Menu

Highlights Bhutan

Deze korte rondreis door Bhutan valt makkelijk te combineren met een reis op een andere bestemming. U verblijft in sfeervolle hotels, boordevol karakter, en doet drie prachtige valleien aan en bezoekt de meest indrukwekkende kloosterforten (dzongs) en tempels, onder begeleiding van uw privégids. U zult zich vergapen aan duizelingwekkende muurschilderingen in de tempels, die de vele mythen en legenden laten zien die dit koninkrijkje rijk is. U ontmoet de hartelijke Bhutanezen, ziet de hoge Himalaya-pieken, kabbelende rivieren en glooiende heuvels met wilgen en appelboomgaarden: en dat alles in slechts één weekje!

Reisduur: 7 dagen

Thimphu - Punakha - Paro

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Highlights Bhutan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Geschikt voor de reiziger die de mooiste dzongs wil zien, en wil genieten van én de cultuur én het natuurschoon van Bhutan.
 • alle vervoer per auto met privé chauffeur, gedurende de gehele reis
 • inclusief de diensten van een meereizende deskundige lokale gids (Engelssprekend).
 • de voorbeeldreis is flexibel aan te passen als u bijvoorbeeld een actiever/avontuurlijker programma wilt; informeer naar de mogelijkheden
 • zéér complete reis : ook al uw maaltijden zijn inclusief
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Changangka Klooster in Thimpu - Bhutan - foto: Canva
Dag 1 aankomst Paro - Thimphu
Het uitzicht tijdens een vlucht naar Paro is een feestje, met als kers op de taart de landing op de airstrip van Paro airport. Hier maakt u kennis met de gids en chauffeur, die u tijdens de gehele reis door Bhutan zullen begeleiden. De reis gaat in ongeveer 1 uur verder naar Thimphu, de moderne hoofdstad van Bhutan. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergketens. Met een inwonertal van slechts 100.000 is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. Het centrum van de stad bestaat uit drie hoofdstraten waar u verschillende restaurants en winkels kunt vinden. Als de tijd het toelaat kunt u in de namiddag een bezoek brengen aan het National Memorial Chorten. Deze Chorten is gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land, Jigme Dorji Wangchuck. Het is een plek waar vele Bhutanezen dagelijks naar toe komen om te bidden, rondjes te lopen om het bouwwerk en te draaien aan de immense gebedswielen. U neemt uw intrek in het elegante stadshotel Druk, een begrip in Thimphu.
Dag 2 Thimphu
Vandaag staat een stadstour in Thimphu op het programma. De stad is gelegen aan de Wang Chhu rivier op een gemiddelde hoogte van 2400 meter. Na het ontbijt bezoekt u de immens grote Golden Buddha, hoog in de heuvels boven Thimphu. Binnenin het beeld is een tempel, waar u een kijkje mag nemen. Verder verkent u vandaag het Changangkha klooster, het Nationaal Instituut voor Traditionele Geneeskunde (een museum), de School voor Kunsten en Ambachten, het Textielmuseum, het Folk Heritage Museum, een nonnenklooster en een marktje waar veel handwerk te koop wordt aangeboden. U kunt zelf in overleg met de gids bepalen hoeveel tijd u op de verschillende plekken door wilt brengen. U eindigt de stadstour met een bezoek aan de Trashichho Dzong. Een dzong kan ook worden omschreven als een kloosterfort. Dzongs zijn imposante gebouwen die zowel een politiek-administratieve als een religieuze functie hebben, en vormen vaak het hart van een stad. Heden ten dage zijn hier nog steeds zowel de regeringskantoren als de tempels gevestigd. Tegen het einde van de middag ziet u de ambtenaren de dzong verlaten na hun werkdag, en wordt het gebouw opengesteld voor bezoekers. Als u de dzong verlaat, kijk dan ook eens naar links. Hier ligt het (bescheiden) koninklijk paleis, de thuisbasis van de huidige en vijfde koning, HM Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Tip: het dagelijkse strijken van de vlag gaat gepaard met veel ceremonieel. Zeker de moeite van het bekijken waard.
Dag 3 Thimphu - Punakha
Vandaag vertrekt u oostwaarts. De rit gaat via de Dochula pas waar u, op een heldere dag, een groot deel van de Himalaya kunt zien. Tijdens de rit zult u de vegetatie zien veranderen als u het semi-tropische Punakha nadert. Na aankomst bezoekt u de Punakha Dzong, waanzinnig mooi gelegen op de plek waar twee rivieren samenvloeien. Dit magistrale klooster uit 1637 is in de winter de thuisbasis van de Je Khenpo en zijn monniken, vanwege het zachte klimaat in de Punakha-vallei. De Je Khenpo is de geestelijk leider van Bhutan en hoofd van de Boeddhistische kloostergemeenschap; een zeer invloedrijk en alom vereerd persoon. Na uw bezoek is de rest van de avond ter vrije besteding. U overnacht in een modern boutique-hotel in de heuvels boven Punakha.
Dag 4 Punakha - Paro
Vanochtend brengt u eerst een bezoek aan de Chimi Lakhang, de tempel van de vruchtbaarheid. U kunt zich er vergapen aan de biografie van de geliefde heilige Drukpa Kunley (ookwel 'the Divine Madman'), wiens opmerkelijke levenswandel afgeschilderd staat op de muren van de tempel. We zullen er niet teveel over verklappen, maar het is zeker een ervaring! De rit voert u daarna weer terug over de pas Dochula (3050m), waar 108 stupa's de heuvel sieren. In overleg met uw gids en chauffeur kunt u ook verschillende keren stoppen om te genieten van de frisse berglucht en de adembenemende vergezichten. Al de tijd het toelaat kunt u in Paro alvast wat bezienswaardigheden zien. U kunt deze ook 'bewaren' voor morgen. U overnacht de komende dagen in de voormalige residentie van de gouverneur van Paro; een zeer karakteristiek pand waarin geen kamer gelijk is. Boordevol historische charme!

Noot : het is vandaag ook mogelijk de Lungchutse-wandeling te maken. Deze wandeling brengt u van de Dochula pas door een rododendronbos naar een klooster bovenop een berg. De wandeling duurt een uur of drie.
Dag 5 Paro
De Paro-vallei is een van de mooiste van Bhutan. Langs de wegen groeien vele wilgen, hun takken langzaam waaiend in de wind, en u ziet vele appelboomgaarden. De boerderijen zijn imposant groot, met witte muren en prachtig houtsnijwerk. Op de bodem van de vallei liggen akkers, maar ook tegen de hellingen op ziet u terrasvormige akkers en uiteraard bossen. Vandaag verkent u met de gids en chauffeur deze vallei. U kunt in overleg met hen bepalen hoeveel u met de auto wilt doen, en hoeveel u wilt wandelen; dit is flexibel in te delen, en er zijn prachtige wandelingen mogelijk. U kunt bijvoorbeeld de overblijfselen van de Drugyal dzong bezoeken, de Ta Dzong (de wachttoren waarin nu een museum is gevestigd), het fort Rinphung Dzong, de prachtige 7e-eeuwse Kichu Lhakhang en de tempel Dumtse Lhakhang met haar duizelingwekkende muurschilderingen. En daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor een kijkje bij de boerderijen en een praatje met de locals. Op de scholen wordt tegenwoordig in het Engels onderwijs gegeven, dus zeker onder de jongere generatie treft u mensen die het Engels machtig zijn.
Dag 6 Paro (Tiger's Nest)
Vandaag bezoekt u één van de bekendste bezienswaardigheden van Bhutan. U rijdt naar Taktsang waar u verder te voet aan de beklimming begint naar Tiger’s Nest. Dit heilgdom, op 800 meter hoogte tegen een rotswand geplakt, is niet alleen de bekendste maar ook de meest indrukwekkende van het land. Het is gesticht op de plek waar de Guru Rinpoche in de 8e eeuw landde na een vlucht op de rug van een zwangere tijgerin. De Guru Rinpoche, ookwel Padmasambava genaamd, wordt beschouwd als incarnatie van de Boeddha en brenger van het Boeddhisme naar Bhutan. Hij versloeg hier en passant enkele demonen en mediteerde drie maanden in een grot. De huidige tempel is rond deze grot gebouwd. U kunt hier verschillende heiligdommen bezoeken alvorens af te dalen naar het cafeteria, waar u de lunch gebruikt. Daarna is het nog een klein uurtje afdalen naar de plek waar uw chauffeur op u wacht. Vanmiddag kunt u nog Kyichu Lhakhang bezoeken, een van de oudste tempels van Bhutan, of andere bezienswaardigheden die u gisteren nog niet heeft gezien.
Dag 7 Paro
Na het ontbijt wordt u op tijd naar de luchthaven gebracht. Hier neemt u afscheid van uw Bhutaanse gids en chauffeur en checkt u in voor uw terugreis.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige meereizende Engelssprekende gids
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • visum Bhutan (t.w.v. 50 USD pp)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Druk Hotel - Thimphu
Druk Hotel is een begrip in Thimphu. Het was één van de eerste toeristenhotels van het land, en nog altijd een toonbeeld van elegantie en klasse. Het complete hotel is op een stijlvolle manier gemoderniseerd en straalt nog steeds de grandeur van weleer uit. De 35 kamers zijn verdeeld in de kamertypes Red, Gold, Green en Grey. Een bijzonder detail is dat de zijwand van de badkamer opengeklapt kan worden, waardoor het bad het middelpunt van de kamer wordt. 'The Druk' ligt aan het centrale plein van Thimphu, dus alles is op loopafstand. Van geluidsoverlast hoeft u niet zozeer te vrezen want de Bhutanezen gaan met de kippen op stok. Vanuit het restaurant heeft u zicht op het boogschietstadion Changlimithang. De Indiase gerechten die de chef op tafel tovert zijn een eervolle vermelding waard.

Dhensa Boutique Resort - Punakha
Wie van strak, charmant en modern houdt is bij Dhensa Boutique aan het goede adres. De gebouwen zijn stijlvol vormgegeven. Door de grote glazen balkons kijk je ver uit over de Punakha vallei, en ook vanuit het chique restaurant word je getrakteerd op dit uitzicht. Om helemaal te ontspannen worden er in de spa verschillende behandelingen aangeboden. De bibliotheek kan wel wat aanvulling gebruiken, maar wie van Kuifje houdt kan er zijn hart ophalen !Dhensa Boutique ligt op loopafstand van het nonnenklooster van Wolakha. Hier treft u een groot bronzen beeld van Avalokiteshvara, de Buddha van Compassie, met 11 gezichten en duizenden armen en ogen.

Gangtey Palace Hotel - Paro
Geen kamer is hetzelfde in deze monumentale voormalige residentie van de penlop (gouverneur) van Paro. Het Palace ademt historie uit elke porie. De patio's worden gesierd door vele planten waaronder bloeiende orchideëen. En natuurlijk rammelt en kraakt er wel eens wat in zo'n oud pand. Tja, dat moet je maar voor lief nemen in ruil voor zoveel historische ambiance. De kamers in de hoofdtoren hebben de meeste charme, maar de andere kamers hebben een beter zicht over de prachtige tuin en de vallei. Het restaurant ligt iets lager in een ander gebouw in de tuin. Dit gebouw is van latere oorsprong, maar mooi vormgegeven en er is een gezellige bar. Vanuit het restaurant heeft u een prachtig zicht over de vallei en op de dzong van Paro.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »