Indonesië

Klimaat en reistijd Indonesië


Indonesië heeft een tropisch klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur rond de 30°C ligt. De koudste maanden zijn juli en augustus. Vooral op Sumatra kan het dan afkoelen tot zo'n 15°C. De luchtvochtigheid en hoeveelheid neerslag verschilt echter per gebied en periode. Op de meeste Indonesische eilanden loopt de droge periode van mei t/m september. In de overige maanden is de kans op neerslag groter. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. De natte periode begint in het noorden van Sumatra en trekt dan in zuidelijke richting. Zodoende is de overlast van regen in Bali in november en december nog beperkt. In de natte periode valt de regen meestal ’s middags in korte, hevige buien. Daarna is alles weer opgefrist.


Bekijk het reisaanbod van Indonesië
Klik hier voor het actuele weer in IndonesiëReiservaringen
Indonesië

 • “We hadden de route zelf niet beter kunnen uitstippelen!”

  lees meer
  -
  Jet en Louis
 • “Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken”

  lees meer
  -
  familie Postema
 • “De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis”

  lees meer
  -
  Gerd, Marc, Chris en Lode
 • “mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!”

  lees meer
  -
  Mevrouw Senger

Tip: traditionele dansvoorstelling in Bukittinggi

Bezoek in Bukittinggi ’s avonds een traditionele dansvoorstelling van de Minangkabau. Tijdens deze voorstelling met veel dans en leuke muziek leert u meer over de gebruiken van de Minangkabau. De voorstelling wordt iedere dag om 21:00 uur gegeven (indien er minimaal 10 personen aanwezig zijn).

Tip: lunch of drankje in de rijstvelden van Ubud

Ga lunchen of een drankje drinken bij het Pomegranate Restaurant (gelegen in de rijstvelden van Subak Sok-Wayahhet, ca. 20 minuten wandelen vanuit het centrum). Dit sfeervolle restaurant heeft biologische lichte maaltijden en zelfgemaakte smoothies op de kaart staan. Met zijn prachtige uitzichten is dit een ideale stop tijdens een wandeling door de rijstvelden.

Tip: Sumatra kindertehuis

Vlakbij Bukit Lawang Cottage vindt u het kindertehuis van Bukit Lawang. Saskia en Sugianto hebben hier een prachtig tehuis opgezet voor kinderen die hun ouders hebben verloren tijdens een grote overstroming van een aantal jaren geleden. Saskia maakt samen met de kinderen graag een heerlijke maaltijd voor u klaar! U bent ook altijd welkom om even in en rond het tehuis te kijken zonder hier iets te eten. Meer informatie vindt u op: www.kindertehuisbukitlawang.com.