Menu

Bhutan Actief

Veel goede verhalen gehoord over Bhutan? Wilt u nu het land wel eens verkennen, maar dan niet op de geijkte manier? Mag het van u wel wat actiever? Neem dan eens een kijkje bij deze reis. Hierin gaat u met een gids en chauffeur per 4x4 op pad en waar het maar eventjes kan -en dat is best vaak- verruilt u de jeep voor een raft, een mountainbike, paard of de benenwagen. Er zijn prachtige wandelpaden, en de oude handelsroutes lenen zich uitstekend voor de MTB. Zelfs op de 'highway' is er zo weinig verkeer dat je kunt downhillen dat het een lieve lust is. En wat dacht u van per raft langs de dzong van Punakha varen? Of te paard door de Bumthang vallei? Tijdens deze reis is er ook voldoende tijd voor dat praatje met die locals en die bezichtiging van dat kloosterfort. Bovendien verblijft u twee nachten in een homestay zodat u van zeer dichtbij ervaart hoe hartelijk de Bhutanezen zijn. Bhutan, maar dan nét even anders!

Reisduur: 17 dagen

Kathmandu - Thimphu - Punakha - Gangtey/Phobjikha - Bumthang - Haa Vallei - Paro - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Bhutan Actief inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • bijzondere en afwisselende reis waarbij u op een actieve manier het land verkent.
 • veel activiteiten : wandelen, fietsen, boogschieten, paardrijden, raften; u zult zich niet vervelen
 • inclusief alle vervoer per auto met privé chauffeur, gedurende de gehele reis
 • inclusief de diensten van een meereizende deskundige lokale gids in Bhutan (Engelssprekend).
 • enkele overnachtingen 'bij de mensen thuis' in homestays
 • enkele overnachtingen in een luxe kampement op een schitterend plekje
 • de voorbeeldreis is flexibel aan te passen; informeer naar de mogelijkheden
 • zéér complete reis : ook al uw maaltijden in Bhutan zijn inclusief
bekijk meer

Dag tot daginklappen

mountainbiken Phobjikha achterkant - Phobjikha - Bhutan - foto: Pema Dendup
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kathmandu. Stop bijvoorbeeld bij het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein'). Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. De bekendste is het Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens bezoekt u Bodhnath (Boedha), gelegen op circa 6 kilometer ten oosten van Kathmandu. Met een hoogte van 35 meter is het de grootste stoepa van de Vallei. Ook hier vindt u de vier geschilderde ogen van de Boeddha. In deze omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken. Het is tevens een belangrijk pelgrimsoord. Ook bezoekt u de Pashupatinath Tempel, een van de belangrijkste Hindoetempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Hierna keert u terug naar uw hotel.
 
Dag 3 Kathmandu - Paro - Thimphu
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor de regionale vlucht naar Paro. Het uitzicht over de bergketens is een feestje, met als kers op de taart de landing op de airstrip van Paro airport. Hier maakt u kennis met de gids en chauffeur, die u tijdens de gehele reis door Bhutan zullen begeleiden.

De reis gaat in ongeveer 1 uur verder naar Thimphu, de moderne hoofdstad van Bhutan. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en de hellingen met forse traditionele boerderijen. Met een inwonertal van slechts 100.000 is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. Het centrum van de stad bestaat uit drie hoofdstraten waar u verschillende restaurants en winkels kunt vinden. Als de tijd het toelaat kunt u in de namiddag een bezoek brengen aan het Memorial Chorten en de Tashichho Dzong. Het Memorial Chorten is gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land, Jigme Dorji Wangchuck. Het is een plek waar vele Bhutanezen dagelijks naar toe komen om te bidden, rondjes te lopen om het bouwwerk en te draaien aan de kolossale gebedswielen. De Tashichho Dzong is een indrukwekkend kloosterfort. Deze dzongs (kloosterforten) waren het centrum van politieke en religieuze macht. Heden ten dage zijn hier nog steeds zowel de regeringskantoren als de tempels gevestigd. Tegen het einde van de middag ziet u de ambtenaren de dzong verlaten na hun werkdag, en wordt het gebouw opengesteld voor bezoekers. Als u de dzong verlaat, kijk dan ook eens naar links. Hier ligt het (bescheiden) koninklijk paleis, de thuisbasis van de vijfde en huidige koning, HM Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Tip : het dagelijkse strijken van de vlag gaat gepaard met veel ceremonieel. Zeker de moeite van het bekijken waard!
Dag 4 Thimphu
De ochtend begint met een mooie wandeling van een uur of drie bij Kuensel Phodrang, waar u ook een kolossaal gouden Boeddhabeeld zult zien. U daalt langzaam af naar de vallei, en eindigt de wandeling bij het klooster Changangkha.

Na de lunch is het tijd voor de nationale sport van Bhutan: boogschieten! Een indrukwekkend schouwspel. Het doelwit staat op de duizelingwekkende afstand van 145 meter. Je kunt nauwelijks zien of je het geraakt hebt, maar toch zijn sommige schutters daar erg van overtuigd na hun schot. Er wordt gespeeld in twee grote teams, en de wedstrijden gaan gepaard met zang en dans. Het is zelfs toegestaan om de tegenstander uit zijn concentratie te halen door kleinerende liedjes te zingen of door met de armen te gaan flapperen in zijn gezichtsveld. De sport wordt uiterst serieus genomen, maar er is zeker ook ruimte voor een lolletje. Als u wilt, mag u zelf ook een poging wagen om het doelwit te raken.

In de avond leert u de Bhutaanse cultuur nog beter kennen want u bent uitgenodigd bij een lokale familie om daar de avondmaaltijd te gebruiken. De traditionele gerechten proevend en een praatje makend met de familie, komt u een hoop te weten over de Bhutaanse tradities en cultuur!
Dag 5 Thimphu - Dochula Pas - Punakha
De reis wordt in ongeveer 3 uur vervolgd naar Punakha. De route voert u naar de Dochula pass (3050m), waar u op heldere dagen een groot deel van de oostelijke Himalaya kunt zien, en waar 108 stupa's de heuvel sieren. Hiervandaan gaat u te voet nog hoger, naar het klooster Lungchutse (3400m). Een mooie wandeling van in totaal 3 uur met, bij helder weer, goed zicht over de Himalaya-reeks en door rododendronbossen. Deze staan in de maanden april en mei in bloei, een waar kleurenspektakel!

Na de lunch, bij terugkeer op de Dochula pas, wordt u verder gebracht naar de Chimi Lakhang, de tempel van de vruchtbaarheid. U kunt zich er vergapen aan de biografie van de geliefde heilige Drukpa Kunley (ookwel 'the Divine Madman'), wiens opmerkelijke levenswandel afgeschilderd staat op de muren van de tempel. We zullen er niet teveel over verklappen, maar het is zeker een ervaring!

Na afloop van dit bezoek wordt u naar Punakha gebracht. Punakha was gedurende meer dan 3 eeuwen de hoofdstad van Bhutan en heeft zodoende een aanmerkelijke rol gespeeld in de Bhutaanse cultuurgeschiedenis. Punakha ligt op 'slechts' 1350 meter hoogte en het klimaat is daarom zelfs in de wintermaanden erg mild.
Dag 6 Punakha
Na het ontbijt wandelt u naar de Khansum Yuley tempel, een prettige wandeling van ongeveer anderhalf uur langs rijstvelden en door dennenbossen. Deze fascinerende tempel was het werk van de moeder van de Vijfde Koning van Bhutan, en zou vrede in de wereld brengen. In de tempel vindt u diverse fresco's, beeldhouwwerken en schilderijen.

Bij de rivier onder de Khansum Yuley tempel start uw volgende avontuur: u maakt onder professionele begeleiding een spectaculaire boottocht per raft over de Mo Chhu. U vaart in ongeveer een uurtje naar de belangrijkste bezienswaardgheid van Punakha; de Punakha Dzong. Deze kolos van een dzong ligt op de plek waar de twee rivieren samenkomen en maakt zo een prachtig plaatje. Samen met uw gids brengt u een bezoek aan deze dzong. De gigantische witte fortmuren zijn duidelijk gebouwd om vriend en vijand te imponeren, en daarin zijn ze zeker geslaagd. Binnen worden veel heilige voorwerpen gekoesterd en van al het kleurrijke schilderwerk kan het u wel eens gaan duizelen.
Dag 7 Punakha - Gangtey/Phobjikha Vallei
De volgende rit wordt wat hobbeliger en duurt ongeveer 4 uur. Maar wat een beloning aan het einde! Net voor voor de Pele La pas slaat u af, de prachtige Phobjikha vallei in. Hier kampeert u de komende nachten in een luxe kamp. U heeft een ruime tent, waar echte bedjes in staan. En natuurlijk is er ook een kok mee, zodat het u aan niets ontbreekt. Het leuke van het kamperen is, dat je op de allermooiste en rustigste plekken kunt overnachten.

's Middags stapt u op de mountainbike voor een mooi tochtje, naar beneden, de vallei in. De Phobjikha vallei wordt door velen omschreven als de mooiste vallei van de Himalaya met haar glooiende groene heuvels. De gehele vallei geniet een beschermde status; u treft hier dan ook geen akkers, maar alleen natuurgebied. Door de vallei stroomt een riviertje, en het lage gedeelte is wat moerassig. Vogels zijn er dol op!

Tip: Voor fanatieke fietsers is het vandaag ook mogelijk om een fietstocht te maken van de Lawala pas (3200m) naar uw kampeerplek in de Phobjikha vallei (ca. 1,5 uur)
Dag 8 Gangtey/Phobjikha
Vanaf het klooster van Gangtey start u vandaag met een wandeling langs de drie dorpen Gophu, Dogsena en Pana, alsmede langs lokale kloosters en boerderijen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het leven op het platteland. In het dorp Janchub bezoekt u het klooster alvorens weer af te dalen, de vallei in. In de winter overwintert in deze vallei een grote groep zeldzame zwarthalskraanvogels. Als u er buiten de wintermaanden bent, kunt u toch meer over deze vogels te weten komen door een bezoek aan het zwarthalskraanvogelinformatiecentrum. U overnacht wederom in uw privé kamp.

Tip: u kunt in het kraanvogel-informatiecentrum een bezoek brengen aan de gewonde kraanvogel Karma. Zij is waarschijnlijk aangevallen door een hond en het is onwaarschijnlijk dat ze nog zal vliegen. Haar soortgenoten vliegen elk voorjaar terug naar Tibet, maar zij blijft achter bij het informatiecentrum, waar voor haar wordt gezorgd. U kunt hier uiteraard een donatie maken voor haar opvang, herstel en verzorging.
Dag 9 Gangtey/Phobjikha - Bumthang
U neemt afscheid van de Phobjikha vallei en vervolgt uw weg naar Bumthang. Reken op een rit van ongeveer 6 uur.

Onderweg kunnen er uiteraard stops worden gemaakt, zoals op de pas Pele La (3400m) waarvandaan u zicht hebt op de Himalaya-reus Jomolhari. De lunch gebruikt u onderweg in een restaurant in Trongsa. Hier brengt u ook een bezoek aan de Dzong en de wachttoren. In de wachttoren is tegenwoordig een museum gevestigd. Als het u even duizelt van alle heiligen, koningen en historische figuren (en hun incarnaties en manifestaties op de koop toe!) waarmee de Bhutaanse cultuurhistorie verweven is, dan is het korte introductiefilmpje in de wachttoren een aanrader; u bent direct op de hoogte van de 'who's who' van de Bhutaanse geschiedenis en mythes. Bovendien is hier de echte Raven Crown te zien, de kroon die bij speciale gelegenheden door de koningen wordt gedragen.

Het eindpunt van vandaag is Bumthang. Bumthang is eigenlijk een verzamelnaam voor vier valleien: Jakar, Tang, Ura en Chumey. U verblijft vandaag in de voorste vallei, Chumey, in een heerlijk rustig kleinschalig hotelletje met een onbetaalbaar uitzicht over de vallei.
Dag 10 Bumthang - Chumey - Jakar Vallei
Per auto wordt u naar het Tharpaling klooster gebracht, op een bergkam (3600m). Na te hebben genoten van het uitzicht over de beboste heuvels, bent u binnen uitgenodigd om thee te drinken en een praatje te maken met één van de lama's die hier wonen in dit klooster uit 1352. Een bijzondere ervaring!

Na de thee en misschien nog wat wijze woorden van de lama stapt u de mountainbike op, om van het klooster af te dalen via een oud wandelpad door afwisselend dennenwoud, rododendronbos en soms wat rotsige ondergrond. In ongeveer twee uurtjes daalt u af van 3600 naar 2800 meter. Met wat geluk ziet u Gangkhar Puensum (7541m). Als u op de asfaltweg stuit, kunt u hier opgehaald worden door de chauffeur, maar wie er nog geen genoeg van heeft, kan nog verder doorfietsen tot Jakar. Dit is weliswaar een asfaltweg, maar er is nauwelijks verkeer. Als u van snel bochtenwerk houdt, is dit een aanrader. Het laatste stuk naar het plaatsje Jakar gaat langs de rivier op. Het eindpunt is uw verblijfplaats voor de komende twee nachten; die vriendelijke en sfeervolle Mountain Lodge.
Dag 11 Bumthang - Jakar vallei
Vandaag verkent u de Bumthang vallei op een heel bijzondere manier; vanaf een paardenrug! De tocht gaat in rustig tempo en is ook geschikt voor beginners. Bij de ranch krijgt u een korte briefing, en nadat u op het weitje bij de manege vertrouwd bent geraakt met uw paard gaat u op pad voor een tochtje naar het dorp Tandingang. Het prachtige landschap en de akkers zorgen voor vele fotogenieke momentjes. Natuurlijk is er tijd om te stoppen, want het is geen race. Maak kennis met het lokale leven in het dorpje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, en rij weer door de vallei terug langs een veehouderij. De rit duur ongeveer 3,5 uur. 's Middags is er nog tijd voor het Ugyencholing Museum, een voormalig paleis.

Noot: mocht u niet van paardrijden houden, dan kunnen we vandaag ook een mooie wandeling in het programma opnemen in plaats van de paardrijtocht.
Dag 12 Bumthang - Paro - Haa Vallei
Om u de lange terugweg naar het westen te besparen, nemen we hier een binnenlandse vlucht van Bumthang naar Paro op in het programma. Samen met uw gids vliegt u terug naar Paro vanaf de kleine airstrip van Bumthang. In Paro staat uw chauffeur al klaar om u naar de Haa vallei te brengen.

Bovenop de pas die de valleien scheidt kunt u een wandeling maken over de bergkam, en als u nog energie heeft kunt u met de mountainbike naar beneden tot de bodem van de Haa vallei, waar u intrek neemt in een homestay. Deze is gevestigd in één van de grote farmhouses die deze streek rijk is. Vroeger werd het vee op de begane grond gehouden. Omwille van de hygiëne is dat niet meer het geval. De keuken/leefruimte bevindt zich op de eerste verdieping, waar meestal ook de gastenkamers en een toilet zijn. De zolder wordt gebruikt als hooizolder en droogruimte. De houtkachel in de keuken vormt het kloppende hart van deze farmhouses. Er is meestal geen douche aanwezig, maar wel een hotstonebad; een houten bad dat wordt verwarmd door middel van stenen die uit het vuur worden gehaald. Er komt ongelooflijk veel warmte van zo'n steen af; een weldadige ervaring!
Dag 13 Haa Vallei
De Haa vallei is pas in 2002 opengesteld voor toerisme, en ondanks de relatief korte afstand van Paro komen hier toch erg weinig toeristen. Hier maakt u een wandeling naar een bijzonder heiligdom; het kleine Juney Drak klooster, dat hoog tegen een bergwand is gebouwd. De wandeling voert door een een klein dorpje en door een laag rododendronbos. Het laatste stuk van de wandeling is behoorlijk avontuurlijk, maar er is houvast van een touw. Als u geluk heeft doet de lama die hier woont open, en mag u het tempeltje bekijken.

Een culinair avontuur staat er voor de middag op het programma. U gaat namelijk samen met een lokale kok huentey maken. Dit is een lokale specialiteit en is een hapje dat wel wat weg heeft van de Tibetaanse momo, maar dan met een krokant korstje zoals een Indiase samosa. Een leuke ervaring om dit samen met de lokale kok te doen, en natuurlijk om het resultaat op te eten! De middag kunt u doorbrengen met de lokale familie en bijvoorbeeld ergens kijken bij een boogschietwedstrijd of -training.
Dag 14 Haa Vallei - Paro
U verlaat de Haa vallei en wordt in een uurtje tot bovenop de pas Chele La (3810m) gebracht. Overal waar u kijkt ziet u gebedsvlaggen wapperen in de wind, en bij helder weer heeft u goed zicht op de Jomolhari (7314m). Hier worden de mountainbikes uitgeladen en de rest van de route gaat u te fiets verder, downhillen aan de andere kant van de pas. Een mooie route met veel bochtenwerk, slingerend naar beneden. In de wintermaanden ligt er nog veel sneeuw en ijs op het hogere deel, een prachtig gezicht. De route is weliswaar over de doorgaande weg, maar er is maar heel weinig verkeer.

Langzaamaan komt u weer in de bewoonde wereld, als u de Paro vallei in rijdt. Hier ziet u traditionele boerderijen, terrasvormige akkers en boomgaarden. U stuit er op het dorpje Bongde, waar de meeste mensen leven van de landbouw. De lunch gebruikt u hier, in een bijzonder restaurant. Dit is namelijk verbonden aan een hotelschool, een project van deels Nederlandse oorsprong waar kansarme jongeren de gelegenheid krijgen om een opleiding in hoteldienstverlening te volgen. U draagt hier dus een steentje bij aan de opleiding van deze jongeren, terwijl u een verrassende lunch krijgt voorgeschoteld door nog ietwat verlegen jongens en meisjes. De maaltijd is met veel zorg samengesteld en bereid, en dat proef je eraan af.

Met volle buikjes kunt u het laatste stukje op de fiets naar Paro, of u kunt u laten rijden door uw chauffeur. 's Middags kunt u bijvoorbeeld in het stadje Paro op souvenirjacht gaan, of het museum in de wachttoren of de dzong van Paro bekijken. Deze kunt u ook tot morgen 'bewaren'. Dit kunt u ter plekke met de gids bespreken.
Dag 15 Paro
Vandaag bezoekt u één van de bekendste bezienswaardigheden van Bhutan. U rijdt naar Taktsang, waar u verder te voet aan de beklimming begint naar Tiger’s Nest. Dit heiligdom, op 800 meter hoogte tegen een rotswand geplakt, is niet alleen de bekendste maar ook de meest indrukwekkende van het land. Het is gesticht op de plek waar de Guru Rinpoche in de 8e eeuw landde na een vlucht op de rug van een zwangere tijgerin. De Guru Rinpoche, ook wel Padmasambava genaamd, wordt beschouwd als incarnatie van de Boeddha en brenger van het Boeddhisme naar Bhutan. Hij versloeg hier en passant enkele demonen en mediteerde er drie maanden in een grot. De huidige tempel is rond deze grot gebouwd. U kunt hier verschillende heiligdommen bezoeken alvorens af te dalen naar het teahouse, waar u de lunch gebruikt. Daarna is het nog een klein uurtje afdalen naar de plek waar uw chauffeur op u wacht. Vanmiddag kunt u nog Kyichu Lhakhang bezoeken, een van de oudste tempels van Bhutan.
Dag 16 Paro - Patan
U neemt afscheid van uw gids en chauffeur en vliegt vandaag terug naar Kathmandu. Voor de zekerheid in verband met de aansluiting met de terugvlucht naar Amsterdam houden we hier een overnachting in Patan aan.

Patan is ook één van de drie koningssteden, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Vanuit uw accommodatie kijkt u uit op het Durbar Square. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.
Dag 17 Patan - Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • regionale vliegreis Kathmandu - Paro en v.v.
  • lokale vliegreis Bumthang (Jakar) - Paro
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • alle overnachtingen conform programma
  • alle maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids (meereizende gids in Bhutan)
  • visum Bhutan (t.w.v. 50 USD p.p.)
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • vliegreis Amsterdam - Kathmandu en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Nepal (ca € 62.50 pp voor 30 dagen, of 40 USD op de luchthaven - in beide gevallen voor vertrek aanvragen)
  • overige maaltijden (lunches en diners in Nepal)
  • optionele excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 6.000 - € 7.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Tibet - Kathmandu
Even buiten de drukte van het bruisende toeristische Thamel ligt het hotel Tibet, een middenklasse hotel dat een rustige uitvalsbasis vormt voor verkenning in de Kathmandu Vallei. De kamers zijn fris, licht en ruim met een moderne inrichting en een Himalaya-touch. Deze touch ziet u door het hele hotel terug, en toegegeven, op sommige plekken wordt het wel wat kitscherig, zoals bij de rotsornamenten op het terras. Maar verder heeft het een aangename buitenruimte zowel op het terras op de begane grond, als op het dakterras. Hier vindt u respectievelijk de bar en het restaurant.

Phuntsho Pelri - Thimphu
Het Phuntsho Pelri hotel is een goede keuze voor een hotel centraal gelegen in de hoofdstad van het land. Het is een hotel in de standaardklasse met moderne faciliteiten, vriendelijk personeel en met een mix tussen traditioneel Bhutaanse en moderne architectuur. Iedere kamer heeft een Bhutaanse touch door klassiek Bhutaans schilderwerk en lokale producten. De kamers zijn schoon en in de badkamer treft u de (basic) benodigdheden. In het prima restaurant kunt u dineren en ontbijten in buffetvorm. Het hotel heeft een bar, een wasservice, een spa met Grieks bad en Sauna en onder de lobby treft u een aantal souvenirwinkeltjes. De lobby van het hotel, in een soort galerij vergelijkbaar met die van een shopping mall, geeft u wellicht een verkeerde eerste indruk. Maar voor een 3* hotel in het centrum van Thimpu, is Phuntsho Pelri echt een goede uitvalsbasis.

Hotel Vara - Punakha
Hoog in de heuvels boven Punakha ligt het prettige middenklasse hotel Vara. De kamers zijn ruim en licht. De bovenste kamers hebben een balkon, en de onderste kamers grenzen aan de vrolijke tuin. Zelfs als het beneden aan de rivier erg warm is, waait er hier vaak een fijn briesje. Gastheer Kesang kan mooi vertellen en heeft nog een verborgen talent; hij was vroeger timmerman, en alle meubels in het hotel zijn van zijn hand.

Deluxe camp - diverse locaties Bhutan
In tegenstelling tot het kamperen tijdens een trekking, waarbij het materiaal licht moet zijn, wordt bij deluxe kamperen zwaarder en degelijker materiaal gebruikt. We gebruiken deze vorm van overnachten vaak wanneer er in de buurt geen middenklasse hotels of pensions in de buurt zijn. Het voordeel is dat u op de rustigste plekjes kunt kamperen; in een veld, aan een rivier, bij een afgelegen dorp, op dé perfecte plek om te vogelen. Als u dichtbij een dorp verblijft is het een unieke kans om de levensstijl van de dorpelingen te ervaren en contact te maken met de bevolking.
U overnacht in ruime tenten van canvas/katoen. Hierin staan twee opklapbedjes met matrassen, beddengoed en een hoofdkussen. Daarnaast gaat er een was/toilettent mee (eenvoudig, namelijk met een gat in de grond) en een kook/eettent waarin een tafel en stoelen staan. Alles wordt volledig verzorgd door de vriendelijke kampeercrew, voor wie geen moeite teveel is. De kok tovert de heerlijkste gerechten op tafel, samengesteld met lokale biologische ingrediënten. En wat dacht u ervan om de dag af te sluiten met een kampvuur onder de sterrenhemel van de Himalaya?

Chumey Nature Resort - Bumthang Vallei
Rust, rust en nog eens rust. Wat een heerlijke plek om lekker te ontspannen na een lange autorit. Chumey Nature Resort ligt in de Chumey vallei, de eerste vallei die u aantreft als u het Bumthang-gebied in rijdt. Vanuit de grote tuin kijkt u uit over de velden met paarden en akkers met hazelnootstruiken. De kamers liggen tegen de heuvel achter het imposante traditionele hoofdgebouw. Op het terrein is ook een klein tempeltje aanwezig waar gasten ook gebruik van mogen maken, evenals een meditatieruimte. Als u interesse heeft in Boeddhisme, kan men er ook een leraar voor u organiseren.

Mountain Resort Bumthang - Bumthang Vallei
Mountain Resort (voorheen Mountain Lodge) is een klasse apart in Bumthang. De vriendelijke familie voert elke paar jaar een aantal verbeteringen aan het hotel uit, en het gevolg is dat Mountain Resort inmiddels is uitgegroeid tot een hotel dat eigenlijk de middenklasse ontstijgt. Het restaurant, de lobby en de andere faciliteiten doen zeker niet onder voor een 4 sterren accommodatie. Wel blijft het kleinschalige en sfeervolle karakter behouden, en dat is prettig. De laatste toevoegingen zijn een spa, een groot dakterras en een traditioneel hotstonebath met uitzicht over de velden met paarden. In het restaurant verschijnen veel producten uit de Bumthang-regio op tafel, zoals jam, honing en kaas. Probeer ook eens een Red Panda: een lokaal gebrouwen Weizen-bier. Met stip onze favoriet in de Bumthang vallei!

Homestay Bhutan - diverse locaties Bhutan
De leukste manier om te ervaren hoe het leven in Bhutan is en hoe warm en gastvrij haar inwoners zijn, is om te overnachten bij een gastfamilie. De 'farmhouses' zijn bijzonder groot en de kachel in de keuken vormt het kloppende hart ervan. De huizen zijn van binnen prachtig beschilderd, en overal ziet u afbeeldingen van het ongekend populaire koningshuis terug. Met name in de altaarkamer kom je ogen tekort. Vaak overnacht je op een matras op de grond in één van de gastenkamers. Doorgaans is er boven een westers toilet, maar een douche is er meestal niet. Maar doe als de Bhutanezen en neem een traditioneel hotstonebath; die douche zul je echt niet missen !

Tashi Namgay Resort - Paro
Een mooie accommodatie, gelegen beneden aan de rivier met zicht op de landingsbaan van Paro (waar maar weinig vliegverkeer is). De lobby, de bar en het restaurant -met zowel Bhutaanse als Indiase gerechten- bevinden zich in het hoofdgebouw. De kamers liggen deels in gebouwen met twee verdiepingen, deels bij wijze van per twee geschakelde cottages op de heuvels eromheen. De kamers zijn erg ruim en stijlvol uitgevoerd met donker hout, met een zitje en een 'hangplek' in het venster. De badkamer heeft zowel een bad als een douchecel - dat kom je niet vaak tegen in deze prijscategorie. Het is nog geen kwartiertje rijden naar de vertrekhal van Paro airport, dus het Tashi Namgay is zeker ook een goede locatie als u een vroege vlucht moet halen.

Lalit Heritage Home - Patan
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »