Algemene voorwaarden

PANGEA Travel biedt u zekerheid! Wanneer u bij ons uw reis boekt, dan is het goed te weten dat PANGEA Travel aangesloten is bij het ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. De ANVR reisvoorwaarden zijn op al onze reizen van toepassing. Daarnaast biedt het SGR zekerheid bij uw betaalde reissom en het Calamiteitenfonds biedt dekking in geval van calamiteiten voor of tijdens de reis.

 

Voor boekingen vanaf 1 juli 2018 heeft het ANVR de reisvoorwaarden aangepast. Deze vindt u op www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf.  Hierop zijn drie aanvullingen:

 

1. Aanbetaling

Bij de totstandkoming van de overeenkomst dient een aanbetaling van 20% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. In uitzonderingsgevallen (o.a. bij vliegtickets, cruises, sommige accommodaties) kan een afwijkende (aan-)betalingsregeling gelden. Om de prijs van vliegtickets te garanderen, dient 100% van de ticketprijs te worden voldaan.

Aanvulling op artikel 10.

 

2. Annuleringsvoorwaarden

Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient schriftelijk bevestigd te worden. Bij annulering is de reiziger, naast de administratiekosten, de onderstaande bedragen verschuldigd:

1. Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, is de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:
a. bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling;
b. bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom of de aanbetaling wanneer die hoger is;
c. bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom of de aanbetaling wanneer die hoger is;
d. bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom of de aanbetaling wanneer die hoger is;
e. bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom.
2. Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen.
3. Het annuleren van een overeenkomst door een of meer reizigers die gezamenlijk voor een verblijf in een hotelkamer, appartement of andere accommodatie hebben geboekt, geldt als annulering van alle overeenkomsten, zodat door alle reizigers de bedragen, bedoeld in voorgaande leden, moeten worden betaald. Voor de overblijvende reizigers wordt de reissom opnieuw bepaald. Dit kan een meerprijs tot gevolg hebben.

NB: Bij sommige reizen of onderdelen daarvan kunnen afwijkende annuleringsbepalingen gelden. Indien de kosten die onze leverancier aan ons berekent hoger zijn dan in het vermelde overzicht, zijn wij genoodzaakt deze extra kosten aan u door te berekenen.

Belangrijk: Annuleringen buiten kantooruren worden geacht te zijn verricht op de eerstvolgende werkdag. PANGEA Travel verstaat onder ‘werkdagen/openingstijden’: maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur, uitgezonderd in Nederland erkende feestdagen.

Aanvulling op artikel 9.2.

 

3. Herroepingsrecht consument

Elke reis die u bij ons onderbrengt, wordt geboekt als een “definitieve boeking”. Op al onze reizen is het herroepingsrecht uitdrukkelijk niet van toepassing. Vliegtickets worden na boeking meteen vastgelegd en hierbij gelden direct annuleringskosten (voorwaarden die ons opgelegd worden door de luchtvaartmaatschappij). Maatwerkarrangementen worden na boeking meteen vastgelegd bij onze lokale leveranciers en hierbij ontstaan ook meteen verplichtingen zoals annuleringskosten.

Aanvulling op artikel 1.3.

 

Arnhem, 01 juli 2018

© Copyright PANGEA Travel

 

 

Uw mening telt

Zonder reizigers geen PANGEA Travel. Iedereen die bij ons een reis heeft geboekt sturen wij na afloop een evaluatie toe om te leren hoe wij op basis van uw ervaringen onze reizen en dienstverlening in de toekomst nog verder kunnen verbeteren.