Taiwan

Klimaat en reistijd Taiwan


Het klimaat in Taiwan is net zo divers als het landschap. Terwijl het klimaat in de lage gebieden subtropisch is en in het uiterste zuiden tropisch, kunnen de temperaturen in de hoge bergen van Taiwan dusdanig dalen dat sneeuw blijft liggen. De beste reistijd is tijdens de lente (april en mei) en de herfst (oktober en november). Gedurende deze maanden is het overal in Taiwan warm met een gemiddelde temperatuur van ca. 25 graden. Maar net als op elk moment van het jaar kunnen de minimum- en maximumtemperaturen per dag verschillen.

Er zijn grofweg twee verschillende seizoenen te onderscheiden, namelijk het warme seizoen en het koele seizoen. In Taiwan regent het vaak. Zo bedraagt de gemiddelde jaarlijkse neerslag ruim 1.000 mm, met pieken in de hooggelegen gebieden.

 • april - oktober:
  In deze periode valt het warme seizoen. Gedurende het warme seizoen bedraagt de gemiddelde temperatuur 30- 35 graden. De kans op neerslag is hoog (75%), waardoor de laaggelegen kustgebieden vochtig en warm kunnen aanvoelen. De regenval in het zuidwesten wordt veroorzaakt door de moesson. De zomer moesson start begin mei en eindigt eind september, waardoor het vochtig is in het zuiden. De regen valt vaak in de vorm van motregen. Regenkleding is dan ook geen overbodige luxe.

 • november - maart:
  In deze periode valt het koele seizoen. Tijdens het koele seizoen daalt de temperatuur doorgaans niet tot onder de 10 - 15 graden, maar dankzij de neerslag kan het wel koud aanvoelen. Tijdens deze maanden is het dan ook aan te raden om warme kleding mee te nemen, ook al zou u het grootste gedeelte van uw reis in het zuiden van Taiwan doorbrengen. Ook in de wintermaanden is er sprake van een moesson. Deze moesson vindt plaats in het noordoosten van Taiwan en duurt van eind december tot eind maart.

Bij het plannen van een reis naar Taiwan is het raadzaam om rekening te houden met tyfoons die regelmatig passeren van augustus tot begin oktober. Jaarlijks wordt Taiwan gedurende deze tijd door gemiddeld drie tot vier tyfoons getroffen. Deze tyfoons kunnen een snelheid bereiken van ruim 160 km per uur, wat een grote schade veroorzaakt voor onder andere schepen, laaggelegen gebieden, bossen en huizen.


Bekijk het reisaanbod van Taiwan
Klik hier voor het actuele weer in Taiwan

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg

Tip: Roselien vloog met kind naar Taiwan

Taiwan met kinderen
Met je kind op reis naar Taiwan, redenen om dat te gaan doen!

Taiwan in beeld


Beelden van Daniel in Taiwan

Tip: Engelstalige rondleiding in het National Palace Museum

Via de website van het National Palace Museum kunt u gratis een Engelstalige rondleiding reserveren. Een meerwaarde voor uw bezoek aan het museum!

Tip: avondvermaak in Taipei

Bezoek 's avonds de Shilin Night Market of de Rohan Night Market. Deze markten vol met eet-, souvenir- en kledingstalletjes zijn vaak tot 3 uur ‘s nachts open! Ook de hippe en jonge wijk Ximen is leuk om 's avonds te bezoeken. Hier vindt u veel vermaak en verschillende winkels en eetgelegenheden.

Tip: actief bezigzijn in Hualien

Wilt u actief bezig zijn tijdens uw reis? Huur op het strand van Hualien dan surfboards bij de Surf Club, ga kajakken of raften, of huur een mountainbike om de omgeving te verkennen. Zelfs bergbeklimmen is mogelijk in de omgeving!