Menu

Bhutan

Veelgestelde vragen Bhutan

Wat is de beste reistijd voor Bhutan?

Bhutan heeft vele verschillende klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de bergen tot tropisch klimaat in het zuiden. Voor Bhutan zijn de beste maanden maart - mei en september - november. De meeste kans op mooie uitzichten over de Himalaya heeft u in oktober. Wilt u rododendrons zien bloeien? Dan is het voorjaar de beste periode. 

 • Tip: bezoek Bhutan in de wintermaanden. 
  December, januari en februari zijn ook goede heldere en droge reismaanden, hoewel het soms behoorlijk koud kan worden. Dat geldt met name voor de hoger gelegen delen, en met name 's nachts. Overdag is het dan evengoed helder en zonnig en is een temperatuur van 15-20 graden niet ongebruikelijk. Voordeel van de wintermaanden is dat de prijzen lager zijn, u meer keuze heeft uit hotelkamers en er geen regenval is. Ook treft u dan in de Phobjikhavallei de zwarthalskraanvogels, die hier komen overwinteren.

 

 • Tip: voeg een bezoek aan een kloosterfestival toe aan uw reis.
  Deze bijzondere festivals hebben het hele jaar door plaats, en we kunnen uw reis vaak zo afstemmen, dat u één van deze bijzondere kloosterfestivals kunt bijwonen.

 

 • Regenseizoen Bhutan:
  De moesson zorgt voor regen in de zomermaanden juni, juli en augustus. Het is dan vaker bewolkt en er is dus minder bergzicht.

 

 • Vogelreizen:
  De beste reisperiode voor de Bhutan Vogelreis is het voorjaar en de zomer. In het broedseizoen zijn veel vogels beter benaderbaar en beter te zien vanwege een kleuriger verenpak. Bovendien staan de rododendrons en magnolia’s van de hogere valleien dan in bloei en zorgen voor een kleurrijk decor. Natuurlijk is de beste periode ook afhankelijk van welke soort u wilt zien; sommige trekvogels zijn bijvoorbeeld juist alleen in de wintermaanden te zien. We adviseren u hier graag over.

     terug naar veelgestelde vragen Bhutan


terug naar veelgestelde vragen Bhutan