Menu

Druk Path trekking

Druk Path, het 'donderpad', is een 6-daagse trekking op hoogte die u grotendeels over een oud muilezelpad voert. De route loopt van Paro naar de hoofdstad Thimphu en is daarom makkelijk in te voegen in een rondreis. Onderweg heeft u zicht over de Thimphu vallei en en Paro vallei, de Bhutaanse Himalaya en verschillende afgelegen bergmeren. U komt enkele kloosters, hermitages en kleine nederzettingen van yakherders tegen. De dagafstanden en wandelduur zijn niet zo groot, maar de hoogte is een factor om rekening mee te houden; de hoogste pas die u oversteekt ligt op 4235 meter hoogte. Een professionele crew staat u bij en neemt u alles uit handen behalve het lopen zelf. U overnacht in tenten en de bagage wordt vervoerd door paarden. Zelf draagt u alleen een dagrugzak. Deze trekking is het beste uit te voeren in de maanden mrt-mei en sept-nov.

Bekijk ook onze praktische tips ter voorbereiding van een Bhutan trekking in onze FAQ.

Reisduur: 6 dagen

Paro - trekking - Thimphu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Druk Path trekking inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • klassieke trektocht over een eeuwenoud pad
 • actieve manier om de steden Paro en Thimphu te verbinden
 • inclusief de diensten van een deskundige lokale trekking-gids (Engelssprekend).
 • de voorbeeldreis is flexibel aan te passen. De route kan ook andersom worden gelopen of -voor fanatieke lopers- in minder tijd
 • zéér complete trekking : bagagevervoer door paarden, alle maaltijden inclusief, volledige kampeeruitrusting en professionele trekkingstaff
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Een Himalayaden in Bhutan - Bhutan - foto: archief
Dag 1 Paro - Jili Dzong
De trekking start vandaag vanaf het National Museum, Ta Dzong. Het is geen hele lange route, maar het is toch een pittige start omdat u meer dan 1000 meter zult stijgen. U komt langs de tempel Kuenga Choeling Lhakhang en op 2880 meter bij het dorp Damcheno, met stenen huizen en appelboomgaarden. Dan volgt er een lange, maar niet te steile, stijging door de bossen naar de pas Jili La (3540m). Aan de andere zijde van deze pas daalt u even af naar de kampeerplek eventjes onder Jili Dzong. Het kamp is al voor u opgeslagen door de professionele trekking crew, en de kok is waarschiijnlijk al aan de slag met de voorbereidingen van het avondmaal. Er zijn slaaptenten, er is een kooktent en een toilettentje.

U kunt tot 12 kilo per persoon afstaan aan de paarden (het liefst verpakt in een flexibele tas zoals een plunjebaal). Verpak spullen die niet nat mogen worden in een plastic zak. Breekbare spullen kunt u beter niet meenemen, want de paarden kunnen wel eens eens ergens tegenaan schampen. Bagage die u niet mee wilt nemen op de trekking kunt u afstaan in Paro, en ontvangt u in Thimphu weer terug.

de dag in cijfers : 10 km, 4-5 uur, 1115m stijgen en 40m dalen, kamp rond 3550m
Dag 2 Jili Dzong - Jangchulakha
U kunt de dag beginnen met een bezoek aan de Jili Dzong, vlakbij uw kamp. Deze afgelegen 15e eeuwse dzong huisvest een 4 meter hoog beeld van de Sakyamuni Buddha. Daarna start de prettige wandeling over de bergkam. Soms hoor je hier de roep van de Himalayaglansfazant. Bij helder weer is er zicht op de Jomolhari (7314m) en andere besneeuwde reuzen. Ook ziet u de grote gompa van Gimena, verschillende yak-graasvelden en kampementen van de yakherders, sommige omgeven door rododendronbossen

