Claudia en Dennis
Cambodja - 28/05/13


Na goede ervaringen met Pangea Travel in het verleden een nieuwe rondreis geboekt en dit keer was de bestemming een drieweekse rondreis Cambodja en Vietnam.

Na aankomst in Cambodja (Siem Reap) en kennismaking met de lokale gids zijn we een bezoek gaan brengen aan de Angkor templels. Deze meerdaagse bezoeken waren zeer indrukwekkend en zeker het bezoek waard. Hier zou je je makkelijk een week kunnen vermaken zonder dezelfde tempels te bezoeken. Je waant je toch even in het land van Lara Croft.

Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan de 'Killing Fields' en 'S-21'. Door onze gids een goed beeld gekregen van de gebeurtenissen in Cambodja gedurende deze zwarte periode. Na dit bezoek naar ons hotel in Pnohm Penh en weer genoten van de lokale Khmer keuken. Voor weinig geld heb je geweldige diners, dus uit eten is het advies om leuke restaurantjes te vinden.

Na een kort bezoek aan Sihanoukville voor een paar daagjes strand en duiken zijn we via bootransfer naar Vietnam gereisd voor een vervolg van de rondreis. De volgende dagen onder meer bezoekjes gebracht aan de drijvende markt, Chinese markt en tempels. Het verblijf in Saigon is heel leuk door de drukte en alle activiteiten van de mensen.

Eenmaal in Vietnam ontkom je natuurlijk niet aan een bezoek aan de ondergrondse gangenstelsels die in de oorlog gebruikt zijn door de Vietcong. Ook al zijn de gangen qua grootte niet heel Westers, toch een mooie gelegenheid om deze te verkennen. Zelfs schieten met wapens onder begeleiding is een optie.

Ook een bezoek aan de grote paleizen van weleer is prachtig en hier heeft de gids met zeer veel kennis veel bijdrage aan een goede ervaring.

Na nog wat dagen relaxen aan het strand en dan helaas komt er een einde aan een geweldige vakantie. Op alle tussenstops warden we opgewacht door de lokale gidsen voor een soepel bezoek, en ook de hotels waren heel goed te noemen.

Pangea bedankt voor wederom een mooie vakantie en tot snel!

Claudia en DennisClaudia en Dennis

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Cambodja