Mauritius

Klimaat en reistijd Mauritius


Mauritius heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die eigenlijk nooit ver onder de 22° Celsius komen en is het hele jaar te bezoeken (m.u.v. januari, februari en maart). Over het algemeen geldt dat het noorden en het westen van het eiland iets warmer en relatief droger zijn ten opzichte van het oosten en zuiden. Er zijn echter verschillen per periode:

 • mei - oktober:
  Dit zijn de beste maanden voor een bezoek aan Mauritius. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam, tussen de 22° en 26° overdag, en de regenval is minimaal. De watertemperatuur varieert tussen de 22° en 27° Celsius. In het binnenland is het altijd een paar graden kouder en liggen de temperaturen rond de 19° Celsius.

 • november - december:
  Dit is de periode dat de temperaturen oplopen tot 32° Celsius en de luchtvochtigheid hoger wordt. Ook in deze periode geldt weer dat de temperaturen in het binnenland iets lager liggen, rond de 26° Celsius.

 • januari - april:
  Deze maanden zijn erg warm en hebben de meeste regenval. De regenbuien vallen meestal aan het eind van de dag als een flinke bui. Vooral tussen januari en maart kunnen er cyclonen voorkomen.


Bekijk het reisaanbod van Mauritius
Klik hier voor het actuele weer in MauritiusReiservaringen
Mauritius

 • “we vonden het fijn dat deze service in het buitenland ook te merken was”

  lees meer
  -
  Britt & Lilith
 • “We gaan dat nooit meer vergeten.”

  lees meer
  -
  Kevin en Dayenne
 • “Verre reizen zal ik voortaan alleen nog maar bij jullie boeken”

  lees meer
  -
  Marjo Bellen
 • “Alle info die we in de offerte gekregen hebben klopte. We zijn niet voor onaangename verrassingen komen te staan en konden we ons zowel actief uitleven als rustig ontspannen.”

  lees meer
  -
  Marc & An Monnens

Tip: Zo mooi is Mauritius

Tip: LUX* 3 Resorts in de mix

3 prachtige resorts in een Mauritius rondreis!

Bekijk ze alle drie!