Theeplantages, jungle & eilanden

routekaart Theeplantages, jungle & eilanden

West-MaleisiŽ is, net als Borneo, zeer geschikt voor een actieve reis. Naast een bezoek aan de prachtige natuurgebieden die MaleisiŽ rijk is, maakt u bijvoorbeeld boottrips over Lake Kenyir en Lake Temenggor. In de jungle van Taman Negara kunt u naast diverse trekkingen een canopy walk maken en grotten bekijken. U geniet volop van de unieke flora en fauna van MaleisiŽ en reist comfortabel per auto met privťchauffeur. Deze actieve reis eindigt met een overnachting op Penang. Eventueel kunt u de reis verlengen met een strandverblijf op bijvoorbeeld Langkawi.

Reisduur: 16 dagen
Kuala Lumpur - Kuala Selangor - Cameron Highlands - Taman Negara - Kuantan - Lake Kenyir - Kota Bahru - Banding Island - Penang Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Amsterdam - Kuala Lumpur

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U vliegt rechtstreeks per lijndienst van KLM van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aankomst is de volgende ochtend.

Dag 2 Kuala Lumpur

Na aankomst in Kuala Lumpur wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in het centrum. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en de stad eventueel alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen. Tip:'s Avonds is een bezoek aan Petaling Street een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en foodstalls. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Kuala Lumpur - Kuala Selangor

Vandaag start uw rondreis door MaleisiŽ per auto met privťchauffeur. U rijdt naar Kuala Selangor, een rustige plaats aan de kust en aan de Selangor rivier. Deze plek staat bekend om de vele vuurvliegjes die hier in het donker te zien zijn. Allereerst brengt u een bezoek aan Bukit Melawati waar het paleis van de Sultan van Selangor heeft gestaan en nu de vuurtoren van Altinsburg staat. Tevens is de kans groot dat u hier vele Silverleaf Monkey families ziet. 's Avonds start de boottocht langs de oevers van de Selangor rivier, dwars door de jungle. De vele vuurvliegjes zorgen voor een waar schouwspel van lichtjes! Noot: de kwaliteit van het hotel in Kuala Selangor laat te wensen over. Het is ook mogelijk om terug te rijden naar Kuala Lumpur voor overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Kuala Selangor - Cameron Highlands

Per auto met privťchauffeur reist u vandaag in vijf uur naar de Cameron Highlands, het koele berggebied gelegen op een hoogte variŽrend van 1500 tot 1800 meter. Onderweg bezoekt u een bamboe manden fabriek, de Lata Iskandar waterval en een aboriginal nederzetting. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Cameron Highlands

In de ochtend maakt u een natuurwandeling naar de top van Brinchang Hill, de hoogste berg van de Cameron Highlands. Om de top van 2032 meter te bereiken en van het panoramische uitzicht over de bossen te genieten, loopt u langs een kronkelend steil pad langs theeplantages en fruitboerderijen. Daarna verkent u samen met uw gids de Cameron Highlands. Langs de groen begroeide heuvels liggen verschillende theeplantages, maar ook bloemen-, groente- en fruitkwekerijen. Vooral de aardbeienboerderijen zijn erg populair. Bij de theefabriekjes leert u alles over het theeproces en vaak is het mogelijk om hier thee te proeven en te kopen. U kunt in overleg met de privťchauffeur een bezoek brengen aan deze bedrijven of wellicht een vlinderfarm bezoeken. Houdt u van een golfen dan mag een bezoek aan een van de golfbanen niet ontbreken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Cameron Highlands - Taman Negara

Per auto met privťchauffeur reist u vandaag in ruim vijf uur naar de haven van Tembiling. Vanaf hier reist u per boot naar het natuurgebied van Taman Negara, het belangrijkste nationale park op West-MaleisiŽ. Het park beslaat een oppervlakte van 4343 km2 en vormt het leefgebied van ongeveer 200 diersoorten waaronder herten, luipaarden, olifanten, tapirs en wilde zwijnen. Door de dichte begroeiing is de kans erg klein dat u een van deze dieren ziet. De kans is groter dat u verschillende vogels en apen zult zien tijdens uw verblijf. U overnacht in een eenvoudig resort dat verscholen ligt in de jungle en slechts bereikbaar is per boot. Na ongeveer drie uur varen arriveert u in het resort. De tocht is al een excursie op zich en onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Taman Negara

