Menu

Bhutan & Nepal Highlights

Deze 15-daagse reis is uitermate geschikt voor degene die in korte tijd kennis wil maken met de mysterieuze cultuurhistorie én de mooiste natuur van de Himalaya-staatjes Bhutan en Nepal. In Nepal bezoekt u de prachtigste gebouwen in de drie koningssteden, maar gaat u ook op excursie in Chitwan National Park. Wie weet spot u wel een neushoorn! Dan is het tijd voor een van de meest bijzondere bestemmingen in Azië; het geïsoleerde Bhutan. Uiteraard mag een bezoek aan Tiger's Nest, het bekendste klooster van Bhutan, niet ontbreken. Ook bezoeken aan de prachtige kloosterforten van Paro, Thimphu en Punakha staan op het programma. Ondanks de korte duur van het bezoek, ziet u drie adembenemende valleien en de omringende pieken. Om het échte Bhutan te ontdekken maakt u daarnaast kennis met de lokale bevolking en hun mythen en legenden.

Reisduur: 15 dagen

Kathmandu - Chitwan - Dhulikhel - Bhaktapur - Thimphu - Punakha - Paro - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Bhutan & Nepal Highlights inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • combinatie van het mooiste van Nepal en Bhutan
 • prachtige valleien én bezoek nationaal park Chitwan
 • Himalaya-vergezichten én kennismaking met de bijzondere cultuur vol legenden en mythes
 • in Nepal privé chauffeur en deskundige Engelssprekende gidsen bij de bezienswaardigheden
 • in Bhutan meereizende deskundige Engelssprekende gids en privé chauffeur
 • het programma in Bhutan is zeer compleet en nagenoeg alles is inclusief: maaltijden, entreegelden, visum
 • verblijf in middenklasse hotels. Tegen een toeslag zijn ook luxere hotels mogelijk.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Bergen - Sarangkot - Nepal - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen
Dag 2 Kathmandu
Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kathmandu. Zo bezoekt u uiteraard het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein'). Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. De bekendste is het Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens vertrekt u naar de Kathmandu Vallei. In deze vallei zijn veel tempels, paleizen en kloosters te vinden. Op 2 kilometer ten westen van het centrum ligt Swayambhunath. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en zeker het meest indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van Boeddha geschilderd. De volgende stop is de tempel Pashupatinath. Dit is een van de heiligste Hindoetempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. De laatste stop is het nabij gelegen Bodhanath (Boedha). Met een hoogte van 35 meter is het de grootste stoepa van de Vallei. Ook hier vindt u de vier geschilderde ogen van de Boeddha. In deze omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken. Het is tevens een belangrijk pelgrimsoord.
Dag 3 Kathmandu - Chitwan
Chitwan National Park is uw volgende bestemming. U bereikt het dorp aan de rand van het park in de namiddag (reken op een rit van 7 uur). Dit oudste nationale park van Nepal ligt op ongeveer 180 km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 540 verschillende soorten vogels. Onderweg zal er een lunchstop gemaakt worden. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er een 'briefing' gepland en gaat u met een gids op pad in het dorp, eventueel gedeeld met andere gasten van het hotel. U leert hier meer over de levenswijze van de lokale Tharu bevolkingsgroep.
Dag 4 Chitwan NP
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ca. 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch bezoekt u het National Park Visitor's Centre. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.
Dag 5 Chitwan NP - Dhulikhel
Na het ontbijt gaat u op weg naar Dhulikhel (1600m). Dit middeleeuwse stadje staat bekend om haar houtsnijwerk, maar vooral om het adembenemende uitzicht over de Himalaya-keten en de valleien eromheen. Hier krijgt u alvast een mooi voorproefje van wat u later in de reis nog te wachten staat; prachtige zichten op de Himalaya-reuzen.
Dag 6 Dhulikel - Bhaktapur
Wie vandaag vroeg uit de veren gaat, wordt doorgaans beloond door een prachtige zonsopgang. 's Morgens is het vaak nog helder en heeft u goed zicht op de felle kleuren die de Himalayatoppen aannemen. Neem gerust de tijd om te genieten van het uitzicht. Wellicht wilt u nog wel een korte wandeling maken in de omgeving. Even de benen strekken, voordat u weer de auto ingaat. Dit keer voert de rit u naar Bhaktapur, dat ook één van de drie Koningssteden is.
