Familie Honders
India - 8/08/13


Op 27 juni vertrokken we naar Mumbai voor een reis door de deelstaten Karnataka en Kerala in zuid-west India. Eindigend in Kovalam. In overleg met Karin hebben we de reis ingedeeld. Na twee dagen Mumbai, (hotel vlak bij de Gateway), naar Mangalore gevlogen. Vandaar in relatief korte etappes naar Bangalore. Toen via Mysore nar Kabini, we verbleven in het Orange County resort. Dit is een geweldig verblijf, met een ongekende gastvrijheid. We hebben twee safari's gehad en behoorlijk veel dieren gezien in dit prachtige gebied. Daarna naar Ooty. We hadden hier geluk dat de meeste tijd de zon scheen, toen we vertrokken was het mistig en het regende behoorlijk. We reisden in de moessontijd, en dan moet je geluk hebben met het weer. De reis van Ooty naar Cochin was voor een gedeelte verschrikkelijk. We konden pas in de avond in Cochin aankomen, dit vanwege een staking daar. Stakers blokkeerden de wegen.

We vertrokken om tien uur, en we kwamen om 10 uur 's avonds in Cochin aan. Wel een stop van bijna 4 uur gemaakt. De weg was op een gegeven moment zo slecht, eigenlijk onbegaanbaar van de enorme gaten, het asfalt was compleet verdwenen, het regende enorm, en heel veel zwaar vrachtverkeer. Dit was echt spannend en slopend voor de chauffeur. Over het slechtste stuk (30 km), deden we bijna 3 uur. In de krant lazen we later dat de wegenbouwers te weinig bitumen gebruikten bij het asfalteren, het asfalt spoelde dan gewoon weg. In Cochin was ik jarig en het reisbureau in India belde me om me te feliciteren en dat er een verjaardagtaart klaar stond als we terugkwamen van de excursie. Geweldig, maar ook om de twee a drie dagen belden ze om te vragen of alles goed was. Het hotel waar we zaten was ook heel goed, met riante kamers. Vandaar naar Kumarakom, prachtig resort "Backwater Ripples", waren bijna de enige gasten. Daarna nog met een houseboat en naar Kovalam. Van Trivandrum naar Dubai gevlogen, en daar nog twee dagen verbleven.

Dit is een compleet andere wereld, maart wel indrukwekkend om te zien. We hadden een ticket voor twee dagen gekocht om met de Bgi Bus dubbeldekkers de stad rond te reizen. Ook gebruik gemaakt van de avond citytour, alles is dan verlicht, zelfs de palmbomen langs de wegen. Deze bus is echt aan te bevelen.

Vanwege de Ramadan mocht je nergens eten en drinken, water kon je in de bus drinken, kon je zelf uit de koelkast pakken. Eten kon je alleen kopen bij de fastfoodketens, die mochten wel verkopen, maar je mocht het daar niet opeten. Dat deden we dus in de bus.

Kortom een geweldige vakantie, goed georganiseerd.Familie Honders

 

Bekijk ook andere reiservaringen in India