Madagaskar

Klimaat en reistijd Madagaskar


Madagaskar heeft een tropisch klimaat dat in belangrijke mate bepaald wordt door de zuidoost-passaat. Het klimaat varieert echter per regio:

 • november - maart:
  In deze maanden is het zomer op Madagaskar, dit is tevens het regenseizoen. Afhankelijk van uw reiswensen kan het zijn dat wij een reis afraden in deze periode. November is doorgaans nog een prima reismaand voor de meeste regio’s. In februari en maart kunnen er, vooral aan de oostkust, cyclonen voorkomen. Prijzen liggen lager maar veel parken, met name in het noorden en westen, sluiten. Het zuidwesten heeft doorgaans veel minder regenval. In Tulear valt ongeveer 30cm neerslag per jaar, het meeste in januari en februari. Het Masoala National Park is nog wel goed voor een bezoek in november en december.

 • april - oktober:
  Deze maanden worden gekenmerkt door het droge winterseizoen. Dit zijn de beste maanden voor een bezoek aan Madagaskar. Na de regenperiode is het landschap in april en mei nog groener. Juni t/m augustus zijn de koelste maanden op Madagaskar. Dit zijn tevens de ‘drukste’ reismaanden vanwege de vakanties in Europa. Temperaturen in Antananarivo liggen rond de 21°C (juli) en in Fianarantsoa schommelen deze tussen de 17°C (juli) en 25°C (oktober). Met name ’s nachts kan het in de centrale hooglanden en aan de kust wel flink afkoelen. De westkust en het zuiden zijn droog tot zeer droog. De temperaturen kunnen hier oplopen tot 35° C. Temperaturen in Tulear/Ifaty schommelen tussen de 25°C en 29°C. De beste reismaanden voor Madagaskar zijn september en oktober. Deze maanden kenmerken het einde van het koele seizoen en er is weinig regenval. Vanaf juli t/m september zijn er humpback whales te zien bij Île Sainte-Marie. Houdt er wel rekening mee dat tijdens deze periode het veel regent op Île Sainte-Marie. Tevens staat er een harde wind, waardoor de zee wat ruw kan zijn.


Bekijk het reisaanbod van Madagaskar
Klik hier voor het actuele weer in MadagaskarReiservaringen
Madagaskar

 • “Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA.”

  lees meer
  -
  Karin en Gerry Jansen
 • “De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan”

  lees meer
  -
  Elise & Martin
 • “je hebt goed ingeschat wat bij ons past.”

  lees meer
  -
  Evelien en Jochem
 • “een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan”

  lees meer
  -
  Hilda & Harish Singhal

Tip: Hoe scepsis omsloeg in liefde... Madagaskar

Benieuwd naar Martijns Madagaskar-ervaring? Lees zijn Madagaskar interview hier en bekijk zijn fotoalbum!