Dag 7 Bhaktapur
Bhaktapur is gelegen op ongeveer13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar heeft minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer lijkt het een groot openluchtmuseum. U gaat vandaag met een gids op pad om de vele bouwwerken te bekijken. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken.
Dag 8 Bhaktapur - Paro - Thimphu
U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor de regionale vlucht naar Paro. Het uitzicht over de bergketens is een feestje, met als kers op de taart de landing op de airstrip van Paro airport. Hier maakt u kennis met de gids en chauffeur, die u tijdens de gehele reis door Bhutan zullen begeleiden. De reis gaat in ongeveer 1 uur verder naar Thimphu, de moderne hoofdstad van Bhutan. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergketens. Met een inwonertal van slechts 100.000 is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. Het centrum van de stad bestaat uit drie hoofdstraten waar u verschillende restaurants en winkels kunt vinden. Als de tijd het toelaat kunt u in de namiddag een bezoek brengen aan het National Memorial Chorten. Deze Chorten is gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land, Jigme Dorji Wangchuck. Het is een plek waar vele Bhutanezen dagelijks naar toe komen om te bidden, rondjes te lopen om het bouwwerk en te draaien aan de immense gebedswielen.
Dag 9 Thimphu
Vandaag staat een stadstour in Thimphu op het programma. Met een inwonertal van ongeveer 100,000 personen is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. De stad is gelegen aan de Wang Chhu rivier op een gemiddelde hoogte van 2400 meter. Na het ontbijt bezoekt u de immens grote Golden Buddha, hoog in de heuvels boven Thimphu. Binnenin het beeld is een tempel, waar u een kijkje mag nemen. Verder verkent u vandaag het Changangkha klooster, het Nationaal Instituut voor Traditionele Geneeskunde (een museum), de School voor Kunsten en Ambachten, het Textielmuseum, het Folk Heritage Museum, een nonnenklooster en een marktje waar veel handwerk te koop wordt aangeboden. U kunt zelf in overleg met de gids bepalen hoeveel tijd u op de verschillende plekken door wilt brengen. U eindigt de stadstour met een bezoek aan de Trashichho Dzong. Een dzong kan ook worden omschreven als een kloosterfort. Dzongs zijn imposante gebouwen die zowel een politiek-administratieve als een religieuze functie hebben, en vormen vaak het hart van een stad. Heden ten dage zijn hier nog steeds zowel de regeringskantoren als de tempels gevestigd. Tegen het einde van de middag ziet u de ambtenaren de dzong verlaten na hun werkdag, en wordt het gebouw opengesteld voor bezoekers. Als u de dzong verlaat, kijk dan ook eens naar links. Hier ligt het (bescheiden) koninklijk paleis, de thuisbasis van de huidige en vijfde koning, HM Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Tip : het dagelijkse strijken van de vlag gaat gepaard met veel ceremonieel. Zeker de moeite van het bekijken waard.
Dag 10 Thimphu - Punakha
Vandaag vertrekt u oostwaarts. De rit gaat via de Dochula pas waar u, op een heldere dag, een groot deel van de Himalaya kunt zien. Tijdens de rit zult u de vegetatie zien veranderen als u het semi-tropische Punakha nadert. Na aankomst bezoekt u de Punakha Dzong, waanzinnig mooi gelegen op de plek waar twee rivieren samenvloeien. Dit magistrale klooster uit 1637 is in de winter de thuisbasis van de Je Khenpo en zijn monniken, vanwege het zachte klimaat in de Punakha-vallei. De Je Khenpo is de geestelijk leider van Bhutan en hoofd van de Boeddhistische kloostergemeenschap; een zeer invloedrijk en alom vereerd persoon. Na uw bezoek is de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 11 Punakha - Paro
Vanochtend brengt u eerst een bezoek aan de Chimi Lakhang, de tempel van de vruchtbaarheid. U kunt zich er vergapen aan de biografie van de geliefde heilige Drukpa Kunley (ookwel 'the Divine Madman'), wiens opmerkelijke levenswandel afgeschilderd staat op de muren van de tempel. We zullen er niet teveel over verklappen, maar het is zeker een ervaring! De rit voert u daarna weer terug over de pas Dochula (3050m), waar 108 stupa's de heuvel sieren. In overleg met uw gids en chauffeur kunt u ook verschillende keren stoppen om te genieten van de frisse berglucht en de adembenemende vergezichten. Al de tijd het toelaat kunt u in Paro alvast wat bezienswaardigheden zien. U kunt deze ook 'bewaren' voor morgen.

