Sofie Lodens & Thomas van Assche
Japan - 6/09/13


Japan, vaak kreeg ik de reactie "Japan? Wat is daar nu te zien?", als ik vrienden vertelde dat wij 3 weken door Japan zouden reizen. Wel, het antwoord is: VEEL! Japan is een land van vele tegenstellingen en veel speciale (soms absurde) gewoontes, wat het net zo’n charmante reisbestemming maakt. Het is vooral erg veelzijdig: Gigantische steden zoals Tokyo, Kyoto, Hiroshima, waar alle lichten liefst zoveel mogelijk flikkeren en alles liefst zoveel mogelijk geluidjes maakt. En dan kleine landelijke regio’s waar de natuur, de godsdienst en lokale gewoontes je telkens weer overdonderen: Koyasan, Aso, Beppu, Tsumago, Miyajima. De meeste europese spoorwegen kunnen ook veel leren van de Japanse, alle treinen zijn er stipt (tot op de seconde!) op tijd en zelfs de kleinste dorpjes worden bediend. De lokale bevoling is ongelooflijk lief en aardig, zelfs al kunnen ze geen Engels, dan nog willen ze je helpen!

Het eten is er heel speciaal en lekker, vooral okonomiyaki, de specialiteit van Hiroshima en omstreken is een echte aanrader en sushi als ontbijt op de Tsukiji markt van Tokyo is echt een must do, ookal betaal je er veel geld voor, het zal de lekkerste sushi zijn die je in je leven gegeten hebt!

Dit was alleszins een reis om nooit meer te vergeten! Alles werd heel goed voor ons gerereld door PANGEA travel (vooral dank aan Floor die alles in de puntjes heeft geregeld!) en wij raden dan ook iedereen die Japan overweegt te bezoeken aan om dit zeker en vast te doen en uiteraard te boeken via PANGEA!Sofie Lodens & Thomas van Assche

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Japan