Dag ter vrije besteding. U kunt op pad gaan om de jungle van Taman Negara te ontdekken. Er zijn wandelroutes, maar u kunt ook met een gids op pad gaan. Tijdens deze dagtocht (optioneel) in de jungle gaat u naar Teresik Hill, maakt u een Ďwandeling langs de boomtoppení (canopy-walk) en gaat u naar de indrukwekkende watervallen van Lata Berkoh. Voor deze trekking hoeft u geen geoefende wandelaar te zijn. Bij het resort zijn ook andere mogelijkheden om een korte wandeling te maken, te zwemmen in de Tahan Rivier bij Lubok Simpon of u kunt vogels kijken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Taman Negara - Kuantan

Na het ontbijt vaart u terug naar Kuala Tembiling. Hier wacht uw chauffeur en wordt u naar uw hotel in Kuantan gebracht. U verblijft hier in het Swiss Garden Resort.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Kuantan - Lake Kenyir

Na het ontbijt reist u met de chauffeur naar Lake Kenyir. In dit waterrijke gebied, bekend om de weelderige vegetatie, rijstvelden en jungle, verblijft u in een resort vanwaar u onder andere prachtige wandelingen kunt maken. Tasik Kenyir bestaat uit ca. 340 eilanden, 14 watervallen en 2 grotten en wordt omringt door tropisch regenwoud. U verblijft de komende twee nachten in het Lake Kenyir Resort & Spa.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Lake Kenyir

Na het ontbijt maakt u bootcruise. U vaart over het meer en bezoekt Herbal Island en de Sauk waterval. De rest van de dag is ter vrije besteding bij het resort. U kunt bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad met een prachtig uitzicht op het meer. Optionele activiteiten die u vanuit uw hotel samen met een gids kunt ondernemen zijn: jungle trekking, vissen op het meer, grotten bekijken / beklimmen, night safari, vogels spotten of het Sungai Ketiar opvangcentrum voor olifanten bezoeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Lake Kenyir - Kota Bharu

Na het ontbijt rijdt u naar de meest noordoostelijke stad van West-MaleisiŽ; Kota Bharu. Onderweg passeert u kleine dorpjes en wellicht kunt u optioneel lunchen bij een van de vele stalletjes langs de weg. Kota Bharu is een prettige stad en wordt meestal gebruikt als vertrekpunt naar een van de eilanden voor de kust of een reis in zuidelijke richting. Na aankomst maakt u samen met uw gids een stadstour langs de belangrijkste plekken in Kota Bharu (diverse bezienswaardighedenin Kota Bahru zijn gesloten op vrijdag). Tip: breng 's avonds een bezoek aan de night market (Medan Selera MPK). Hier kunt u naast inkopen doen ook de typisch lokale gerechten eten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Kota Bahru - Banding Island

Vandaag bezoekt u de kleurrijke traditionele markt van Kota Bahru. U vervolgt de reis per auto met privťchauffeur naar Banding Island. Na aankomst gaat u vanuit uw accommodatie op pad voor een een boottocht over het meer. U bezoekt tevens een Orang Asli dorp, een waterval en u maakt een wandeling naar een zoutwater meer. Na een picknick lunch reist u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Vanuit uw accommodatie heeft u een prachtig uitzicht over het Temenggor meer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Banding Island - Penang

Na het ontbijt rijdt u naar het eiland Penang. Onderweg passeert u kleine dorpjes en wellicht kunt u lunchen bij een van de vele stalletjes langs de weg. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot ťťn van de langste in AziŽ. U overnacht in Georgetown, een stad met een rijke historie. U bezoekt de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en de Ayer Itam market, een van de meest populaire markten in Penang.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Penang

Dag ter vrije besteding in Penang. Bezoek bijvoorbeeld de batikfabriek waar u kunt zien hoe een gewoon katoenen stukje stof met de hand wordt omgevormd tot unieke echte batik. Andere bezienswaardigheden zijn de St. Georgeís Church, de Sri Mariamman Tempel, de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en het Penang museum. Een excursie naar Penang Hill is ook erg leuk. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft. Noot: het is ook mogelijk om vandaag (optioneel) een stadswandeling, fietstocht of een kookcursus te doen in Georgetown.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Penang - Kuala Lumpur - Amsterdam

De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Penang. Na aankomst checkt u in voor de vliegreis naar Amsterdam (via Kuala Lumpur). Aankomst is de volgende dag. Noot: De hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag). Wilt u deze reis verlengen meteen strandverblijf dan raden we u aan om op Langkawi te verblijven.

