PANGEA Travel is in 2003 gestart met het organiseren van maatwerkreizen naar Azië en Afrika. Oprichter en eigenaar Berry ter Horst wilde zijn kennis en ervaring delen maar vooral een product aanbieden wat is afgestemd op de wensen van de individuele reiziger. Inmiddels is PANGEA Travel flink gegroeid en met al deze medewerkers werken we dagelijks met passie aan de mooiste reizen.

Berry ter Horst

Directeur & Trotse eigenaar
berry@pangeatravel.nl
026-3707511


"Reizen? Dat is mijn grootste hobby! Vrijwel alle bestemmingen op deze website heb ik gezien. Maar goed, ik werk dan ook al sinds 1983 in de reiswereld. Deze kennis en ervaring deel ik graag met mijn collega’s en met u. Dat luxe hotel in Thailand, de persoonlijke sfeer in die lodge in de Okavango Delta, dat leuke restaurantje in Hanoi, teveel om op te noemen. Maar het zijn wel de plekken die maken dat ik er graag terugkom en waardoor ik een reis kan aanbevelen. Een favoriete bestemming noemen is lastig. De uitgestrektheid van Namibië, de natuur in Zambia en het lieflijke van Luang Prabang: het is allemaal fantastisch. Tijdens mijn reis door Myanmar was ik erg onder de indruk van de schoonheid van het land en de vriendelijke bevolking. Wat mij betreft is dit land een echte aanrader voor degene die al vaker in Azië is geweest. Ik help u graag verder om het samen met PANGEA Travel te gaan ontdekken."

Kennis & reiservaring:

Botswana, Cambodja, China, Dubai, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Madagaskar, Maleisië, Mozambique, Myanmar, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Vietnam, Zambia en Zuid-Afrika.

In dit Flickr album ziet u foto's van mijn studiereis naar Mauritius, waar ik een luxe resort bezocht. Ook heb ik een album met foto’s van Myanmar, daar maakte ik onder andere een ballontocht.


Ruud Jansen

Teammanager Azië
ruud@pangeatravel.nl
026-3707511


"Tijdens mijn opleiding aan de NHTV heb ik mijn eerste reis naar Azië gemaakt en wel naar China. Ik ben toen gefascineerd geraakt door dit werelddeel. De mensen zijn er vriendelijk, gastvrij en er is zoveel moois te zien. Naast China ben ik ook in Hong Kong, Singapore, Maleisië (inclusief Borneo), Indonesië (diverse eilanden), Japan, Thailand en recent in Zuid-Korea en Sri Lanka geweest. Mijn eerste safari ervaring was tijdens een studiereis in Tanzania en Kenia. Oog in oog staan met olifanten, leeuwen en neushoorns is absoluut indrukwekkend. Inmiddels ben ik alweer 11 jaar werkzaam bij PANGEA Travel. Het blijft een uitdaging om telkens weer een unieke reis samen te stellen, helemaal naar wens van de klant. Ik sta dan ook graag klaar om u verder te helpen met uw reisplannen!"

Kennis & reiservaring:

Abu Dhabi, China, Dubai, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Malediven, Maleisië (inclusief Borneo), Singapore, Sri Lanka, Thailand en Zuid-Korea.

Tijdens mijn studiereizen bezocht ik onder andere Indonesië, zo heb ik foto's van Sulawesi en Bali en van het exotische Flores. Ook staat het album van Sri Lanka online.


Floor Ebbers

Reisspecialist Azië
floor@pangeatravel.nl
026-3707511


"Mijn eerste kennismaking met Azië was tijdens een citytrip naar Beijing. Nu, alweer ruim 10 jaar later, kan je me aardig Azië-verslaafd noemen. Veel mooie landen heb ik inmiddels gezien. Een aanrader? Myanmar! Deze authentieke bestemming biedt zoveel interessante bezienswaardigheden, een indrukwekkende cultuur en de mensen zijn erg vriendelijk. Maar ook de bounty eilandjes van Thailand lonken elk jaar weer… Het wordt niet voor niks het "Land van de Glimlach" genoemd! Onlangs ben ik twee keer in Japan geweest; een bestemming die ook zeker bij mijn favorieten hoort! Graag stel ik op basis van uw reiswensen en mijn reiservaringen de perfecte reis samen!"

