Menu

Actueel reisadvies Bhutan

* Laatste update: 24-08-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Bhutan weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Bhutan mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

tempel-reisadvies-Bhutan.png

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Bhutan. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Bhutan is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Bhutan

De volgende documenten heeft u nodig om naar Bhutan te reizen:

 • een geldig paspoort;
   
 • een geldig visum;
   
 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek, EN:
   
 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie*;
   
 • een reisverzekering met COVID-19 dekking.

* Om volledig gevaccineerd te zijn, moet u minimaal 14 dagen vóór vertrek 2 doses van hetzelfde vaccin of 1 dosis van het Janssen-vaccin hebben gehad.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Bhutan reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken. Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Bhutan en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen na aankomst in Bhutan

Na aankomst in Bhutan kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

Op dit moment wordt er in Bhutan gewerkt met een TEST & GO systeem. Bij aankomst in Bhutan wordt er opnieuw een PCR-test afgenomen. De kosten hiervan zijn USD 8,00 per persoon. Na de testafname moet u 24 uur in quarantaine. Bij een negatief testresultaat kunt u daarna verder door Bhutan reizen.

Maatregelen tijdens de reis in Bhutan

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
   
 • op druk bezochte plekken adviseren wij een mondkapje te dragen (ook wanneer dit niet verplicht is).

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.
 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Bhutan, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.