Réunion

Klimaat en reistijd Réunion


Réunion heeft een tropisch moessonklimaat. Op jaarbasis valt er gemiddeld ongeveer 1400 millimeter, waarbij er duidelijk sprake is van een droge periode en een regentijd (moesson).

 • november - april:
  In deze periode is het zomer op Réunion. Het kan heet en vochtig zijn met een temperatuur tussen de 25 en 35 graden. Vooral in het westen kan het behoorlijk warm worden, de temperatuur ligt daar tussen de 31 en 35 graden. Het aantal regendagen per maand aan de westkust ligt lager dan aan de oostkust, aangezien de bergketen de regen en wind die uit het oosten komt tegenhoudt. Dit is ook de reden dat de oostkant van het eiland veel groener is dan de westkant. De westkust ligt dus meestal in de luwte en is daardoor het droogste en zonnigste deel van het eiland. Hier liggen ook de mooiste stranden. Het gebeurt vaak dat boven het westelijke gedeelte de zon schijnt in een staalblauwe hemel, terwijl het oosten geteisterd wordt door een regenbui. De meeste regen valt gedurende de maanden januari t/m maart. In deze maanden is ook de temperatuur het hoogst en kunnen er cyclonen voorkomen.

 • mei - oktober:
  De winter is vanwege het droge karakter de beste reistijd. De temperatuur ligt in deze periode aanzienlijk lager dan in de zomer, het is namelijk zo'n 15 tot 25 graden. Daarnaast is de kans op stormen en depressies aanzienlijk kleiner dan in de zomermaanden en is de temperatuur langs de kust nog zeer aangenaam met 20 tot 24 graden. Op de hoger gelegen plekken kan het behoorlijk koud worden in de winter en kan de temperatuur zelfs tot iets onder vriespunt komen.


Bekijk het reisaanbod van Réunion
Klik hier voor het actuele weer in Réunion

Réunion Specialist

Reiservaringen
Réunion

 • “we vonden het fijn dat deze service in het buitenland ook te merken was”

  lees meer
  -
  Britt & Lilith
 • “We gaan dat nooit meer vergeten.”

  lees meer
  -
  Kevin en Dayenne
 • “De helikoptervlucht is echt een aanrader”

  lees meer
  -
  Erik Willems en Tiny Langenhorst
 • “Zicht op zee is fantastisch. We zouden zelf geen betere keuze kunnen maken hebben”

  lees meer
  -
  Jan en Martine

Tip: Canyoning op Réunion

Bent u op zoek naar een spannende activiteit in Réunion die niet overal te doen is? Probeer dan eens canyoning, een enerverende en spannende ervaring!

Réunion Tourism Board