Dag 16 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • internationale vliegreis
 • lokale vliegreis Penang - Kuala Lumpur
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privťchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: Ä 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: Ä 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels in Malacca / Penang / Langkawi
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Anggun Hotel - Kuala Lumpur

Het Anggun is een relatief nieuw, hip en kleinschalig 4* boutique hotel in Kuala Lumpur. Dit hotel met slechts 18 kamers ligt in het centrum. Op slechts 10 minuten loopafstand vindt u het levendige Chinatown. Op het dakterras van het hotel kunt u genieten van uw ontbijt of een heerlijk drankje. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuala Lumpur genieten van persoonlijke service en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Anggun Boutique Hotel van harte aan.


Mutiara Taman Negara - Taman Negara

In het oudste nationale park van MaleisiŽ ligt het eenvoudige Mutiara Taman Negara. Deze accommodatie is alleen per boot bereikbaar. U vaart er vanaf Kuala Tembiling in ongeveer drie uur heen. In totaal zijn er 103 kamers in verschillende categorieŽn. Wij raden de chalets aan. Voor gezinnen zijn er ook family chalets aanwezig. Vanuit het Mutiara Resort kunt u eenvoudig jungle excursies in Taman Negara plannen. De kamers zijn relatief basis en soms wat slecht onderhouden. De locatie waar u verblijft compenseert dit echter ruimschoots. Er is een restaurant en een bar aanwezig. Een zwembad vindt u hier bijvoorbeeld niet.


Lake Kenyir Resort & Spa - Lake Kenyir

Op een iddylische locatie aan het Kenyir meer ligt het Lake Kenyir Resort. Dit middenklasse resort heeft 135 kamers in diverse categorieen. Wij raden de deluxe chalets aan. Vanuit deze nette kamers heeft u namelijk een mooi uitzicht op het meer. Er is een restaurant aanwezig en bij het hotel kunt u bijvoorbeeld fietsen huren om de mooie omgeving de gaan verkennen. U kunt ook een boottocht over het meer plannen of er gaan vissen. Ontspannen is mogelijk bij het zwembad of in de spa. Op ongeveer 45 minuten rijden van Lake Kenyir Resort ligt de stad Kuala Terengganu en ten zuiden van het meer ligt de jungle van Taman Negara.


Noordin Mews - Penang (Georgetown)

Sfeervol en persoonlijk! Twee woorden die Noordin Mews op het lijf geschreven zijn. Dit kleinschalige boutique heritage hotel is gelegen in Georgetown, Penang. De 16 kamers en suites liggen in een u-vorm rondom het zwembad. Samen met de bijbehorende tuin vormt de binnenplaats een oase van rust. De inrichting van de kamers is gebaseerd op het Shanghai uit de jaren í50, en dat is prachtig tot in de kleinste details doorgevoerd. Het personeel van Noordin Mews is erg vriendelijk en attent. Ze helpen u graag met het uitstippelen van een daguitstapje en hebben leuke tips voor restaurants in de omgeving. Bij het hotel zelf kan ook worden gegeten, maar de kaart is beperkt. De locatie van Noordin Mews is ietwat afgelegen, in een onopvallende straat. Toch bent u in ongeveer een kwartiertje lopen in het centrum van de stad. Tevens gaan er vanaf het nabij gelegen busstation gratis shuttlebussen. U kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om u te laten vervoeren door een van de vele riksjafietsers.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Deze reis is gebaseerd op auto met privťchauffeur maar is ook mogelijk per huurauto.
 • Begeleiding door een privťchauffeur, de excursies en entreegelden zijn reeds inclusief.
 • We selecteren veelal kleinschalige hotels en allen van goede kwaliteit.
 • De lokale vliegreis Penang - Kuala Lumpur per Malaysia Airlines is al inbegrepen.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Geweldige vakantie gehad in MaleisiŽ en Borneo

  lees meer
  -
  Danielle en Bart
 • De route sloot perfect aan bij onze wensen.

  lees meer
  -
  Saskia en Robert-Jan
 • Het was weer een prachtige reis in fijn gezelschap met een tot in de puntjes verzorgde reisbegeleiding

  lees meer
  -
  An, Koen, Suzanne en Wouter
 • De natuur, de mensen en het eten. Alles was top!!!

  lees meer
  -
  Steve en Angelique


print deze reisterug naar het overzicht