Menu

Actueel reisadvies Bhutan

* Laatste update: 27-03-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Bhutan weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Bhutan mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

tempel-reisadvies-Bhutan.png

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Bhutan. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Bhutan is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Bhutan

U heeft de volgende documenten nodig voor een reis naar Bhutan:

 • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na vertrek uit Bhutan);
   
 • een geldig visum; bij het online aanvragen van het visum dient u ook de Sustainable Development Fee (SDF) van USD 200 per volwassene per reisdag te betalen
 • een reisverzekering met COVID-19 dekking. Dit is niet verplicht, maar het wordt sterk aangeraden in geval van nood. 

na aankomst in Bhutan

Na aankomst in Bhutan kunt u het volgende verwachten:

 • reizigers worden steeksproefgewijs getest; mocht u positief testen, dan gaat u in quarantaine totdat u negatief test. De kosten van de quarantaine en van de test zijn voor eigen rekening;
   
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

tijdens de reis in Bhutan

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
   
 • op druk bezochte plekken adviseren wij een mondkapje te dragen (ook wanneer dit niet verplicht is).

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Bhutan, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.