Kennis & reiservaring in Azië:

Cambodja, China (Beijing), Dubai, Hong Kong, Indonesië, Japan, Laos, de Malediven, Maleisië (inclusief Borneo), Myanmar, Nepal, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand en Vietnam.

Ik heb foto's van mijn studiereis door het authentieke Myanmar, waar ik veel contact had met de lokale bevolking. Tijdens een andere reis bezocht ik Vietnam, daar maakte ik onder andere foto's tijdens een boottocht door Halong Bay.


Karin Renting

Reisspecialist Azië
karin@pangeatravel.nl
026-3707511


“Het reizen zit al in mijn bloed sinds mijn derde, toen ik voor het eerst met mijn ouders meeging naar Griekenland. Sindsdien heb ik geroepen dat ik het toerisme in zou gaan. De passie bleef, en een toeristische opleiding sprak voor zich. Tijdens mijn studie en ook na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest bij verschillende reisbureaus, waar ik ‘de hele wereld' heb verkocht. Inmiddels werk ik alweer 6 jaar bij PANGEA Travel, en heb ik me kunnen specialiseren op verschillende bestemmingen binnen Azië. De laatste jaren heb ik veel mogen reizen: vakanties en studiereizen naar onder andere Sumatra, India, Sri Lanka en de Malediven, Java, Bali en Sulawesi. Ik zie er dan ook naar uit om deze ervaringen met u te delen”

Kennis & reiservaring:

China, India, Indonesië, Malediven, Sri Lanka.

Ik heb fotoalbums van het afwisselende India, het groene Sumatra en van de Malediven en Sri Lanka.


Loes Sanderink

Reisspecialist Azië
loes@pangeatravel.nl
026-3707511


"Bij elke reis denk ik weer: 'reizen is proeven van de wereld'. Wandelend door de groene rijstvelden in Indonesië, fietsend over de prachtige tempelvlakte van Bagan, per tuk tuk door de hectische straten van Bangkok. 'De wereld is zo mooi!' En wat is er nog veel te ontdekken… Van jongs af aan wilde ik andere landen en culturen verkennen. De Management Toerisme opleiding aan de NHTV was dan ook een makkelijke keuze. Door stages en studiereizen heb ik hier kennis leren maken met het prachtige Azië. Wat is er mooier om dagelijks bezig te zijn met mijn favoriete continent? Voor mij is het organiseren van reizen en u te helpen om ook van de wereld te proeven een grote uitdaging! Ik hoop de komende jaren nog heel regelmatig in het vliegtuig te stappen zodat mijn kennis en ervaring u kunnen helpen met het uitstippelen van een geweldige vakantie!"

Kennis & reiservaring:

Cambodja, Dubai, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Sri Lanka,Thailand en Vietnam.

Tijdens mijn reizen bezocht ik onder andere de jungle en witte stranden van Maleisisch Borneo en de Angkor tempels in Cambodja.


Hannah Remmers

Reisspecialist Azië
hannah@pangeatravel.nl
026-3707511


"Toen ik veertien jaar was, nam mijn oma mij mee naar haar geboorteland Indonesië. Mijn eerste echte verre vakantie! Na een prachtige rondreis over Java en Bali was ik verkocht: ik wilde veel meer van de wereld gaan zien! De keuze voor het MTRO en daarna ook het HTRO was dan ook een logische stap. Tijdens mijn opleidingen heb ik de kans gehad om stage te lopen in zowel Florida als Kaapstad. Een te gekke kans, waarbij ik heb ervaren hoe het is om in twee totaal verschillende culturen te leven. Voor mijn afstudeerstage kwam ik terecht bij PANGEA Travel. Als stagiaire leerde ik veel nieuwe dingen en raakte ik geïnspireerd door de kennis en reiservaring van mijn collega’s. Na het behalen van mijn diploma ben ik dan ook met veel plezier in dienst getreden bij PANGEA Travel. Omdat mijn reiskriebels na een tijdje toch steeds meer begonnen op te spelen besloot ik om er een jaartje tussenuit te gaan om meer van de wereld te zien. Inmiddels ben ik weer teruggekeerd bij PANGEA Travel en help ik u graag verder met uw reisplannen!"

Quote: ‘If we were meant to stay in one place, we would have roots instead of feet’

Kennis & reiservaring:

Cambodja, China, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Sri Lanka, Thailand, Vietnam & Taiwan.


Mieke Arendsen

Reisspecialist Azië
mieke@pangeatravel.nl
026-3707511


"Na de studie culturele antropologie belandde ik in de reiswereld, waar ik sinds 2003 werkzaam ben. Ooit trok ik een jaar door Azië, overland en overzee van Turkije helemaal naar Indonesië. Ik maakte vele Aziatische kilometers, en elke dag bracht nieuwe verrassingen met zich mee. Gelukkig keerde ik daarna nog vele malen terug naar mijn geliefde Azië.
Als ik er een land uit moet lichten, dan is dat India: een continent op zich en een feest voor de zintuigen. Ik kan zo genieten van het publiek in de bioscoop tijdens een Bollywood knaller, van de aanblik van een hele familie op één motortje, van een kommetje chai of een bordje biryani, van de vindingrijkheid van de mensen, en noem maar op. Het land is zó divers, maar ik help u graag met het samenstellen van een reis die bij u past.
Voorts ben ik van mening dat iedere westerling jaarlijks een reis naar een niet-westers land zou moeten (kunnen) maken. Om de horizon te verbreden, om de zintuigen weer op scherp te stellen en om de kleine dingen die we hier gauw voor lief nemen, weer extra te waarderen."

Kennis & reiservaring:

Bhutan, India, Nepal, Maleisië (inclusief Borneo), Myanmar, Indonesië, Laos, Cambodja, Vietnam, Madagaskar.


Rianne Koot

Reisspecialist Azië
rianne@pangeatravel.nl
026-3707511


"Tijdens een studiereis naar Indonesië een aantal jaren geleden, kwam ik voor het eerst in Azië. Direct was ik verkocht! De vriendelijke bevolking, het veelzijdige landschap, rijke cultuur en prachtige tempels hebben een blijvende indruk op mij gemaakt. Sindsdien blijft Azië mij keer op keer weer trekken. Door vakanties en studiereizen heb ik inmiddels aardig wat bestemmingen binnen mijn favoriete continent mogen ontdekken. Kleurrijke bazaars en de wonderschone Taj Mahal in India, een ontmoeting met een theeplukster in Sri Lanka, op een bamboeraft door het karstgebergte in China, of gewoon even helemaal tot rust komen op één van de paradijselijke stranden van Thailand. Er is teveel moois om op te noemen en steeds voelt het weer als een voorrecht het vliegtuig te pakken en uit te stappen in een totaal andere wereld. Bij PANGEA Travel kan ik mijn passie voor reizen vertalen in unieke reisvoorstellen op maat gemaakt!"

Kennis & reiservaring:

Kennis en reiservaring: China, Hong Kong, India, Indonesië, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.


Esther van den Berg

Teammanager Afrika
esther@pangeatravel.nl
026-3707511


"Mijn eerste verre reis was naar Thailand. Sindsdien is het reizen in mijn bloed gekropen. Door studiereizen en privéreizen heb ik de laatste jaren veel reiservaring opgedaan. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en hierdoor al van veel mooie plekjes op de wereld mogen genieten. Ik krijg vaak de vraag welk land het mooiste is, maar hierop kan ik geen antwoord geven. Elk land is uniek! Maar als iemand vraagt naar de ultieme safari ervaring, dan zeg ik volmondig Botswana! Er zijn veel verschillende safari mogelijkheden; een tocht per mokoro, een wandelsafari en natuurlijk een safari per open jeep. Zuid-Afrika is de laatste bestemming die ik onlangs weer heb bezocht. Samen met mijn man en kinderen hebben we dit afwisselende land per huurauto verkend. Onvergetelijk! Vanuit mijn eigen reiservaringen kan ik voor u met veel plezier een (familie)reis op maat maken, zodat u zelf een van onze prachtige bestemmingen kunt ontdekken."

Kennis & reiservaring:

Botswana, Dubai, Kenia, Tanzania, Mauritius, Namibië, Réunion, Seychellen, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Ik heb verschillende studiereizen gemaakt, zo bekeek ik wilde dieren in Namibië, bezocht ik de paradijselijke Seychellen en het eiland Réunion.


Martijn Visscher

Reisspecialist Afrika
martijn@pangeatravel.nl
026-3707511


“In de afgelopen jaren heb ik verschillende reizen naar Afrika mogen maken. Een favoriete reisbestemming heb ik niet. Het is voor mij onmogelijk om een favoriet te benoemen. De diversiteit aan dieren en de prachtige landschappen doen me in ieder land weer versteld staan. De migratie in Kenia en Tanzania was een van de hoogtepunten! Maar oog in oog staan met een gorilla in Rwanda, vluchten per light aircraft in Botswana en zelf rijden door het Kruger Park in Zuid-Afrika waren ook onvergetelijk. Lekker ontspannen bij de lodge en het wild observeren dat komt drinken bij de waterpoel, dat is voor mij pas genieten! Mijn kennis zal ik gebruiken om een reis voor u samen te stellen die geheel aansluit op uw persoonlijke wensen.”

Kennis & reiservaring:

Botswana, Dubai, Kenia, Madagaskar, Mozambique, Oeganda, Rwanda, Tanzania, Zambia en Zuid-Afrika.

Ik heb de afgelopen jaren geweldige (studie)reizen gemaakt en daar een aantal leuke albums met natuurfoto's aan overgehouden. Zo zag ik de gnoe migratie in Kenia en spotte ik de Big Five in Tanzania. Ik genoot van de natuur in Oeganda en Botswana en maakte een aantal selfdrives door Zuid-Afrika.


Vincent Kösters

Reisspecialist Afrika
vincent@pangeatravel.nl
026-3707511


‘’Mijn favoriete vakken op school waren aardrijkskunde en geschiedenis. Mede hierdoor kreeg ik steeds meer interesse in andere landen. De mensen, de natuur, het eten, de cultuur maar vooral hoe zou het daar nou echt zijn? Dit was voor mij de aanleiding om te gaan werken binnen de toeristische branche. Daarom heb ik niet veel later ook mijn eerste verre reis naar Vietnam gemaakt, heb ik tijdens mijn studie stage gelopen in Malawi en heb ik een werkstage in Zuid-Afrika gedaan. Dit smaakte naar meer! Na mijn studie ben ik dan ook meer van Afrika gaan ontdekken. Het pure, ongerepte en ruige van Afrika heeft bij mij de passie opgewekt om ook andere reizigers enthousiast te maken voor dit continent. Zelf ben ik nog lang niet klaar met Afrika en hoop ik met nog meer mooie reisverhalen thuis te komen.’’

Kennis & reiservaring:

Botswana, Dubai, Mozambique, Namibië, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

fotoalbums

Tanzania & Zanzibar, Zambia, Zimbabwe & Mozambique.


Karin van Tuil

Support
karinvantuil@pangeatravel.nl
026-3707511


"Reizen is mijn passie en een belangrijk onderdeel van mijn leven. Vanaf de middelbare school stond het al vast, dat ik later in het reiswereld wilde werken. Dus de keuze voor het MTRO was vanzelfsprekend. Tijdens en na mijn MTRO opleiding heb ik bij verschillende reisbureaus gewerkt. In januari 2012 kwam ik bij PANGEA Travel werken als medewerker Support. Ik heb al heel wat mooie landen van de wereld mogen bezoeken maar Azië fascineert mij het meest. De verschillende culturen, gastvrije mensen en prachtige natuur. Een citytrip Singapore was mijn eerste kennismaking met Azië. Hierna heb ik nog andere mooie landen in Azië mogen bezoeken, zoals Maleisië, Thailand, Japan en Hong Kong. Hopelijk komen daar in de nabije toekomst nog meer mooie bestemmingen bij!"


Inez Staring

Support
inez@pangeatravel.nl
026-3707511


"Het moment, dat na een lange vlucht de deur van het vliegtuig wordt geopend en je voor het eerst de warme lucht van je bestemming voelt, de andere geuren ruikt, de kleuren ziet… Dat moment, dat alles nog open ligt, een nieuwe wereld om door jou ontdekt te worden… Dat is voor mij het ultieme gevoel van reizen. Heerlijk! Ik heb al veel landen en culturen in de wereld mogen ontdekken, allemaal bijzonder op hun eigen manier. Een paar favorieten: Het eiland Bali met haar vriendelijke bevolking en prachtige natuur – vergeet de onderwaterwereld bij Menjangan Island niet! Fietsen door Bangkok, een mengeling van smalle straatjes en prachtige jungle. En niet te vergeten Vietnam: De stad Hanoi en het mysterieuze Halong Bay – eenmaal daar geweest, wil je ooit weer terug. Dat ik van reizen mijn vak heb kunnen maken, daar ben ik nog iedere dag blij mee. Met ruime ervaring in verkoop van reizen wereldwijd, heb ik uiteindelijk mijn voorliefde ontdekt voor het creëren van maatwerkreizen. Maatwerk = PANGEA Travel en ik werk dan ook met veel plezier op de afdeling support. Samen met mijn collega’s help ik u graag met de voorbereidingen voor uw volgende reis!"


Daphne Janssen

Support
daphne@pangeatravel.nl
026-3707511


"Met mijn ouders gingen we vroeger altijd op vakantie naar Oostenrijk. Al vroeg wist ik dat ik meer wilde zien van de wereld. De keuze voor een toeristische opleiding was voor mij dan ook een hele logische. In totaal werk ik al ruim 25 jaar in de reiswereld. In de loop van de jaren heb ik al veel mooie reizen gemaakt. Toen ik de mogelijkheid kreeg om reizen op maat te creëeren, merkte ik dat dat mij nóg meer voldoening gaf.Ik werk bij PANGEA Travel op de afdeling Support waar we u graag helpen met het verzorgen van uw volgende droomreis!"


Dirk van den Ende

E-commerce
dirk@pangeatravel.nl
026-3707511


"Pas op latere leeftijd heb ik mijn eerste intercontinentale vlucht gemaakt. Zuid-Afrika. Een Land dat zowel visueel als cultureel veel indruk op mij gemaakt heeft. Een inkijk in een andere cultuur geeft ook inzicht in je eigen cultuur. Het relativeert ‘onze’ Nederlandse problemen, van de positieve mensenkennis die ik tijdens het reizen op doe, probeer ik een stukje mee te nemen en eigen te maken. Sinds mijn aantrede bij PANGEA heb ik ook kennis gemaakt met Azië: Thailand en Indonesië en ben ik met mijn collega naar nogmaals naar Zuid-Afrika geweest (zie album). Het reisvirus dat bij PANGEA heerst werkt uiterst besmettelijk!
De reisbranche is voor mij als e-commerce medewerker een geweldig werkterrein. Dagelijks bezig zijn met schitterende reiscontent maakt het werk een plezierige uitdaging."