Bhutan

Klimaat en reistijd Bhutan


Bhutan heeft vele verschillende klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de bergen tot tropisch klimaat in het zuiden. Voor Bhutan zijn de beste maanden maart - mei en september - november. De meeste kans op mooie uitzichten over de Himalaya heeft u in oktober. Wilt u rododendrons zien bloeien? Dan is het voorjaar de beste periode.

 • Tip: bezoek Bhutan in de wintermaanden.
  December, januari en februari zijn ook goede heldere en droge reismaanden, hoewel het soms behoorlijk koud kan worden. Dat geldt met name voor de hoger gelegen delen, en met name 's nachts. Overdag is het dan evengoed helder en zonnig en is een temperatuur van 15-20 graden niet ongebruikelijk. Voordeel van de wintermaanden is dat de prijzen lager zijn, u meer keuze heeft uit hotelkamers en er geen regenval is. Ook treft u dan in de Phobjikhavallei de zwarthalskraanvogels, die hier komen overwinteren.

 • Tip: voeg een bezoek aan een kloosterfestival toe aan uw reis.
  Deze bijzondere festivals hebben het hele jaar door plaats, en we kunnen uw reis vaak zo afstemmen, dat u één van deze bijzondere kloosterfestivals kunt bijwonen.

 • Regenseizoen Bhutan:
  De moesson zorgt voor regen in de zomermaanden juni, juli en augustus. Het is dan vaker bewolkt en er is dus minder bergzicht.

 • Vogelreizen:
  De beste reisperiode voor de Bhutan Vogelreis is het voorjaar en de zomer. In het broedseizoen zijn veel vogels beter benaderbaar en beter te zien vanwege een kleuriger verenpak. Bovendien staan de rododendrons en magnolia’s van de hogere valleien dan in bloei en zorgen voor een kleurrijk decor. Natuurlijk is de beste periode ook afhankelijk van welke soort u wilt zien; sommige trekvogels zijn bijvoorbeeld juist alleen in de wintermaanden te zien. We adviseren u hier graag over.


  Bekijk het reisaanbod van Bhutan
  Klik hier voor het actuele weer in Bhutan  Bhutan Specialist

  Reiservaringen
  Bhutan

  • “De voorbereiding, info van U was van grote klasse.”

   lees meer
   -
   Van de Bunt
  • “Een extra pluimpje voor de gidsen voor hun kennis, vriendelijkheid en hun professionele werkwijze”

   lees meer
   -
   Arnold en Gwendolyne Dwarkasing
  • “Wat een mooie ervaring in Bhutan”

   lees meer
   -
   Berend, Sophia, Arjen en Roeland Dinkla
  • “geweldige ervaring om in Bhutan te zijn”

   lees meer
   -
   Hildegard en Naomi

  Tip: Reisblog Bhutan Mieke

  'Happiness is a place' luidt de leus van het Bhutaans Bureau voor Toerisme, en die plek heet uiteraard Bhutan. 

  Lees de Bhutanblogs van Mieke:
  -Bruto Nationaal Geluk & chilipepers.
  -Natuur in en het beschermen van de de yeti.
  -Tiger's Nest en verblijf in homestay

  Tip: Boogschieten in Bhutan

  boogschieten in BhutanBoogschieten is de nationale sport van Bhutan, en wordt er uiterst serieus genomen. Het is erg leuk om een wedstrijd bij te wonen, want deze gaan gepaard met veel dans en rituelen. Het is zelfs toegestaan om de tegenstander te kleineren of uit de concentratie te halen door bijvoorbeeld wild met de armen te flapperen. Men schiet met een grote handboog op een roos, die op een ongelooflijke afstand staat: 145 meter. In het Changlimithang stadion van Thimphu kun je geregeld wedstrijden en trainingen bijwonen.