Menu

Bhutan

Bhutan reizen

“We zijn echte Azië-gangers en hebben hier dan ook al vele landen bezocht. Dit keer zoeken we een bestemming die ons nog echt kan verrassen. Bhutan staat hoog op ons lijstje. We willen in contact komen met de lokale bevolking en houden ook wel van een stevige wandeling. Daarnaast willen we meer leren over het boeddhisme.”

Bhutan is een fascinerend land, dat eeuwenlang afgesloten is geweest van de buitenwereld. Pas sinds 1974 worden er toeristen in het land toegelaten. Een reis door Bhutan is bijzonder omdat het een ongerept land is en geen massatoerisme kent. Eén van de bezienswaardigheden van Bhutan zijn de indrukwekkende Dzongs (kloosterburchten). In bijna elke stad is een dergelijk klooster wel te vinden. De bekendste is echter Taktsang, beter bekend als "Tiger's Nest", gelegen in de prachtige omgeving van Paro. Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw reis.

Waarom met PANGEA Travel naar Bhutan?
  • Een minimumbedrag per persoon per dag waar u overnachtingen (goede middelklasse hotels), vervoer, een gids, excursies en maaltijden voor terug krijgt.
  • Programma volledig naar eigen wens en op reis zelfs nog per dag bespreekbaar met uw gids! Vandaag liever wat meer wandelen en morgen meer de focus op cultuur? Het kan allemaal!
  • Begin uw rondreis in Nepal of India en stem ook dit deel van uw reis af op uw eigen wensen en verwachtingen. Combineer een rondreis naar Bhutan bijvoorbeeld met een bezoek aan de Taj Mahal.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar Bhutan. De reisspecialisten bezoeken Bhutan jaarlijks.
Bhutan is een van de meest spirituele en exclusieve bestemmingen van Azië. Het mysterieuze en kleine koninkrijk vormt het decor van het Himalaya gebergte. Een rondreis naar Bhutan werkt net even wat anders en is op de bonnefooi niet mogelijk (u heeft verplicht een reservering nodig van een volledig verzorgde reis).
 
Bhutan is niet te vergelijken met andere bestemmingen in Azië, zoals Thailand of Indonesië. Het land van de Dzongs (kloosterburchten), de nationale sport boogschieten, het Bruto Nationaal Geluk, het Himalayagebergte en de prachtige natuur, de eeuwenoude tradities, de kleurrijke festivals en het Boeddhisme maakt Bhutan een avontuurlijke bestemming. Bhutan leent zich ook goed voor het maken van een meerdaagse trekking. In een land waar het wettelijk is vastgesteld dat 60% van de grond uit bos dient te bestaan, komen natuurliefhebbers, maar ook vogelaars bijzonder goed aan hun trekken. Ook drukt het toerisme geen enorme stempel op het lokale leven, waardoor het land een duurzame bestemming bij uitstek is. Even snel een hamburger scoren bij de McDonalds of een kopje koffie bij de Starbucks zit er niet in, want deze fastfoodketens bestaan hier niet!
 
De beste reistijd voor een bezoek aan Bhutan is maart – mei en september – november. De meeste kans op mooie uitzichten over de Himalaya heeft u in oktober. Wilt u rododendrons zien bloeien? Dan is het voorjaar de beste periode. Het klimaat van Bhutan kent verschillende zones, van een hooggebergteklimaat in de bergen tot een tropisch klimaat in het zuiden.
 
 3 tips voor reizen in Bhutan:

1.Woon een festival in Bhutan bij
Wij raden het iedereen aan om zo’n spektakel bij te wonen! De jaarlijkse festivals die worden gehouden ter ere van de Guru Rimpoche worden aangeduid met de term 'tsechu', en zijn het meest bekend en populair. Denk bij 'festivals' niet aan hippe vernieuwende events met foodtrucks, maar aan dagvullende programma's met veel gemaskerde dansen en kleurrijke kostuums in en om kloosters.

2. Proef het nationale gerecht Ema Datshi
“Chilli cheese, chilli cheese”, u zult het zonder meer voorbij horen komen. Pittig genoeg hoor, maar probeer het zeker. De locals vinden het prachtig. Dit gerecht is een curry met pikante chilipepers (ema) gemengd met kaassaus (datse). Bhutanezen eten over het algemeen vegetarisch, maar gerechten met varken, rund, kip of vis zijn ook verkrijgbaar.

3. Bezoek (little) Tiger’s Nest en ontspan in een hotstonebath
Een van de meest iconische bouwwerken van Bhutan is toch wel Tiger’s Nest, nabij Paro. En heeft u ooit gehoord van Little Tiger’s Nest? We zijn benieuwd of u hier ook binnen gelaten wordt… Iets wat u niet mag overslaan is een hotstonebath in een homestay, en geloof ons. Daarna heeft u het lang niet meer koud!
 
 
PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Bhutan. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Bhutan aan zoals rondreizen, combinatiereizen of korte arrangementen (bouwstenen).