Menu

Bhutan

Veelgestelde vragen Bhutan

Hoe zit het met de geldzaken in Bhutan?

De munteenheid in Bhutan is de Ngultrum. 1 Ngultrum is 100 chetrum. Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u wisselen naar de lokale valuta. Dit is tevens mogelijk bij de meeste hotels en banken. De munt is verkrijgbaar in verschillende coupures. Voor de grote biljetten geldt dat deze zonder problemen gebruikt kunnen worden in de grotere steden. Naast de Ngultrum kunt u in Bhutan ook terecht met US dollars en Indiase rupees, vooral in de hotels.

  • Pinpas: in enkele plaatsen (zoals in Paro, Thimphu, Punakha, Wangdue, en Bumthang) zijn inmiddels ATM's aanwezig. Deze zijn echter niet altijd even betrouwbaar. Het is aan te raden alsnog voldoende contant geld mee te nemen. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcard: Alleen de Visa card wordt soms geaccepteerd. Wederom: reken er niet al te hard op dat u contanten kunt opnemen met de credit card, maar neem voldoende contant geld mee.
  • Belangrijk: wij raden u aan om contant geld in US dollars of in euro's mee te nemen. Bij banken en wisselkantoren zijn deze goed inwisselbaar, en ook bij de recepties van de grotere hotels. Let erop dat biljetten van 50 en 100 dollar niet worden ingenomen, vanwege de vele vervalsingen die hiervan in omloop zijn.
  • Wisselkoers: de waarde van 100 Ngultrum was in februari 2024 ongeveer € 1,11. De koers is gelijkgesteld aan die van de Indiase rupee.


terug naar veelgestelde vragen Bhutan