Reisgezelschap Dekeyzer
Maleisië - 26/08/13


Op 16/07/2013 zijn wij voor de eerste maal op reis vertrokken met PANGEA Travel. Voor ons, Belgen, is het niet zo evident om via een Nederlandse internetsite een reis te boeken. Er komt in de Belgische nieuwsberichten wat kritiek op de Nederlandse reissites. Maar wij gaan hier niet mee akkoord.

We hebben een schitterende reis achter de rug, waarvoor dank aan PANGEA Travel. Zowel de vluchten, de hotels, de transfers, de chauffeurs, enz., alles was perfect geregeld. Wat me vooral van de reis is bijgebleven is de ontmoeting met de Ibanstam in Borneo. Ook al is dit heel commercieel georganiseerd, toch behoudt deze indianenstam hun eigen leven met hun dagelijkse rituelen.Ook het bezoek aan het orang-oetan opvangcentrum was heel interessant om te zien. Deze verzorgers zijn constant bezig om deze dieren, die vaak verwaarloosd en mishandeld werden, zo goed mogelijk te behandelen, om hen ooit hun vrijheid terug te geven in de jungle.Waar je in Kuching zeker moet gaan eten is het " Topspot" fish restaurant. Dit is gelegen op een het dak van een grote parking niet zo ver van het " Limetree hotel" alwaar wij logeerden. Ze serveren er lokale gerechten met verse vis, zomaar uit te kiezen uit de diverse standjes.

Maleisië is een land dat vooruit wil. Constant zijn de mensen bezig om het wegennet te verbeteren, als ook hun economie op te krikken. Daar bewonder ik deze mensen voor. Ze zijn voortdurend aan het werk, soms bij hoge temperaturen. Kuala Lumpur is zeker het bezoeken waard. De Twin Towers, hun luchthaven, het paleis van hun leider en dichtbij het Capitol Hotel is er "Petang Road" vol eet standjes, waar de kwaliteit van de maaltijden heel goed is en zeker niet duur. Ook de grootste moskee van Maleisië is de moeite om te bezoeken. Ook al moet je aangepaste kledij aandoen. Zeker te doen is het restaurant "Precious Old China", waar de chef en zijn vriendin (minnares?) super toffe mensen zijn. Zij heeft ons 's nachts naar ons hotel terug gebracht. Doordat we redelijk zat waren, waren we ons fototoestel in haar auto vergeten. 's Ochtends heeft dat meisje van de andere kant van Kuala Lumpur naar ons hotel gereden om dat toestel terug te brengen. Super. Daarna naar Cameron Highlands gereden (5 uur!). Lange rit voor 1 nacht. Te kort. Doorgereisd naar Pangkor Island met ferry. Super hotel "Pangkor Island Beach resort". Terras op de hotelkamer steeds op slot doen. We hadden dit namelijk niet gedaan en hebben bezoek gehad van een dozijn apen die ons kamer overhoop hebben gehaald op zoek naar eten. Hotel heeft enorm goed gereageerd, hotelkamer grondig gepoetst en onze bagage kon volledig worden gewassen op kosten van het hotel. Avondanimatie was keigoed, met "de Fillipijnse Spice Girls". Hierna naar Penang gereisd. Gelogeerd in " Noordin Mews". Oordeel niet te snel bij aankomst aan dit hotel. Voorkant ziet er niet uit, maar eenmaal binnen kom je in een oase van rust en gezelligheid. Super personeel, heel vriendelijk. Een aanrader voor ieder die Penang bezoekt. Waar je zeker moet gaan eten dichtbij het hotel is het restaurant "Little Kitchen". Reserveren moet, want dit restaurant heeft maar een 20-tal couverts. Maar wat een plezier om dit te ontdekken. 4 generaties Chinezen baten dit restaurant uit. De moeder (83 jaar!) is de chefkok. En haar geheime kookwijze wordt pas op het sterfbed doorgegeven aan de kinderen. Eindigen hebben we gedaan in Langkawi (Hotel Frangipani) Heel mooi en groot hotel. Twee dagen scooter gehuurd. Super ervaring. Je kan het eiland rondtrekken en de diverse toeristische bezienswaardigheden individueel bezoeken. Veel goedkoper dan de dure excursies te boeken bij lokale instanties. "Crocodile farm" , "Waterfall", " Buffalopark". Aanrader " Kita restaurant", lekker visrestaurant.

Wij danken Pangea Travel, en vooral Loes Sanderink, voor deze schitterende reis.Reisgezelschap Dekeyzer

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Maleisië