Menu

Bhutan Compleet

Wilt u een complete indruk van een van de meest bijzondere bestemmingen in Azië? De 16-daagse Bhutan Compleet reis is hiervoor uitermate geschikt. U doorkruist het land van west naar oost, en op uw pad liggen de mooiste valleien, zoals Phobjikha en Bumthang. De cultuurgeschiedenis en de vele mythen en legenden die het land rijk is komen ook ruimschoots aan bod tijdens bezoeken aan dzongs en tempels in onder andere Paro, Thimphu, Punakha en Trongsa. Uiteraard mag ook een bezoek aan Tiger's Nest, het bekendste klooster van Bhutan, niet ontbreken. De reis brengt u in het weinig bezochte oosten van het land waar u kennis zult maken met de hartelijke bevolking. Deze perfect verzorgde reis is een zeer volledige kennismaking met dit mysterieuze koninkrijk in de Himalaya.

Reisduur: 16 dagen

Paro - Haa Vallei - Thimphu - Punakha - Phobjikha - Bumthang - Mongar - Trashigang - Samdrup Jongkhar - Guwahati

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Bhutan Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • zowel bezoek aan de highlights van het westen als het onbekende oosten
 • zeer compleet program; nagenoeg alles is inclusief.
 • overnachtingen in kleinschalige middenklasse hotels. Tegen een toeslag zijn ook luxere hotels mogelijk
 • alle vervoer per auto met privé chauffeur
 • meereizende Engelssprekende gids in Bhutan
 • inclusief excursies en entreegelden, alle maaltijden en het visum voor Bhutan
 • niet alleen de kloosters en forten, maar ook de adembenemde natuur komt aan bod
 • Om het échte Bhutan te ontdekken, maakt u kennis met de lokale bevolking en hun bijzondere gebruiken.
 • het programma is flexibel aan te passen
 • verlengen van de reis met een bezoek aan India is mogelijk
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Gebedsvlaggen in de mist- Mongar - Bhutan - foto: Mieke Arendsen
Dag 1 Delhi - Paro
Vandaag start de reis met een vlucht van Delhi naar Paro. De landing op Paro airport is een van de meest spectaculaire landingen ter wereld. De luchthaven is tussen de bergen gelegen, bij landing heeft u hier een prachtig uitzicht over. Na aankomst op de luchthaven van Paro wordt u verwelkomd door de gids en chauffeur, die u de gehele reis zullen begeleiden. U wordt naar het hotel gebracht, niet ver van de luchthaven, waar u de komende nachten zult verblijven.

Als de tijd het toelaat, kunt u alvast met uw gids op pad om de bezienswaardigheden van Paro en omgeving te verkennen. Zo kunt u vanmiddag een bezoek brengen aan de Drugyal Dzong, een ruïne van een fort van waaruit aanvallen vanuit Tibet werden afgeslagen. Maar als u het liever nog even rustig aan doet, om bij te komen van de heenvlucht, mag dat natuurlijk ook.

Tip: de spa van het Tashi Namgay Resort kan een hotstonebad voor u regelen (tegen bijbetaling). Hierbij wordt het water in de houten badkuip verwarmd door middel van gloeiend hete stenen die met een tang uit het vuur worden gevist. Heerlijk ontspannen in een kruidenbadje met zicht op de rivier!