Noot : het is vandaag ook mogelijk de Lungchutse-wandeling te maken. Deze wandeling brengt u van de Dochula pas door een rododendronbos naar een klooster bovenop een berg. De wandeling duurt een uur of drie.
Dag 12 Paro
De Paro-vallei is een van de mooiste van Bhutan. Langs de wegen groeien vele wilgen, hun takken langzaam waaiend in de wind, en u ziet vele appelboomgaarden. De boerderijen zijn imposant groot, met witte muren en prachtig houtsnijwerk. Op de bodem van de vallei liggen akkers, maar ook tegen de hellingen op ziet u terrasvormige akkers en uiteraard bossen. Vandaag verkent u met de gids en chauffeur deze vallei. U kunt in overleg met hen bepalen hoeveel u met de auto wilt doen, en hoeveel u wilt wandelen; dit is flexibel in te delen, en er zijn prachtige wandelingen mogelijk. U kunt bijvoorbeeld de overblijfselen van de Drugyal dzong bezoeken, de Ta Dzong (de wachttoren waarin nu een museum is gevestigd), het fort Rinphung Dzong, de prachtige 7e-eeuwse Kichu Lhakhang en de tempel Dumtse Lhakhang met haar duizelingwekkende muurschilderingen. En daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor een kijkje bij de boerderijen en een praatje met de locals. Op de scholen wordt tegenwoordig in het Engels onderwijs gegeven, dus zeker onder de jongere generatie treft u mensen die het Engels machtig zijn.
Dag 13 Paro
Vandaag bezoekt u een van de bekendste bezienswaardigheden van Bhutan. U rijdt naar Taktsang waar u verder te voet aan de beklimming begint naar Tiger’s Nest. Dit heiligdom, op 800 meter hoogte tegen een rotswand geplakt, is niet alleen de bekendste maar ook de meest indrukwekkende van het land. Het is gesticht op de plek waar de Guru Rinpoche in de 8e eeuw landde na een vlucht op de rug van een zwangere tijgerin. De Guru Rinpoche, ookwel Padmasambava genaamd, wordt beschouwd als incarnatie van de Boeddha en brenger van het Boeddhisme naar Bhutan. Hij mediteerde hier drie maanden in een grot. De huidige tempel is rond deze grot gebouwd. U kunt hier verschillende heiligdommen bezoeken alvorens af te dalen naar het teahouse, waar u de lunch gebruikt. Daarna is het nog een klein uurtje afdalen naar de plek waar uw chauffeur op u wacht. Vanmiddag kunt u nog Kyichu Lhakhang bezoeken, een van de oudste tempels van Bhutan.
Dag 14 Paro - Kathmandu - Patan
Na het ontbijt wordt u op tijd naar de luchthaven gebracht. Hier neemt u afscheid van uw Bhutaanse gids en chauffeur en checkt u in op de regionale vlucht terug naar Kathmandu. U wordt naar uw hotel in Patan gebracht. Patan is ook één van de drie koningssteden, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.
Dag 15 Patan - Kathmandu - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Kathmandu – Paro v.v.
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids (in Bhutan een meereizende gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • excursies in Chitwan in kleine internationale groepjes
 • visum Bhutan (t.w.v. USD 50 per persoon)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreis Amsterdam - Kathmandu en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal (ca € 42.50 pp voor 15 dagen, of 25 USD op de luchthaven  in beide gevallen (voor vertrek aanvragen)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • overige maaltijden (lunches en diners in Kathmandu, Bhaktapur, Dhulikel en Patan)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kathmandu Guest House - Kathmandu
Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.

