Menu

Owl Trek te paard

De Owl Trek is een klassieke route in de Bumthang vallei, die we hier op een unieke manier uitvoeren, namelijk te paard. Na een kennismakingsrit gaat de échte tocht van start, waarbij u kampeert in een volledig verzorgd kampement.

U rijdt over onverharde paden door de valleien die samen Bumthang vormen. Dit gebied wordt ook wel het culturele hart van Bhutan genoemd vanwege de vele kloosters van oude oorsprong en de kloosterfestivals die hier gehouden worden. Naast prachtige ritten over beboste heuvels is er voldoende tijd om bezoekjes te brengen aan kloosters en te genieten van het uitzicht. De hoogste piek van Bhutan, de kolossale Gangkar Puensum (7570m), is vanaf hier zichtbaar.

's Avonds is het genieten geblazen van het diner, bereid door uw eigen kok, onder de sterrenhemel of op frissere avonden in de kook/eettent. Enige paardrij-ervaring wordt wel aangeraden voor deze tocht. 

Noot: de eigenlijke trek (dag 2-4) kunnen we ook als wandeltocht voor u organiseren.

Reisduur: 5 dagen

Jakar vallei - paardrijtocht Bumthang - Chumey vallei

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Owl Trek te paard inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • actieve manier om de Bumthang vallei te ontdekken
 • professionele begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
 • inclusief vervoer per auto met privé chauffeur
 • kleinschalige accommodaties en volledig verzorgd kamperen
 • de paardenranch draagt op kleine schaal bij aan de lokale gemeenschap
 • de route is ook te voet mogelijk; informeer naar de mogelijkheden
 • zéér complete reis : ook al uw maaltijden zijn inclusief
bekijk meer

Dag tot daginklappen

kamperen: deluxe camp - Bhutan - foto: lokale agent
Dag 1 Jakar - Ngalakhang - Jakar
Per auto wordt u in ongeveer anderhalf uur naar Nagalakhang gebracht over een hobbelweg. Na een bezoek aan het dorpje maakt u kennis met de paarden en hun crew. De paarden zijn afkomstig van de kleinschalige professionele ranch van onze lokale vertegenwoordiging, waarbij ook de lokale gemeenschap profiteert. Als u na wat proefrondjes wat aan uw paard gewend bent geraakt, gaat u aan de andere zijde van de rivier over een paardenpad terug naar Jakar. Vandaag volgt u voornamelijk de rivier Chamkhar Chu, stroomafwaarts door de Ngalakhang Vallei. Onderweg is er tijd genoeg om te genieten van het landschap en om stops te maken in kleine dorpjes en bij tempels. Het pad is niet te lastig; ervaren ruiters kunnen hier ook in draf of galop.

Rijduur 4-5-6 uur afhankelijk van de gekozen route.
Dag 2 Jakar - Menchugang - Dhur - Sconath
Vandaag gaat de trektocht écht beginnen. Eerst wordt u naar Menchugang gebracht waar u te paard begint aan de tocht naar het dorp Dur. Met 75 huishoudens is dit dorp, op een hoogte van 2900 meter, het grootste van de Bumthang vallei. De inwoners zijn in te delen in drie verschillende groepen; de akkerbouwende en veehoudende Kheps, de nomadische yakherders de Brokpa, en een groep die beide manieren van levensonderhoud hebben. Door deze diversiteit worden er in het dorp ook twee verschillende dialecten gesproken: het lokaal gebruikelijke Bumthangka en het onder nomaden gesproken Brokke. Na de lunch voert het pad voornamelijk door een bos met blauwe dennen en stijgt geleidelijk tot de kampeerplek Sconath, waarvandaan het dorp Dur zichtbaar is. Tijd om de beentjes omhoog te doen en te genieten van hetgeen uw kok bereid heeft! Op deze plek hoort u vaak de roep van uilen (vandaar de naam van de trek) en van de Himalayaglansfazant.

Rijduur : maximaal 5 uur
Dag 3 Sconath - Drangela - Kitiphu
Vandaag maakt u kennis met de wildernis van Bhutan met een rit door maagdelijke bossen met sparren, varens en berken. Ook zult u hier wellicht Bhutans nationale bloem, de blue poppy, tussen de paardenhoeven op het pad zien. Onder de bomen gedijt bamboe heel goed, zoals u zult zien. In april en mei krijgt u daar als bonus nog de bloeiende rododendron bij. Na ongeveer twee uur rijden bereikt u de pas Drangela (3600m). Het pad voert over de bergkam Kitiphu naar de plek waar het kamp wordt opgeslagen (3870m). Bij helder weer heeft u hiervandaan een prachtig zicht over de Himalayapieken. Als u nog energie heeft, kunt u naar de top van de Kitiphu lopen (4000m). Recht tegenover u ziet u dan Bhutans hoogste berg: de Gangkar Puensum (7541m). Dit is tevens de hoogste niet-beklommen piek ter wereld. De kampeercrew zorgt wederom voor een heerlijk, welverdiend, avondmaal.

Rijduur : ongeveer 3 uur
Dag 4 Kitiphu - Tharbaling - Chumey vallei
na het ontbijt stijgt u weer te paard om samen af te dalen naar de kloosters Zambalha, Chuedak en Tsarbaling. U kunt hier de tijd nemen om u te vergapen aan de duizelingwekkende decoraties en om een praatje te maken met de monniken die hier wonen. Op deze route zult u wellicht een half uurtje moeten lopen, omdat de afdaling soms te steil is om te paard af te leggen. Naarmate u lager komt, wordt het pad breder en opent zich het uitzicht op de Chumey Vallei, één van de vier valleien die samen Bumthang vormen.

Rijduur : rond 3-4 uur

Tip: als u de reis nog wat wilt verlengen, is het ook mogelijk om bij het klooster van Tsarbaling uw kamp op te slaan. U kunt dan bijvoorbeeld 's avonds nog met de monniken samen het avondmaal gebruiken en ook 's morgens bent u welkom om het ochtengebed bij te wonen.
Tip: zou u de reis juist willen inkorten, dan zou u dag 3 & 4 uit dit programma kunnen samenvoegen tot één rijdag.
Dag 5 Owl Trek
Einde van deze tocht. Uw chauffeur brengt u verder naar uw volgende bestemming, bijvoorbeeld westwaarts naar Trongsa of de Phobjikha Vallei, of verder oostwaarts naar Mongar. Ook is het mogelijk om vanaf het luchthaventje van Jakar terug te vliegen naar Paro.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • alle maaltijden
 • gebruik zadel, zadeltassen, regenponcho en eenvoudige helm
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • visum Bhutan (t.w.v. 50 USD pp)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Mountain Resort Bumthang - Bumthang Vallei
Mountain Resort (voorheen Mountain Lodge) is een klasse apart in Bumthang. De vriendelijke familie voert elke paar jaar een aantal verbeteringen aan het hotel uit, en het gevolg is dat Mountain Resort inmiddels is uitgegroeid tot een hotel dat eigenlijk de middenklasse ontstijgt. Het restaurant, de lobby en de andere faciliteiten doen zeker niet onder voor een 4 sterren accommodatie. Wel blijft het kleinschalige en sfeervolle karakter behouden, en dat is prettig. De laatste toevoegingen zijn een spa, een groot dakterras en een traditioneel hotstonebath met uitzicht over de velden met paarden. In het restaurant verschijnen veel producten uit de Bumthang-regio op tafel, zoals jam, honing en kaas. Probeer ook eens een Red Panda: een lokaal gebrouwen Weizen-bier.

Deluxe camp - diverse locaties Bhutan
In tegenstelling tot het kamperen tijdens een trekking, waarbij het materiaal licht moet zijn, wordt bij deluxe kamperen zwaarder en degelijker materiaal gebruikt. We gebruiken deze vorm van overnachten vaak wanneer er in de buurt geen middenklasse hotels of pensions in de buurt zijn. Het voordeel is dat u op de rustigste plekjes kunt kamperen; in een veld, aan een rivier, bij een afgelegen dorp, op dé perfecte plek om te vogelen. Als u dichtbij een dorp verblijft is het een unieke kans om de levensstijl van de dorpelingen te ervaren en contact te maken met de bevolking.
U overnacht in ruime tenten van canvas/katoen. Hierin staan twee opklapbedjes met matrassen, beddengoed en een hoofdkussen. Daarnaast gaat er een was/toilettent mee (eenvoudig, namelijk met een gat in de grond) en een kook/eettent waarin een tafel en stoelen staan. Alles wordt volledig verzorgd door de vriendelijke kampeercrew, voor wie geen moeite teveel is. De kok tovert de heerlijkste gerechten op tafel, samengesteld met lokale biologische ingrediënten. En wat dacht u ervan om de dag af te sluiten met een kampvuur onder de sterrenhemel van de Himalaya?

Chumey Nature Resort - Bumthang Vallei
Rust, rust en nog eens rust. Wat een heerlijke plek om lekker te ontspannen na een lange autorit. Chumey Nature Resort ligt in de Chumey vallei, de eerste vallei die u aantreft als u het Bumthang-gebied in rijdt. Vanuit de grote tuin kijkt u uit over de velden met paarden en akkers met hazelnootstruiken. De kamers liggen tegen de heuvel achter het imposante traditionele hoofdgebouw. Op het terrein is ook een klein tempeltje aanwezig waar gasten ook gebruik van mogen maken, evenals een meditatieruimte. Als u interesse heeft in Boeddhisme, kan men er ook een leraar voor u organiseren.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »