Mauritius

Klimaat en reistijd Mauritius


Mauritius heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die eigenlijk nooit ver onder de 22° Celsius komen en is het hele jaar te bezoeken (m.u.v. januari, februari en maart). Over het algemeen geldt dat het noorden en het westen van het eiland iets warmer en relatief droger zijn ten opzichte van het oosten en zuiden. Er zijn echter verschillen per periode:

 • mei - oktober:
  Dit zijn de beste maanden voor een bezoek aan Mauritius. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam, tussen de 22° en 26° overdag, en de regenval is minimaal. De watertemperatuur varieert tussen de 22° en 27° Celsius. In het binnenland is het altijd een paar graden kouder en liggen de temperaturen rond de 19° Celsius.

 • november - december:
  Dit is de periode dat de temperaturen oplopen tot 32° Celsius en de luchtvochtigheid hoger wordt. Ook in deze periode geldt weer dat de temperaturen in het binnenland iets lager liggen, rond de 26° Celsius.

 • januari - april:
  Deze maanden zijn erg warm en hebben de meeste regenval. De regenbuien vallen meestal aan het eind van de dag als een flinke bui. Vooral tussen januari en maart kunnen er cyclonen voorkomen.


Bekijk het reisaanbod van Mauritius
Klik hier voor het actuele weer in MauritiusReiservaringen

 • Alle info die we in de offerte gekregen hebben klopte. We zijn niet voor onaangename verrassingen komen te staan en konden we ons zowel actief uitleven als rustig ontspannen.

  lees meer
  -
  Marc & An Monnens
 • We hadden wel verwacht dat het mooi zou zijn, maar dit!

  lees meer
  -
  Kevin Thewissen & Anouk Lommen
 • een hele fijne vakantie gehad!

  lees meer
  -
  Sandra de Meijer en Frank Hageman
 • We waren zeer verrast met de bos bloemen op Schiphol!

  lees meer
  -
  Marrit en Martin

Tip: Zo mooi is Mauritius

Tip: Goed nieuws van KLM!

De luchtvaartmaatschappij gaat vanaf 30 oktober 2017 rechtstreeks op Mauritius (MRU) gaat vliegen met een Boeing 787 Dreamliner. 

De vluchten worden 3x per week uitgevoerd op maandag, donderdag en zaterdag.

Tip: LUX* 3 Resorts in de mix

3 prachtige resorts in een Mauritius rondreis!

Bekijk ze alle drie!