de dag in cijfers: 10 km, 4 uur, 425m stijgen en 50m dalen, kamp rond 3750m
Dag 3 Jangchulakha - Jimilang Tsho
Van Rabana loopt u via een paardenpad naar een uitzichtpunt op de bergkam op 3960m. Na een half uurtje lopen door een weide, daalt u af tussen de rododendrons. De pas Langye Ja La (4070m) is de volgende horde op de route. Als u nog energie heeft, kunt u nog eens 50 meter klimmen naar een plekje met een onbetaalbaar uitzicht rondom. Is het bewolkt, dan kunt u beter verder wandelen via een rotsige afdaling naar de lunchplek. Met volle buikjes en weer vol met energie klimt u verder en komt Jomolhari nog eens in beeld vanaf een chorten op 4180m. Nog een half uurtje klimmen brengt u naar de oevers van Jimilang Tsho (Tsho betekent 'meer'), met de kampeerplaats. In het meer zwemmen vele forellen. Deze zijn hier in de jaren zeventig geïntroduceerd en ze gedijen hier zeer goed, onder andere vanwege de Boeddhistische grondslag van het niet-doden van dieren. Het worden flinke jongens!

de dag in cijfers: 10 km, 4 uur, 370m stijgen en 375m dalen, kamp rond 3870m
Dag 4 Jimilang Tsho - Simkotra Tsho
Vanaf het meer stijgt u tot een bergkam op 4010m, en loopt u verder tot u vele gebedsvlaggen ziet. Hier heeft u vanaf 4050m zicht op het meer Janye Tsho. U daalt af naar een yakveld en stijgt weer tot u op 4150m uitkijkt over het eindpunt van vandaag: het meer Simkotra. In het kamp kunt u even fijn met de voeten omhoog en genieten van het maal dat de kok weer heeft bereid. Nog een leuk weetje; in lang vervlogen tijden moesten ondeugende soldaten de hele Druk Path-route voor straf in één dag afleggen! Gelukkig heeft u iets meer tijd om ook nog wat te genieten van het landschap.

de dag in cijfers: 11 km, 4 uur, 820m stijgen en 400m dalen, kamp rond 4110m.
Dag 5 Simkotra Tsho - Phajoding
De dag begint met een klim naar Labana, waar een kampeerplek is bij een bijna uitgedroogd meer, en de pas Labana La (4210m). Hier ligt een nog maar zelden gebruikte lucht- of hemelbegrafenisplaats, waar overledenen worden neergelegd om door de vogels, met name gieren, te worden opgegeten. Bij helder weer heeft u zicht op Jomolhari en Dochu La. U daalt af tot een pas op 40902m en plots ziet u de hele Thimphu vallei. Met wat geluk zijn de Gangkhar Puensum en andere Himlayareuzen zichtbaar. U kunt hier een kleine omweg maken naar Thuji Drak Gompa, een afgelegen meditatieplek die op een hoogte van 3950m tegen een rostwand is gebouwd, de perfecte serene plek voor een retraite. U kampeert op een hoogte van 3750m nabij enkele kloosters en hermitages, met in de verte de stadslichten van de bewoonde wereld.

de dag in cijfers: 10 km, 3-4 uur, 130m stijgen en 680m dalen, kamp op 3750m
Dag 6 Phajoding - Thimphu
's Morgens is er nog tijd om de kloosters en tempels te bekijken in het gebied waar u hebt gekampeerd. Deze laatste dag van de trekking daalt u door de bossen af naar de Thimphu-vallei. Er zijn verschillende shortcuts mogelijk, die leiden naar dezelfde plek. Dat levert weliswaar wat tijdswinst op, maar is wel pittig voor de knieën. U passeert rond 3070m nog een chorten en steekt bij 2820m de rivier over, om uiteindelijk bij de doorgaande weg te komen bij Mothithang (2540m), waar uw chauffeur op u staat te wachten om over uw ervaringen van de afgelopen dagen te horen en om u naar uw volgende bestemming te brengen.

de dag in cijfers: 5 km, 3 uur, 1130m dalen
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde vervoer per auto met privéchauffeur
 • alle maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • visum Bhutan (t.v.w. 50 USD p.p.)
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids
 • diensten van de trekkingcrew
 • complete kampeeruitrusting
 • bagagevervoer door paarden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen (ook via PANGEA Travel te boeken)
 • overnachtingen in Thimphu en Paro voor en na de trekking
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »