Familiesafari Tanzania

routekaart Familiesafari Tanzania

Heeft u altijd al met uw kinderen op safari naar Afrika willen gaan? Dan is deze familiereis Tanzania iets voor u. Tijdens het samenstellen van deze reis hebben wij zo veel mogelijk rekening proberen te houden met uw kinderen. De dagelijkse afstanden die afgelegd worden zijn zo veel mogelijk beperkt. Safari’s zijn erg leuk, maar kinderen houden ook van afwisseling. Daarom bezoekt u tijdens deze rondreis tevens een Masai dorp, gaat u fietsen langs de indrukwekkende Great Rift Valley en wordt u verwelkomd door de kinderen van een kleine lokale basisschool. Met name tijdens het bezoek aan de school kunnen uw kinderen kennis maken met de grote verschillen tussen Nederland en Tanzania. Een onvergetelijke reis voor het hele gezin. Natuurlijk kan deze familiesafari door Tanzania uitgebreid wordt met een strandverlenging op Zanzibar.

Reisduur: 7 dagen
Kilimanjaro - Arusha - Lake Manyara National Park - Serengeti National Park - Ngorongoro Crater - Arusha - Kilimanjaro Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kilimanjaro - Arusha

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Arusha - Lake Manyara National Park

's Ochtends wordt u opgehaald door uw privéchauffeur/gids die u de gehele reis zal begeleiden. Samen met hem rijdt u naar het eerste safari park, het Lake Manyara National Park. Na de lunch wordt er een eerste game drive in het park gemaakt. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is zeer divers en loopt uiteen van moerassen tot savannevlaktes tot dichte bossen. U verblijft in een lodge vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft op het meer.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Lake Manyara National Park

De dag begint vandaag met een bezoek aan een koffieplantage in de Ngorongoro Highlands. Hier maakt u kennis met het gehele proces van koffieboon tot een kop koffie. De koffieplantage bevind zich bij een eco-lodge waar ze naast de koffieplantage ook vele andere groente en fruitsoorten verbouwen. Erg leuk om te zien voor de kinderen waar bananen bijvoorbeeld nu vandaan komen. Na de lunch staat er een fietstocht bij Lake Manyara gepland. Onder leiding van een gids fiets u langs de Great Rift Valley, waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht, naar beneden richting het dorp Mto wa Mbu. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking. U brengt een bezoek aan de lokale lagere school waar de kinderen u zullen verwelkomen. Voor uw kinderen ook interessant om te zien hoe een school in Tanzania eruit ziet. Aan het eind van de dag wordt u terug gebracht naar de lodge.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Lake Manyara National Park - Serengeti N.P.

Na het ontbijt reist u verder naar het Serengeti National Park. De Serengeti is met een oppervlakte van 14.763 km2 het grootste, en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoe's en zebra’s. Een kudde van meer dan een miljoen dieren trekt van het ene naar het andere park. Na de lunch in uw accommodatie staat er een game drive in het park op het programma.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Serengeti National Park

In de ochtend en namiddag staan er gamedrives op het programma. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘Big Five’ bestaande uit buffel, luipaard, neushoorn en olifant is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Serengeti National Park - Ngorongoro Krater

Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. Onderweg stopt u nog in Olduvai Gorge. Deze kloof is bekend geworden door de vondst van fossielen van mensachtige door de Leaky-familie. Na aankomst in de lodge bij de Ngorongoro Krater kunt u genieten van het fraaie uitzicht over de krater tijdens de lunch. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de Ark van Noach’. In de namiddag staat een bezoek een een nabij gelegen Masai dorp gepland. U maakt kennis met de tradities en gebruiken van deze unieke Afrikaanse stam.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Ngorongoro Krater - Arusha - Kilimanjaro airport

Een hoogtepunt van uw safarireis is een tocht in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘Big Five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoe's en hyena’s. Op de bodem van de krater bij de meren leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. In de krater kunt u genieten van een picknick lunch. Vervolgens verlaat u de krater en rijdt u via Arusha naar de luchthaven van Kilimanjaro waar uw familiesafari door Tanzania eindigt.
verzorging: vliegreis in economy class

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per safaribus met privé-chauffeur (tevens gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • alle excursies zoals vermeld in het programma zoals:
 • -bezoek koffieplantage
 • -fietstocht bij Lake Manyara
 • -bezoek lokale school Mto wa Mbu
 • -bezoek aan Masai dorp bij Ngorongoro Krater
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park

In het zuidwestelijke deel van de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti ligt de Serengeti Sopa Lodge. De 69 kamers en 4 suites zijn ruim van opzet en beschikken over een eigen badkamer, lounge en balkon. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende savannevlakte. Het hoofdgebouw van de lodge is voorzien van een restaurant en bar beide hoger gelegen. Zo kunt u tijdens het diner genieten van het wild. Vanuit de lodge bent u zo in het centrale gedeelte van de Serengeti waar u, door het altijd aanwezige water, de grootste kans heeft op het zien van dieren. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen genieten in het zwembad van de lodge.


Ngorongoro Sopa Lodge - Ngorongoro Crater

Deze grote lodge, van de Sopa keten, is gelegen op de kraterrand. Het is de enige lodge die aan de oostkant van de krater ligt. De kamers zijn ruim opgezet en hebben een geweldig uitzicht over de krater. Door de ligging aan de oostkant van de krater is dit tevens de enige lodge waar u kunt genieten van de zonsondergang. Tot slot beschikt de lodge als enige over een zwembad. Door de hoogte van 2000 meter is deze echter vaak te koud om te gebruiken.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Tanzania.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet. Dit zijn ruime en comfortabele landrovers/landcruisers waarvan het dak tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • Tijdens deze reis verblijft u in kindvriendelijke accommodaties.
 • De kinderen maken tijdens deze reis ook kennis met de cultuur in Tanzania. Zo wordt er een schooltje bezocht en maken zij kennis met de Masai.
 • U kunt deze reis eventueel uitbreiden met een strandverlenging op Zanzibar.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Martijn van Pangea heeft goed begrepen wat onze wensen waren en daar een mooi programma voor samengesteld.

  lees meer
  -
  Roger, Janet, Thomas en Matthijs
 • Zanzibar verdelen in 2 bestemmingen was echt perfect en zeker aan te raden

  lees meer
  -
  Nancy van der Veeken
 • Would we do it again? YES WE WOULD!!!

  lees meer
  -
  Rewi & Nora
 • Overal was iedereen erg behulpzaam

  lees meer
  -
  Jeff van Loon

Tip: Fietstocht nabij Lake Manyara National Park

Een leuke afwisseling met gamedrives in Tanzania is het maken van een fiets-tocht nabij het Lake Manyara National Park van circa drie uur. 

Uitzicht fietsen Lake Manyara National

U legt een gemakkelijke fietstocht af door de Great Rift Valley, nabij het lokale dorpje Mto Wa Mbu. Eenmaal aangekomen in het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en hun tradities. Lees hier verder>>

Safari in Tanzania

Het bovenstaande filmpje is een reisverslag ingestuurd door Ilse Bastmeijer. Haar reis was gebaseerd op de familiereis 'Tribes & Beach'.print deze reisterug naar het overzicht