Namibië

Klimaat en reistijd Namibië


Namibië is het gehele jaar door te bezoeken. Er zijn echter verschillen per periode:

 • mei - november:
  Als een bezoek aan Namibië betekend dat u veel wilde dieren wilt zien, dan zijn vooral de maanden mei t/m september de beste maanden om te reizen. Doordat deze maanden erg droog zijn, is het landschap dor en kunnen de dieren zich niet verschuilen achter de begroeiing. Daarnaast is het beschikbare water beperkt en zullen de dieren naar de waterholes trekken. Houdt er rekening mee dat dit de winterperiode is en dat het overdag aangenaam warm zal zijn, maar dat de temperaturen ’s nachts kunnen dalen tot onder het vriespunt.

 • december - april:
  Namibië wordt gekenmerkt door droogte omdat regen zeer beperkt voorkomt. Tussen december en april kan het regenen en komt het voor dat bij zware regenval onverharde wegen onbegaanbaar worden en rivieren overstromen. In deze ‘regenperiode’ komt de woestijn tot leven en kunnen er bloemen gaan bloeien die er de rest van het jaar niet te vinden zijn. De temperaturen tijdens de Namibische zomer kunnen oplopen tot boven de 40 graden Celsius, wat af en toe een regenbui lekker verkoelend maakt.


Bekijk het reisaanbod van Namibië
Klik hier voor het actuele weer in NamibiëReiservaringen

 • Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

  lees meer
  -
  Peter, Geria, Eline & Emma
 • Compleet over de top natuurlijk, maar wel lekker

  lees meer
  -
  Familie Bakker/Dekker
 • wij zullen zeker onze familie en kennissen aanraden Namibië te bezoeken

  lees meer
  -
  Lenie en Piet Cornelissen
 • Super mooie routes

  lees meer
  -
  Floor en Judith

Naar Namibië in stijl?

Luxe Reizen Afrika logo

Op zoek naar een echte luxe Nambië reiservaring? Bekijk dan ook het aanbod op LuxeReizenAfrika!

Tip: Sossusvlei preschool

Vlakbij de Sossusvlei, in de Namib Naukluft National Park, ligt 'The preschool Little Bugs'. In dit afgelegen gebied hadden de kinderen geen kans om iets te leren. Dit project maakt het mogelijk om jonge kinderen al onderwijs te geven. Meer informatie vindt u op: www.little-bugs.org

Tip: Himba's in Damaraland

Nabij Kamanjab ligt een traditioneel Himba dorp, welke u kunt bezoeken. De naam van het dorp is The Otjikandero Himba Orphan village. Het dorp is bijzonder omdat er veel weeskinderen wonen.

Tip: Lekker eten in Namibië?

Houdt u van lekker eten en Afrika? Bezoek dan Namibië. We hebben verschillende restauranttips zoals NICE in Windhoek of Tug's in Swakopmund.

Only in Namibia