Noot: U kunt ook de vliegreis tussen Amsterdam en Delhi door PANGEA Travel laten verzorgen.
Dag 2 Paro
Vandaag verkent u Paro en de omgeving. U bezoek allereerst de Kyichu Lhakhang, één van de oudste tempels van het koninkrijk. Na de lunch bezoekt u Ta Dzong, de Dzong die in 1968 tot museum is herbouwd. Hier vindt u een rijke collectie aan oude kunst en gebruiksvoorwerpen. Het museum is gelegen in een oude verdedigingstoren. Vanaf het museum heeft u een adembenemend uitzicht over de Paro Vallei. Met een wandeling naar beneden komt u langs de Rinpung Dzong waar u een goede indruk krijgt van de Bhutaanse architectuur.
Dag 3 Paro - Tigers Nest - Haa Vallei
Vandaag bezoekt u één van de bekendste bezienswaardigheden van Bhutan. U rijdt naar Taktsang waar u verder te voet aan de beklimming begint naar Tiger’s Nest. Dit heiligdom, op 800 meter hoogte tegen een rotswand geplakt, is niet alleen de bekendste maar ook de meest indrukwekkende van het land. Het is gesticht op de plek waar de Guru Rinpoche in de 8e eeuw landde na een vlucht op de rug van een zwangere tijgerin. De Guru Rinpoche, ook wel Padmasambava genaamd, wordt beschouwd als incarnatie van de Boeddha en brenger van het Boeddhisme naar Bhutan. Hij versloeg hier en passant enkele demonen en mediteerde er drie maanden in een grot. De huidige tempel is rond deze grot gebouwd. U kunt hier verschillende heiligdommen bezoeken alvorens af te dalen naar het teahouse, waar u de lunch gebruikt. Daarna is het nog een klein uurtje afdalen naar de plek waar uw chauffeur op u wacht om u naar de Haa vallei te brengen.

De Haa vallei is pas in 2002 opengesteld voor toerisme, en ondanks de relatief korte afstand van Paro komen hier toch erg weinig toeristen.

U kunt in de Haa Vallei ook overnachten in een homestay in plaats van in een middenklasse hotel. Het is een zeer bijzondere ervaring om op zo'n boerderij bij een Bhutaanse familie te logeren.
Dag 4 Haa Vallei - Thimphu
In Haa bezoekt u Wangchuck Dzong, en Lhakhang Karpo en Lakhang Nakpo (resp. zwarte en witte tempel), waarvan de laatste dateert uit de 7e eeuw. De legende vertelt dat Koning Songtsen Gampo een zwarte en een witte duif opdracht gaf om tempels te selecteren. De zwarte duif landde iets ten noorden van de witte duif, op de plaats van de huidige tempels. De tempel werd Nagpo (zwart) en Karpo (wit) genoemd aangezien het werd gebouwd op de plaats waar de duiven landden.

Aan het eind van middag gaat de reis verder naar Thimphu, via de pas Chele La (3899 meter). Onderweg heeft u bij helder weer een fantastisch zicht op de Himalayareuzen Jomolhari en Jichudrake. Met een inwonertal van slechts 100.000 is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. Het centrum van de stad bestaat uit drie hoofdstraten waar u verschillende restaurants en winkels kunt vinden, maar geen verkeerslicht; Thimphu is de enige hoofdstad ter wereld zonder verkeerslichten. Hier verblijft u de komende nachten.
Dag 5 Thimphu
Vandaag staat in het teken van de hoofdstad Thimphu. U start de dag bij het Memorial Chorten, gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land, Jigme Dorji Wangchuck. Het is een plek waar vele Bhutanezen dagelijks naar toe komen om te bidden, rondjes te lopen om het bouwwerk en te draaien aan de kolossale gebedswielen. Hierna bezoekt u de immens grote Golden Buddha, hoog in de heuvels boven Thimphu. Binnenin het beeld is een tempel, waar u een kijkje mag nemen. Verder verkent u vandaag het Changangkha klooster, het Nationaal Instituut voor Traditionele Geneeskunde (een museum), de School voor Kunsten en Ambachten, het Textielmuseum, het Folk Heritage Museum, een nonnenklooster en een marktje waar veel handwerk te koop wordt aangeboden. U kunt zelf in overleg met de gids bepalen hoeveel tijd u op de verschillende plekken door wilt brengen. Het is de moeite waard om de dag af te sluiten met een bezoek aan de Tashichho Dzong, een indrukwekkend kloosterfort. Deze dzongs (kloosterforten) waren het centrum van politieke en religieuze macht. Heden ten dage zijn hier nog steeds zowel de regeringskantoren als de tempels gevestigd. Tegen het einde van de middag ziet u de ambtenaren de dzong verlaten na hun werkdag, en wordt het gebouw opengesteld voor bezoekers. Als u de dzong verlaat, kijk dan ook eens naar links. Hier ligt het (bescheiden) koninklijk paleis, de thuisbasis van de huidige en vijfde koning, HM Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Tip: het dagelijkse strijken van de vlag gaat gepaard met veel ceremonieel. Zeker de moeite van het bekijken waard!
Dag 6 Thimphu - Punakha
De reis wordt in ongeveer 3 uur vervolgd naar Punakha. De route voert u over de Dochula pass (3050m), waar u op heldere dagen een groot deel van de Himalaya kunt zien, en waar 108 stupa's de heuvel sieren. In overleg met uw gids en chauffeur kunt u ook verschillende keren stoppen om te genieten van de adembenemende uitzichten. Maak in elk geval een korte stop bij het botanische park Lamperi, dan bent u gelijk op de hoogte van de flora en fauna die dit land rijk is.

Na de lunch brengt u een bezoek aan de Chimi Lakhang, de tempel van de vruchtbaarheid. U kunt zich er vergapen aan de biografie van de geliefde heilige Drukpa Kunley (ook wel 'the Divine Madman'), wiens opmerkelijke levenswandel afgeschilderd staat op de muren van de tempel. We zullen er niet teveel over verklappen, maar het is zeker een ervaring!

Vervolgens wordt u naar Punakha gebracht. Punakha was gedurende meer dan 3 eeuwen de hoofdstad van Bhutan en heeft een aanmerkelijke rol gespeeld in de vorming van de Bhutaanse cultuur tot nu toe.
Dag 7 Punakha - Phobjikha/Gangtey
De belangrijkste bezienswaardigheid van Punakha staat voor vanochtend op het programma: de Punakha Dzong. Deze kolos van een dzong ligt op de plek waar twee rivieren samenkomen en maakt zo een prachtig plaatje. De gigantische witte fortmuren zijn duidelijk gebouwd om vriend en vijand te imponeren, en daarin zijn ze zeker geslaagd. Binnen worden veel heilige voorwerpen gekoesterd en van al het kleurrijke schilderwerk kan het u wel eens gaan duizelen. Hierna gaat de reis via de Wangdue vallei verder naar de Phobjikha vallei. Onderweg ziet u de restanten van de dzong van Wangdue tegen een van de heuvels. Deze dzong is vrijwel geheel verloren gegaan in een brand in 2012. Er wordt gewerkt aan het herstel, maar deze monsterklus zal nog jaren duren. Helaas is er elke paar jaar wel een brand in een dzong. De combinatie van de houten constructie met de vele boterlampjes is geen gelukkige. Het goede nieuws is dat veel dzongs met uiterst veel geduld worden herbouwd. Even voor de Pele La pas slaat u af, de prachtige Phobjikha vallei in, waar u intrek neemt in een gezellig klein familiehotel. Natuurlijk kunt u vanmiddag met uw gids op pad om de vallei te ontdekken.

Tip: in de Phobjikha vallei is het ook mogelijk om in een zogenaamde homestay te overnachten, bij een Bhutaanse familie. Een erg leuke manier om van heel dichtbij te ervaren hoe het leven van deze hartelijke mensen is, in hun indrukwekkend grote farmhouses.
Dag 8 Gangtey/Phobjikha vallei
Vandaag verkent u de Phobjikha vallei, die door velen wordt omschreven als de mooiste vallei van de Himalaya met haar glooiende groene heuvels. De gehele vallei geniet een beschermde status; u treft hier dan ook geen akkers, maar alleen natuurgebied. Door de vallei stroomt een riviertje, en het lage gedeelte is wat moerassig. Vogels zijn er dol op!

Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor wandelingen. U kunt met uw gids afstemmen welke het beste bij u past. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken langs de drie dorpen Gophu, Dogsena en Pana, alsmede langs lokale kloosters en boerderijen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het leven op het platteland. Ook de moeite waard is een bezoek aan het Kraanvogel Informatiecentrum, een lokaal schooltje en uiteraard het Gangtey Klooster.

Tip: u kunt in het kraanvogel-informatiecentrum een bezoek brengen aan de gewonde kraanvogel Karma. Zij is waarschijnlijk aangevallen door een hond en het is onwaarschijnlijk dat ze nog zal vliegen. Haar soortgenoten vliegen elk voorjaar terug naar Tibet, maar zij blijft achter bij het informatiecentrum, waar voor haar wordt gezorgd. U kunt hier uiteraard een donatie maken voor haar opvang, herstel en verzorging.
Dag 9 Gangtey/Phobjikha - Bumthang Vallei
U neemt afscheid van de Phobjikha vallei en vervolgt uw weg naar Bumthang. Reken op een rit van ongeveer 6 uur. De lunch gebruikt u onderweg in een restaurant in Trongsa, waar u een bezoek brengt aan de dzong en de wachttoren. In de wachttoren is tegenwoordig een museum gevestigd. Als het u even duizelt van alle heiligen, koningen en historische figuren (en hun incarnaties en manifestaties op de koop toe!) waarmee de Bhutaanse cultuurhistorie verweven is, dan is het korte introductiefilmpje in de wachttoren een aanrader; u bent direct weer op de hoogte van de 'who's who' van de Bhutaanse geschiedenis en mythes. Bovendien is hier de echte Raven Crown te zien, de kroon die bij speciale gelegenheden door de koningen wordt gedragen.

Het eindpunt van vandaag is Bumthang. Bumthang is eigenlijk een verzamelnaam voor vier valleien: Jakar, Tang, Ura en Chumey. De Mountain Lodge waar u zult verblijven, ligt in Jakar. Het is een prettig en comfortabel familiehotel waar veel lokale producten worden geserveerd. In de Bumthang vallei wordt namelijk hele goede kaas gemaakt, en probeert u ook eens een lokaal gebrouwen Red Panda biertje!
Dag 10 Bumthang Vallei
Een mooie wandeling van een halve dag staat vandaag op het program. U doet hierbij drie verschillende tempels en een klooster aan, onder andere Champay Lhakhang en Kurje. De caretaker van Kurje knielt hier dagelijks honderden keren voor het altaar, waardoor zijn voetafdrukken duidelijk in de houten vloer gesleten zijn. Een beroemdere afdruk die hier te vinden is, is de afdruk van het lichaam van de Guru Rinpoche (de tweede Boeddha) in een rots. Het altaar is eromheen gebouwd. Ook is er een soort grot waarin je vast komt te zitten als je zonden te groot zijn. Gelukkig kun je dan zowel van je benarde positie als van je zonden verlost worden. De wandeling naar het klooster brengt u via een hangbrug over de rivier. U kunt eventueel de lunch bij wijze van picknick aan de rivieroever gebruiken; een serene plek. De wandeling is vooral vlak, en dus niet bijzonder inspannend. Mocht het u toch teveel lijken, dan kunnen we ook een andere dag invulling maken. Bij de kaasmakerij kunt u proberen of de lokale variant van Gouda een beetje op het origineel lijkt, en er een glaasje lokale perzikwijn of ter plekke gebrouwen Red Panda weizen-bier bij drinken. 's Middags bezoekt u het voormalig koninklijk paleis Wangdichholing, de dzong van Jakar en het grote klooster Kharchu (300-400 inwonende monniken). Hier kunt u, indien gewenst, thee drinken en een praatje maken met een lama. Een bijzondere en leerzame ervaring!
Dag 11 Bumthang Vallei
Vandaag maakt u een daguitje naar de Tang Vallei, die ook onderdeel uitmaakt van het Bumthang gebied. Onderweg maakt u een stop bij Merbar Tsho (Burning Lake), omgeven door grootste legenden. Ook brengt u een bezoek aan het Kunzangdra klooster, en natuurlijk kunt u even ontspannen aan de rivier waarlangs uw route verder de Tang vallei in gaat. Zoek een mooi plekje voor de picknick lunch!

Vanaf Kizdom maakt u een mooie wandeling van ongeveer een uur naar Ugyen Choling, waar u een kijkje kunt nemen in het gelijknamige voormalig paleis. Dit is liefdevol omgetoverd tot een museum. U kunt er ook voor kiezen de wandeling juist na het museumbezoek te doen; dan is deze namelijk dalend in plaats van stijgend. U kunt dit ter plekke met de gids bespreken. 

Tip: in Bumthang is ook mountainbiken en paardrijden mogelijk. Als u hier interesse in heeft, informeer dan naar de mogelijkheden.
Dag 12 Bumthang Vallei - Mongar
Na het ontbijt neemt u weer plaats in de auto en rijdt u naar Mongar, gelegen in het afgelegen en weinig bezochte oosten van het land. U rijdt over de 3800 meter hoge Thrimshungla Pass. De totale reisduur vandaag is circa zeven à acht uur. U rijdt via de Ura vallei wat nog officieel bij Bumthang hoort. Deze vallei is volledig gericht op de landbouw en u zult hier ook het rurale dagelijkse leven kunnen zien. Het natuurschoon is werkelijk betoverend. U rijdt langs watervallen, terrasvormige velden en boerderijen. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Mongar gebracht. Deze plaats is een van de weinige in Bhutan die zich niet in een vallei maar in de bergen bevindt.
Dag 13 Mongar
Vandaag maakt u vanuit Mongar een excursie naar Lhuntse, één van de meest geïsoleerde districten van Bhutan. U zult per auto ongeveer 3 uur doen over de 77 km naar Lhuntse, maar deze rit is zeker geen straf: onderweg treft u een spectaculair landschap met steile hellingen, rivierbeddingen en naaldbossen. De regio is befaamd om de weefkunst van haar inwoners. U bezoekt het dorp Khoma, dat zover oostwaarts ligt, dat het maar sporadisch bezoekers krijgt. U gaat echt terug in de tijd bij een bezoek aan dit dorpje. Hier kunt u de oude tempels bezoeken en bekijken hoe het weven in zijn werk gaat. Natuurlijk is er ook volop tijd voor een 'praatje' (met handen en voeten of met uw gids als tolk) met de lokale bevolking. De lunch wordt bij wijze van picknick gebruikt. Aan het einde van de dag bent u terug in Mongar.
Dag 14 Mongar - Trashigang
Na een bezoek aan de dzong van Mongar rijdt u door een varenbos in ongeveer vier uur verder naar Trashigang via de Korila Pass (2450m). De top wordt gemarkeerd met een chorten vanwaar u (op een heldere dag) een mooi uitzicht heeft. Via een oude ijzeren brug komt u aan in Trashigang waar het eerste dat opvalt, de Dzong van de stad is. Deze ligt op de top van een richel met uitzicht over de Gamri rivier. U brengt een bezoek aan de Dzong. Na Thimphu is Trashigang de grootste stad van het land en het is zeker de belangrijkste stad van het oosten.

Soms kunt u in deze omgeving leden van de nomadische Brokpa-stam zien, die nog verder oostwaarts wonen in het Mera-Sakteng gebied. Zij hebben zwarte vilten hoofddeksels die met lange punten naar beneden hangen, en dragen vaak kleding gemaakt van dierenvellen. Een bijzonder gezicht.
Dag 15 Trashigang - Samdrup Jongkhar
U verlaat Trashigang en reist verder naar Samdrup Jongkhar, nabij de grens met India. De rit duurt ongeveer zeven uur een voert onder andere langs Deothang, een historisch belangrijke locatie in Bhutan, vanwege een gewonnen strijd van het leger tegen de Britten in de 19e eeuw. Ook de Zangtopelri tempel in Wamrong is de moeite van een stop zeker waard. Via de uitgestrekte vlaktes van deze regio bereikt u vervolgens Samdrup Jongkhar. Samdrup Jongkhar ligt op slechts 233 meter boven zeeniveau en is het centrum voor handel in Oost-Bhutan; u zult hier heel wat bedrijvigheid zien.
Dag 16 Samdrup Jongkhar - Guwahati - Delhi
Na het ontbijt wordt u naar de grens met India gereden. Hier wordt u bijgestaan in de grensformaliteiten. Na afscheid te hebben genomen van uw Bhutaanse gids en chauffeur, wordt u naar de luchthaven van Guwahati (in India) gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Delhi. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • vliegreizen Delhi - Paro en Guwahati - Delhi
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen (meereizende gids in Bhutan)
  • visum Bhutan (t.w.v. USD 50 per persoon)
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • vliegreizen Amsterdam - Delhi v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India, ca. € 117 pp excl. evt. bemiddelingskosten tussenpersoon (voor vertrek aanvragen). Géén e-visum.
  • optionele excursies en entreegelden
  • overige maaltijden (lunches en diners in India)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.500 - € 6.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tashi Namgay Resort - Paro
Een mooie accommodatie, gelegen beneden aan de rivier met zicht op de landingsbaan van Paro (waar maar weinig vliegverkeer is). De lobby, de bar en het restaurant -met zowel Bhutaanse als Indiase gerechten- bevinden zich in het hoofdgebouw. De kamers liggen deels in gebouwen met twee verdiepingen, deels bij wijze van per twee geschakelde cottages op de heuvels eromheen. De kamers zijn erg ruim en stijlvol uitgevoerd met donker hout, met een zitje en een 'hangplek' in het venster. De badkamer heeft zowel een bad als een douchecel - dat kom je niet vaak tegen in deze prijscategorie. Het is nog geen kwartiertje rijden naar de vertrekhal van Paro airport, dus het Tashi Namgay is zeker ook een goede locatie als u een vroege vlucht moet halen.

Soednam Zingkha Heritage Lodge - Haa Vallei
Voor wie van 'heritage' houdt, van panden vol historische charme en karakter, is het middenklasse hotel Soednam Zingkha Heritage Lodge een schot in de roos. In dit slaperige dorpje aan een riviertje krijg je echt het einde-van-de-wereld-gevoel. En in zekere zin is dat ook zo, want zou je eventjes doorrijden, dan sta je aan de Chinese grens (Tibet). De kamers zijn allemaal anders, maar elk ervan is even kleurrijk traditioneel beschilderd. Vrijwel allemaal hebben ze een eigen badkamer, soms op gelegen op de gang. Televisie is hier niet, en deze zult u ook niet missen. In de prettige tuin zijn fijne zitjes en ook een hotstonebad is hier mogelijk. De koning heeft hier wel eens overnacht met zijn familie. Vraag de trotse eigenaar hier gerust naar; hij vertelt er graag over ! Een heerlijk rustige en bijzondere overnachtingsplek in de Haa Vallei.

Phuntsho Pelri - Thimphu
Het Phuntsho Pelri hotel is een goede keuze voor een hotel centraal gelegen in de hoofdstad van het land. Het is een hotel in de standaardklasse met moderne faciliteiten, vriendelijk personeel en met een mix tussen traditioneel Bhutaanse en moderne architectuur. Iedere kamer heeft een Bhutaanse touch door klassiek Bhutaans schilderwerk en lokale producten. De kamers zijn schoon en in de badkamer treft u de (basic) benodigdheden. In het prima restaurant kunt u dineren en ontbijten in buffetvorm. Het hotel heeft een bar, een wasservice, een spa met Grieks bad en Sauna en onder de lobby treft u een aantal souvenirwinkeltjes. De lobby van het hotel, in een soort galerij vergelijkbaar met die van een shopping mall, geeft u wellicht een verkeerde eerste indruk. Maar voor een 3* hotel in het centrum van Thimpu, is Phuntsho Pelri echt een goede uitvalsbasis.

Hotel Vara - Punakha
Hoog in de heuvels boven Punakha ligt het prettige middenklasse hotel Vara. De kamers zijn ruim en licht. De bovenste kamers hebben een balkon, en de onderste kamers grenzen aan de vrolijke tuin. Zelfs als het beneden aan de rivier erg warm is, waait er hier vaak een fijn briesje. Gastheer Kesang kan mooi vertellen en heeft nog een verborgen talent; hij was vroeger timmerman, en alle meubels in het hotel zijn van zijn hand.

Yue Loki Guesthouse - Phobjikha Vallei
Het Yue Loki (ook wel eens gespeld als Youloke) is een gezellig familiehotel uit de middenklasse met prima kamers. Het ligt tegen een heuvel ligt met een groots uitzicht over de Phobjikha vallei. De Gangtey Gompa is hier niet ver vandaan, en in de winter zult u hier de zwarthalskraanvogels kunnen zien. Mocht het in de winter 's avonds fris worden, dan zorgt een houtkacheltje op uw kamer voor voldoende warmte.

Mountain Resort Bumthang - Bumthang Vallei
Mountain Resort (voorheen Mountain Lodge) is een klasse apart in Bumthang. De vriendelijke familie voert elke paar jaar een aantal verbeteringen aan het hotel uit, en het gevolg is dat Mountain Resort inmiddels is uitgegroeid tot een hotel dat eigenlijk de middenklasse ontstijgt. Het restaurant, de lobby en de andere faciliteiten doen zeker niet onder voor een 4 sterren accommodatie. Wel blijft het kleinschalige en sfeervolle karakter behouden, en dat is prettig. De laatste toevoegingen zijn een spa, een groot dakterras en een traditioneel hotstonebath met uitzicht over de velden met paarden. In het restaurant verschijnen veel producten uit de Bumthang-regio op tafel, zoals jam, honing en kaas. Probeer ook eens een Red Panda: een lokaal gebrouwen Weizen-bier. Met stip onze favoriet in de Bumthang vallei!

Wangchuk Hotel & Resort - Mongar
Dit prettige hotel met 27 kamers ligt tegen een heuvel, met zicht over het plaatsje Mongar. Ook de dzong is van hieruit te zien. De kamers liggen aan de galerijen om een grote binnenplaats, die wel wat doet denken aan de binnenplaatsen van kloosters. Het fijne restaurant heeft ook een groot terras, met een goed zicht over de dorpen en bergen. Vooral als het mistig is -en dat is het vaak in Mongar- is het een heel mystiek gezicht. Er is een sauna en stoombad aanwezig.

Lingkhar Lodge - Trashigang
Onze favoriet in Trashigang is de kleinschalige Lingkhar Lodge. De kamers zijn verspreid over meerdere warm-oranje gepleisterde gebouwtjes met een verandaatje, en in de tuin bevindt zich het restaurant, eveneens in kleurrijke Bhutaanse stijl uitgevoerd. De maaltijden worden in buffetvorm geserveerd en zijn helaas vrij standaard. De vriendelijkheid van het personeel maakt echter een hoop goed. De kamers zijn wat ruimer dan de standaard middenklasse hotels in Bhutan. Het heeft een prettige tuin met terrassen en sinaasappelboompjes en schommelstoelen en is rustig gelegen, even buiten Trashigang. Ook bij de receptie zijn prettige luie zitjes waar u fijn over de tuin kunt uitkijken.

Tashi Gasel Lodge - Samdrup Jongkhar
Deze kleine lodge telt 9 kamers met airco en ligt iets ten noorden van Samdrup Jongkhar. Alle accommodatie is hier vrij eenvoudig, en het Tashi Gasel is hierin de beste keuze. Vanaf de prettige balkons bij de kamers en vanaf de terrassen heeft u een goed zicht over het plaatsje. Een goed restaurant en een bar zijn aanwezig. De vijf tweepersoonskamers hebben allen een eigen badkamer. De vier eenpersoonskamers delen twee badkamers.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »