Hans en Ralf
Indonesië - 2/12/13


Allereerst willen wij jullie bedanken voor alle attenties en aandacht die we van PANGEA Travel en jullie lokale vertegenwoordiging gedurende de aanloop, de reis en bij thuiskomst hebben gekregen. We hebben een fantastische vakantie gehad in Bali. Putu, onze gids, was zeer vriendelijk en behulpzaam en wist de mooie plekjes goed te vinden. Ook additionele excursies werden goed geregeld en waren prima verzorgd.

Na een uitputtende huwelijksdag en vliegreis was het heerlijk bijkomen in Naya Gawana resort. Vooral het mooie uitzicht op de baai en de zeer vriendelijke bediening in het restaurant waren pluspunten. Vervolgens gingen we door naar het Komenka at Bisma. Dit was niet het hotel dat we in eerste instantie geboekt hadden, maar vanuit het hotel waar we zouden blijven kregen we een gratis upgrade naar dit hotel. Ook de upgrade ging fantastisch. We mochten zelfs naar het andere hotel en als we het niets vonden konden we gewoon weer terug. Alles werd voor ons geregeld. Het was een heerlijk resort met uitmuntende service. Ook het huwelijkstaartje na het ontbijt op de eerste ochtend was subliem. Het hotel is ontzettend mooi van opzet en zeer ruim met een eigen wandelpad en watervallen. Het Sudamala was een klein en intiem resort. Omdat het dicht bij de restaurants van Sanur lag hebben we hier niet veel tijd op het hotel doorgebracht maar zijn we vooral de omgeving gaan verkennen en hebben we heerlijk gegeten in de restaurants van Sanur.Tot slot zijn we naar het Annora geweest in Seminyak. Ook dit was een heerlijk klein en intiem resort. Het zwembad hadden we de meeste tijd door ons alleen. Ook ligt het hotel op loopafstand van het strand. Excursies: super geregeld, gids wist de goede plekken voor foto's.

Uiteraard hebben we ook nog tips voor mensen in Bali:

Excursie:

  • Olifanten park is echt top!!!
  • Sobek raften echt geweldig (wel uit de boot gevallen)

Sanur:
Geweldige Engelse Pub: Cat 'n' Fiddle om te borrelen, zou er niet gaan eten.

Seminyak:
  • SOS restaurant, goed eten (Frans). Daar kun je genieten van een fantastische zonsondergang. Het restaurant / lounge is gelegen op de bovenste verdieping van het hotel waar het bij hoort. (De zonsondergang is beter dan in Jimbaran. Daar viel wat ons betreft het eten tegen. Ook wordt de zonsondergang vanuit je tafel geblokkeerd door andere toeristen.)
  • Pearl, een top frans restaurant
  • Mixwell, gezellige homo kroeg met ook Balinese kroeg gangers

Groetjes,
Hans en RalfHans en Ralf

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Indonesië