharu de meest islamitische stad van MaleisiŽ en biedt het een schatkist aan traditionele Maleise cultuur en kunstnijverheid met nog vele traditionele ambachten zoals batikkers, zilversmeden en vliegerbouwers. Vlakbij de stad staat de oudste houten moskee van het land, de Masjid Kampung Laut. Na de tour rijdt u verder naar Kuala Trengganu. Eventueel kunt u onderweg in een idyllisch vissersdorpje stoppen om de vangst van de dag te bewonderen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Terrapuri is een unieke accommodatie, ca. 15 minuten buiten het centrum van Merang gelegen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Kuala Terengganu - Kuantan

Na het ontbijt maakt u een tour door Kuala Trengganu. Vervolgens gaat de reis verder naar Kuantan. Onderweg worden diverse stops aangedaan. Indien de tijd het toelaat kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Kuantan verkennen. In Kuantan staat een moskee als uit het sprookje van 1001 nacht. Langs de rivier zijn talloze eetstalletjes waar u, terwijl u geniet van de lokale keuken, de boten voorbij kunt zien varen. Iets ten noorden van de stad ligt het traditionele vissersdorpje Besarah, waar de lokale vissers nog waterbuffels gebruiken om de visvangst naar de visafslag te brengen. U verblijft in het Riverside Boutique Guesthouse, een prettig hotel in het centrum van Kuantan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Kuantan - Kuala Lumpur - Amsterdam

Na het ontbijt verlaat u Kuantan en rijdt u terug naar Kuala Lumpur. Op ongeveer een uur van de stad bevinden zich de Batu Caves. Bij aankomst wordt u begroet door de vele apen, die uit zijn op voedsel. De Batu Caves zijn in 1892 ontdekt en worden sindsdien als actieve Hindoetempel gebruikt. Via een trap met 272 treden bereikt u de hoofdgrot, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Na dit bezoek volgt de transfer naar de luchthaven. Na aankomst checkt u in voor de vliegreis naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

Dag 14 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • internationale vliegreis
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privťchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: Ä 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: Ä 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels in Malacca / Penang / Langkawi
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Riverside Boutique Guesthouse - Kuantan

Het Riverside Boutique Guesthouse is een nieuw, hip en kleinschalig boutique hotel. Dit hotel met slechts 6 kamers ligt in de meest historische straat in het centrum van Kuantan. Op slechts 10 minuten rijden bevindt zich het strand en de Royal Pahang Golf Club. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuantan genieten van het stadsleven en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Riverside Boutique Guesthouse van harte aan.


Cheong Fatt Tze Mansion - Penang (Georgetown)

Het Chong Fatt Tze is zonder twijfel een uniek hotel op Penang. Het pand is zoín 150 jaar oud en heeft een bijzondere uitstraling. Het pand staat, als onderdeel van Leith Street, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hotel telt slechts 16 kamers met allemaal een andere inrichting. Verwacht hier geen luxe maar wel een prima kamer met redelijk basis faciliteiten. Het personeel is vriendelijk en laat u snel op uw gemak voelen. Bijzonder aan een verblijf in Cheong Fatt Tze Mansion is dat u als gast gratis kunt deelnemen aan een rondleiding door het hotel, dat tevens een museum is. Vanuit het hotel is het eenvoudig om de stad Georgetown te verkennen. Winkels en restaurants vindt u op loopafstand. Een zwembad is in dit hotel niet aanwezig.


Anggun Hotel - Kuala Lumpur

Het Anggun is een relatief nieuw, hip en kleinschalig 4* boutique hotel in Kuala Lumpur. Dit hotel met slechts 18 kamers ligt in het centrum. Op slechts 10 minuten loopafstand vindt u het levendige Chinatown. Op het dakterras van het hotel kunt u genieten van uw ontbijt of een heerlijk drankje. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuala Lumpur genieten van persoonlijke service en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Anggun Boutique Hotel van harte aan.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Deze reis is gebaseerd op auto met privťchauffeur, zodat u comfortabel reist en volop kunt genieten; de reis is indien gewenst ook mogelijk per huurauto.
 • Begeleiding door een privťchauffeur/gids, excursies en entreegelden zijn reeds inclusief.
 • We selecteren bewust kleinschalige boutique hotels, omdat u hier nog vaak nog de koloniale sfeer ervaart.
 • Bijzonder in deze reis is de homestay in Sebak Bernam!
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Geweldige vakantie gehad in MaleisiŽ en Borneo

  lees meer
  -
  Danielle en Bart
 • De route sloot perfect aan bij onze wensen.

  lees meer
  -
  Saskia en Robert-Jan
 • Het was weer een prachtige reis in fijn gezelschap met een tot in de puntjes verzorgde reisbegeleiding

  lees meer
  -
  An, Koen, Suzanne en Wouter
 • De natuur, de mensen en het eten. Alles was top!!!

  lees meer
  -
  Steve en Angelique


print deze reisterug naar het overzicht