De maaltijden in Bhutan zijn eenvoudig en bestaan voornamelijk uit rijst, groenten, granen en pepers. Het nationale gerecht in Bhutan bestaat uit pikante chilipepers (ema) gemengd met kaassaus (datse). Verder worden er veel Tibetaanse momo's (met groente of vlees gevulde deegwaren), pannenkoeken (kule), noodles (puta), en maïs (gesasip) gegeten. Er wordt bij de maaltijd veel thee gedronken. Hoewel Bhutanezen over het algemeen vegetarisch eten, zijn gerechten met varken, rund, kip of vis ook verkrijgbaar. Naast de Bhutanese keuken zijn de Chinese, Indiase en continentale keuken populair. In de meeste middenklasse hotels wordt het diner door middel van een buffet geserveerd; er is voor elk wat wils. In het laagseizoen, bij weinig gasten, is dit soms à la carte of een dagmenu. In de meeste luxere hotels werken de restaurants op à la carte - basis. Officieel is dinsdag 'dry day', waarop er geen alcohol geschonken wordt. In de praktijk zult u daar weinig van merken.
Bhutan is sinds 2004 het eerste en enige land in de wereld waar roken geheel verboden is in het openbare leven. Wie een sigaret rookt of sigaretten verkoopt kan een straf of boete verwachten. Rokers mogen echter wel tabak importeren voor gebruik binnenshuis maar hierover wordt wel een importbelasting van 100% geheven. Officieel is er dus nergens tabak verkrijgbaar en kan er niet in het openbaar gerookt worden, maar de Bhutanezen zijn een vindingrijk volk.