Rhino Residency Resort - Chitwan NP
Gelegen aan het hek van het Chitwan National Park in een klein dorpje. Het resort is ruim opgezet en heeft een grote tuin. Het hoofdgebouw is gebouwd in lodge stijl met veel lokale materialen en heeft een ruim restaurant en bar op de eerste verdieping. De kamers zijn ook ruim. Er zijn meerdere ronde gebouwen te vinden in de tuin waar zich acht kamers in bevinden. Alle acht kamers hebben dus een taartpunt uit het gehele gebouw met op het kleinste punt de badkamer. De kamers hebben airco, ventilator en een eigen veranda. Het Rhino Residency resort is verder een van de weinige resorts bij Chitwan die beschikt over een zwembad in de regio. Iets wat met name in het hete seizoen een must is.

Dhulikhel Lodge Resort - Dhulikhel
Een van de beste accommodaties van Dhulikhel. De kamers zijn modern, in traditionele sfeer, en voorzien van alles wat een mens nodig heeft. Maar het grootste plusplunt zijn de uitzichten : onbetaalbaar ! Ook prettig zijn de grote open haard en de koffiebar. Vanuit het Dhulikhel Lodge Resort zijn vele wandelingen in de omgevig mogelijk.

Sweet Home Bhaktapur - Bhaktapur
Wauw, wat een uitzicht vanaf het dakterras van Sweet Home Bhaktapur! Hier is het restaurant gevestigd en de reden is begrijpelijk; zo direct aan het centrale plein Durbar Square kijk je neer op alle eeuwenoude monumenten, tegen een décor van bergtoppen. Dan wordt er ook nog eens een heerlijk hapje en drankje geserveerd...wat wil je nog meer?
Op de verdiepingen eronder bevinden zich de gastenkamers die eenvoudig maar ruim zijn, met een eigen badkamer met warm water. Een prima keuze in de standaardklasse - wat met name voorhanden is in Bhaktapur.

Phuntsho Pelri - Thimphu
Het Phuntsho Pelri hotel is een goede keuze voor een centraal gelegen in de hoofdstad van het land. Het is een hotel in de standaardklasse met moderne faciliteiten, vriendelijk personeel en met een mix tussen traditioneel Bhutaanse en moderne architectuur. Iedere kamer heeft een Bhutaanse touch door klassiek Bhutaans schilderwerk en lokale producten. De kamers zijn schoon en in de badkamer treft u de (basic) benodigdheden. In het prima restaurant kunt u dineren en ontbijten in buffetvorm. Daarnaast is er nog een tweede, Thais, restaurant voor het avondmaal. Het hotel heeft een bar, een wasservice, een spa met Grieks bad en Sauna en onder de lobby treft u een aantal souvenirwinkeltjes.

Hotel Vara - Punakha
Hoog in de heuvels boven Punakha ligt het prettige middenklasse hotel Vara. De kamers zijn ruim en licht. De bovenste kamers hebben een balkon, en de onderste kamers grenzen aan de vrolijke tuin. Zelfs als het beneden aan de rivier erg warm is, waait er hier vaak een fijn briesje. Gastheer Kesang kan mooi vertellen en heeft nog een verborgen talent; hij was vroeger timmerman, en alle meubels in het hotel zijn van zijn hand.

Tashi Namgay Resort - Paro
Een mooie accommodatie, gelegen beneden aan de rivier met zicht op de landingsbaan van Paro (waar maar weinig vliegverkeer is). De lobby, de bar en het restaurant -met zowel Bhutaanse als Indiase gerechten- bevinden zich in het hoofdgebouw. De kamers liggen deels in gebouwen met twee verdiepingen, deels bij wijze van per twee geschakelde cottages op de heuvels eromheen. De kamers zijn erg ruim en stijlvol uitgevoerd met donker hout, met een zitje en een 'hangplek' in het venster. De badkamer heeft zowel een bad als een douchecel - dat kom je niet vaak tegen in deze prijscategorie. Het is nog geen kwartiertje rijden naar de vertrekhal van Paro airport, dus het Tashi Namgay is zeker ook een goede locatie als u een vroege vlucht moet halen.

Lalit Heritage Home - Patan
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »