Cambodja

Klimaat en reistijd Cambodja


Cambodja heeft een tropisch klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur rond de 30ºC ligt. Door het jaar heen zijn er twee seizoenen. Het regenseizoen en het droge seizoen. Het droge seizoen kun je nog onderverdelen in twee sub-seizoenen, het koele droge seizoen en het hete droge seizoen.

 • Regenseizoen
  Tussen mei en november regeert de moesson, de regentijd bereikt een piek in oktober. In de badplaats Sihanoukville valt de meeste regen in de maanden juli en augustus. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt. Toch wordt reizen naar het noordoosten van Cambodja in deze regentijd afgeraden i.v.m. het slechte wegdek en onbegaanbare wegen. Een bezoek aan Siem Reap, Phnom Penh en Sihanoukville is in het regenseizoen geen probleem.

 • Droge seizoen
  In de koele droge seizoen, tussen november en februari, waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De temperatuur schommelt dan tussen de 20ºC en 25ºC.
  In de periode tussen maart en mei is het heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34ºC.


Bekijk het reisaanbod van Cambodja
Klik hier voor het actuele weer in Cambodja

Reiservaringen
Cambodja

 • “Al voor de derde keer met PANGEA op pad!”

  lees meer
  -
  Gwen en Pieter
 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt

Tip: Vroege vogels in Cambodja

Cambodja Tip: sommige tempels van het Angkor complex, waaronder Angkor Wat en Srah Srang, zijn geopend vanaf 05.00 uur ’s ochtends. Ook Phnom Bakheng en Pre Rub zijn extra vroeg open voor haar bezoekers. Door deze vroege openingstijden kunt u profiteren van het spectaculaire licht in de ochtend, voor magische foto’s van de monumenten.

Tip: De Cambodjaanse-Nederlandse organisatie (kortweg CDO)

Deze non-profitorganisatie in de omgeving van Siem Reap houdt zich bezig met de ontwikkeling van projecten die verband houden met de lokale gemeenschap. Een eerste stop wordt gemaakt bij het CDO huis waar u uw gids en de weeskinderen ontmoet. Samen met uw gids rijdt u naar een nabijgelegen pagode, waar Engelse lessen worden gegeven. U krijgt hier uitleg over het kloosterleven en het Boeddhisme. Jonge monniken zijn de studenten van deze pagode. Ook het gezondheidscentrum en de lagere school staan op het programma. Hier ontmoet u de instructeur genaamd meneer Lous die u kennis laat maken met de leerlingen. U krijgt de gelegenheid om over uw leven, werk, gezin en hobby's te praten. De kinderen zijn nieuwsgierig en staan te popelen om Engels te leren en meer te weten te komen over het leven buiten Cambodja. U zult dan ook met enthousiasme worden ontvangen. Een bijzondere ervaring! Het dorpje en het platteland verkent u middels een rit per ossenkar of gemotoriseerd vervoermiddel waarbij u bezoek aan een jungletempel centraal staat.

Tip: Bekijk Jannekes Cambodja-album

Janneke in Cambodja

flickr album van Janneke

Janneke bezocht Cambodja en maakte een prachtige reportage van het lokale leven