Menu

Luxe Rondreis Bhutan

Dompel uzelf onder in het mooiste wat Bhutan te bieden heeft. Speciaal voor deze reis selecteerden we de meest charmante overnachtingsplekken. Vanuit deze uitvalsbases verkent u het land, waarbij geen highlight wordt overgeslagen. Immense kloosterforten (dzongs), kleinere hermitages, weidse valleien, mysterieuze wouden, kabbelende rivieren; alles komt aan bod in deze reis. Pik een graantje mee van het Bruto Nationaal Geluk!
We beginnen en eindigen deze reis met een stijlvol verblijf in Delhi.

Reisduur: 14 dagen

Delhi - Thimphu - Punakha - Gangtey/Phobjikha - Bumthang - Paro - Delhi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe Rondreis Bhutan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • geschikt voor de reiziger die de mooiste dzongs wil zien, en wil genieten van én de cultuur én het natuurschoon van Bhutan.
 • overnachtingen op de allermooiste plekjes van Bhutan, in de beste kamers
 • inclusief een vlucht van Bumthang naar Paro, zodat u niet teveel autokilometers maakt
 • inclusief alle vervoer per auto met privé chauffeur, gedurende de gehele reis
 • inclusief de diensten van een meereizende deskundige lokale gids in Bhutan (Engelssprekend).
 • de voorbeeldreis is flexibel aan te passen als u bijvoorbeeld een actiever/avontuurlijker programma wilt; informeer naar de mogelijkheden
 • zéér complete reis : ook al uw maaltijden in Bhutan zijn inclusief
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Tigers - Nest - Vlaggen - Bhutan - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en naar uw hotel in de stad gebracht. U overnacht in het luxe Imperial, centraal gelegen aan Connaught Place en een icoon van de stad.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen. De KLM heeft directe vluchten naar Delhi; informeer naar de mogelijkheden.
Dag 2 Delhi
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag staat een stadstour door New Delhi en het oude Delhi op het programma. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. De stadstour in New Delhi maakt u per auto en chauffeur, terwijl u Old Delhi geheel in stijl per rickshaw verkent. Dit is de beste manier om de wirwar van straatjes van de bazaarwijk Chandni Chowk te ontdekken. U komt er werkelijk oren en ogen te kort.

Na afloop keert u terug naar uw hotel aan Connaught Place, waar vele restaurants in de nabijheid zijn. Maar voor een goed avondmaal hoeft u eigenlijk de deur niet uit: ook het Imperial zelf beschikt over een uitstekend restaurant.

 
Dag 3 Delhi - Paro - Thimphu
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor de regionale vlucht naar Paro. Het uitzicht over de bergketens is een feestje, met als kers op de taart de landing op de airstrip van Paro airport. Hier maakt u kennis met de gids en chauffeur, die u tijdens de gehele reis door Bhutan zullen begeleiden. De reis gaat in ongeveer 1 uur verder naar Thimphu, de moderne hoofdstad van Bhutan. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergketens. Met een inwonertal van slechts 100.000 is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. Het centrum van de stad bestaat uit drie hoofdstraten waar u verschillende restaurants en winkels kunt vinden. Als de tijd het toelaat kunt u in de namiddag een bezoek brengen aan het Memorial Chorten en de Tashichho Dzong. Het Memorial Chorten is gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land, Jigme Dorji Wangchuck. Het is een plek waar vele Bhutanezen dagelijks naar toe komen om te bidden, rondjes te lopen om het bouwwerk en te draaien aan de kolossale gebedswielen. De Tashichho Dzong is een indrukwekkend kloosterfort. Deze dzongs (kloosterforten) waren het centrum van politieke en religieuze macht. Heden ten dage zijn hier nog steeds zowel de regeringskantoren als de tempels gevestigd. Tegen het einde van de middag ziet u de ambtenaren de dzong verlaten na hun werkdag, en wordt het gebouw opengesteld voor bezoekers. Als u de dzong verlaat, kijk dan ook eens naar links. Hier ligt het (bescheiden) koninklijk paleis, de thuisbasis van de huidige en vijfde koning, HM Jigme KhesarNamgyel Wangchuck.

Tip: het dagelijkse strijken van de vlag gaat gepaard met veel ceremonieel. Zeker de moeite van het bekijken waard!
Dag 4 Thimphu
Na het ontbijt bezoekt u de immens grote Golden Buddha, hoog in de heuvels boven Thimphu. Binnenin het beeld is een tempel, waar u een kijkje mag nemen. Verder verkent u vandaag het Changangkha klooster, het Nationaal Instituut voor Traditionele Geneeskunde (een museum), de School voor Kunsten en Ambachten, het Textielmuseum, het Folk Heritage Museum, een nonnenklooster en een marktje waar veel handwerk te koop wordt aangeboden. U kunt zelf in overleg met de gids bepalen hoeveel tijd u op de verschillende plekken door wilt brengen.
Dag 5 Thimphu - Punakha
De reis wordt in ongeveer 3 uur vervolgd naar Punakha. De route voert u over de Dochula pass (3050m), waar u op heldere dagen een groot deel van de Himalaya kunt zien, en waar 108 stupa's de heuvel sieren. In overleg met uw gids en chauffeur kunt u ook verschillende keren stoppen om te genieten van de adembenemende uitzichten. Maak in elk geval een korte stop bij het botanische park Lamperi, dan bent u gelijk op de hoogte van de flora en fauna die dit land rijk is. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Chimi Lakhang, de tempel van de vruchtbaarheid. U kunt zich er vergapen aan de biografie van de geliefde heilige Drukpa Kunley (ookwel 'the Divine Madman'), wiens opmerkelijke levenswandel afgeschilderd staat op de muren van de tempel. We zullen er niet teveel over verklappen, maar het is zeker een ervaring! Vervolgens wordt u naar Punakha gebracht. Punakha was gedurende meer dan 3 eeuwen de hoofdstad van Bhutan en heeft een aanmerkelijke rol gespeeld in de vorming van de Bhutaanse cultuur tot nu toe. U kunt van deze dag vol indrukken bijkomen in de prettige omgeving van uw sfeervolle accommodatie, Uma Punakha.

Noot: het is vandaag ook mogelijk de Lungchutse-wandeling te maken. Deze wandeling brengt u van de Dochula pas door een rododendronbos naar een klooster bovenop een berg. De wandeling duurt een uur of drie.
Dag 6 Punakha
Na het ontbijt wandelt u naar de Khansum Yulley tempel. Deze fascinerende tempel was het werk van de moeder van de vijfde, huidige, koning van Bhutan. Het goud schittert u al vanuit de verte tegemoet. Deze tempel zou vrede in de wereld brengen. In de tempel vindt u diverse fresco's, beeldhouwwerken en traditioneel schilderwerk. De belangrijkste bezienswaardigheid van Punakha staat vervolgens op het programma: de Punakha Dzong. Deze kolos van een dzong ligt op de plek waar twee rivieren samenkomen en maakt zo een prachtig plaatje. De gigantische witte fortmuren zijn duidelijk gebouwd om vriend en vijand te imponeren, en daarin zijn ze zeker geslaagd. Binnen worden veel heilige voorwerpen gekoesterd en van al het kleurrijke schilderwerk kan het u wel eens gaan duizelen.In de namiddag brengt u een bezoek aan het nonnenklooster van Wolakha. De nonnen boffen want ze hebben, behalve een prachtig bronzen beeld van de Boeddha van Compassie met 11 gezichten en duizenden handen en ogen, het mooiste uitzicht over de Punakha-vallei. Om de dag af te sluiten kunt u nog een korte wandeling maken over de langste hangbrug en een nabij gelegen dorpje; u zult hier zien hoe groot de 'farmhouses' zijn.
Dag 7 Punakha - Gangtey/Phobjikha Vallei
De volgende rit wordt wat hobbeliger en duurt ongeveer 4 uur. Maar wat een beloning aan het einde ! Even voor de Pele La pas slaat u af, de prachtige Phobjikha vallei in, waar u intrek neemt in een pareltje: de Gangtey Lodge. Op deze sfeervolle plek vol persoonlijke aandacht zult u zich vast snel thuis voelen. Natuurlijk kunt u vanmiddag met uw gids op pad om de vallei te ontdekken, maar als u in de lodge wilt blijven kan dat uiteraard ook. In de wintermaanden kunt u met de telescoop vanaf de veranda de zwarthalskraanvogels zien, die elke winter naar deze vallei komen om te overwinteren. En misschien wilt u wel gebruik maken van het hotstonebad, een traditioneel kruidenbad dat wordt verwarmd door middel van gloeiend hete stenen (niet inbegrepen). Tijdens het diner wordt u in de watten gelegd door de chef en de patissier.

Tip: probeer hier het yakvlees, dat is subliem!
Dag 8 Gangtey/Phobjikha Vallei
Vandaag verkent u de Phobjikha vallei, die door velen wordt omschreven als de mooiste vallei van de Himalaya met haar glooiende groene heuvels. De gehele vallei geniet een beschermde status; u treft hier dan ook geen akkers, maar alleen natuurgebied. Door de vallei stroomt een riviertje, en het lage gedeelte is wat moerassig. Vogels zijn er dol op! Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor wandelingen. U kunt met uw gids afstemmen welke het beste bij u past. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken langs de drie dorpen Gophu, Dogsena en Pana, alsmede langs lokale kloosters en boerderijen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het leven op het platteland. Ook de moeite waard is een bezoek aan het kraanvogelinformatiecentrum, een lokaal schooltje en uiteraard het Gangtey Klooster.

Tip: u kunt in het kraanvogel-informatiecentrum een bezoek brengen aan de gewonde kraanvogel Karma. Zij is waarschijnlijk aangevallen door een hond en het is onwaarschijnlijk dat ze nog zal vliegen. Haar soortgenoten vliegen elk voorjaar terug naar Tibet, maar zij blijft achter bij het informatiecentrum, waar voor haar wordt gezorgd. U kunt hier uiteraard een donatie maken voor haar opvang, herstel en verzorging.
Dag 9 Gangtey/Phobjikha Vallei - Bumthang
U neemt afscheid van de Gangtey Lodge en vervolgt uw weg naar Bumthang. Reken op een rit van ongeveer 6 uur. Onderweg kunnen er uiteraard stops worden gemaakt, zoals op de pas Pele La (3400m) waarvandaan u zicht hebt op de Himalaya-reus Jomolhari. De lunch gebruikt u onderweg in een restaurant in Trongsa, waar u ook een bezoek brengt aan de Dzong en de wachttoren. In de wachttoren is tegenwoordig een museum gevestigd. Als het u even duizelt van alle heiligen, koningen en historische figuren (en hun incarnaties en manifestaties op de koop toe!) waarmee de Bhutaanse cultuurhistorie verweven is, dan is het korte introductiefilmpje in de wachttoren een aanrader; u bent direct weer op de hoogte van de 'who's who' van de Bhutaanse geschiedenis en mythes. Bovendien is hier de echte Raven Crown te zien, de kroon die bij speciale gelegenheden door de koningen wordt gedragen. Het eindpunt van vandaag is Bumthang. Bumthang is eigenlijk een verzamelnaam voor vier valleien: Jakar, Tang, Ura en Chumey. Het Mountain Resort waar u zult verblijven, ligt in Jakar. Het is een prettig en comfortabel familiehotel waar veel lokale producten worden geserveerd.
Dag 10 Bumthang
Een mooie wandeling van een halve dag staat vandaag op het program. U doet hierbij drie verschillende tempels en een klooster aan, onder andere Champay Lhakhang en Kurje. De caretaker van Kurje knielt hier dagelijks honderden keren voor het altaar, waardoor zijn voetafdrukken duidelijk in de houten vloer gesleten zijn. Een beroemdere afdruk die hier te vinden is, is de afdruk van het lichaam van de Guru Rinpoche (de tweede Boeddha) in een rots. Het altaar is eromheen gebouwd. Ook is er een soort grot waarin je vast komt te zitten als je zonden te groot zijn. Gelukkig kun je dan zowel van je benarde positie als van je zonden verlost worden. De wandeling naar het klooster brengt u via een hangbrug over de rivier. U kunt eventueel de lunch bij wijze van picknick aan de rivieroever gebruiken; een serene plek. De wandeling is vooral vlak, en dus niet bijzonder inspannend. Mocht het u toch teveel lijken, dan kunnen we ook een andere daginvulling maken. Bij de kaasmakerij kunt u proberen of de lokale variant van Gouda een beetje op het origineel lijkt, en er een glaasje lokale perzikwijn of ter plekke gebrouwen Red Panda weizen-bier bij drinken. 's Middags bezoekt u het voormalig koninklijk paleis Wangdichholing, de dzong van Jakar en het grote klooster Kharchu (300-400 inwonende monniken). Hier kunt u, indien gewenst, thee drinken en een praatje maken met een lama. Een bijzondere en leerzame ervaring!

Tip: in Bumthang is ook mountainbiken en paardrijden mogelijk. Als u hier interesse in heeft, informeer dan naar de mogelijkheden.
Dag 11 Bumthang - Paro
Om u de lange terugweg naar het westen te besparen, nemen we hier een binnenlandse vlucht van Bumthang naar Paro op in het programma. Samen met uw gids vliegt u terug naar Paro vanaf de kleine airstrip van Bumthang. In Paro bezoekt u, na de lunch in Paro-town, samen met uw gids nog enkele bezienswaardigheden van de stad Paro, zoals bijvoorbeeld de Paro Dzong of het Nationaal Museum, gevestigd in de oude wachttoren. U neemt intrek in het Uma Paro, een juweeltje van een luxe accommodatie gelegen in een dennenbos. Het ruikt er heerlijk naar dennennaalden.
Dag 12 Paro
Vandaag bezoekt u één van de bekendste bezienswaardigheden van Bhutan. U rijdt naar Taktsang waar u verder te voet aan de beklimming begint naar Tiger’s Nest. Dit heiligdom, op 800 meter hoogte tegen een rotswand geplakt, is niet alleen de bekendste maar ook de meest indrukwekkende van het land. Het is gesticht op de plek waar de Guru Rinpoche in de 8e eeuw landde na een vlucht op de rug van een zwangere tijgerin. De Guru Rinpoche, ookwel Padmasambava genaamd, wordt beschouwd als een incarnatie van de Boeddha en brenger van het Boeddhisme naar Bhutan. Hij mediteerde hier drie maanden in een grot. De huidige tempel is rond deze grot gebouwd. U kunt hier verschillende heiligdommen bezoeken alvorens af te dalen naar het teahouse, waar u de lunch gebruikt. Daarna is het nog een klein uurtje afdalen naar de plek waar uw chauffeur op u wacht. Vanmiddag kunt u nog Kyichu Lhakhang bezoeken, één van de oudste tempels van Bhutan.
Dag 13 Paro - Delhi
U neemt afscheid van uw gids en chauffeur en vliegt vandaag terug naar Delhi. Een kort ritje brengt u naar het luxe luchthavenhotel JW Marriott, waar u zich kunt opfrissen tot uw terugvlucht vertrekt. Doorgaans is dit na middernacht.

Noot: staat de tijd het toe dat u nog de stad in gaat? Dan kunnen we uiteraard ook een stadshotel voor u reserveren en desgewenst een excursie.
Dag 14 Delhi - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor uw terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • regionale vliegreis Delhi - Paro en v.v.
  • lokale vliegreis Bumthang - Paro
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • alle maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen (in Bhutan een meereizende gids)
  • visum Bhutan (t.w.v. 50 USD pp)
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • vliegreizen Amsterdam - Delhi v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à 80 USD p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • overige maaltijden (lunches en diners in Delhi)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 8.000 - of meer
De indicatieprijs van deze reis bedraagt ca. € 6.300,- per persoon voor het laagseizoen (de maanden december, januari, februari, juni, juli en augustus). Deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The Imperial - Delhi
The Imperial is één van de mooiste hotels in Delhi, en misschien zelfs van heel India. Uniek aan dit hotel is de locatie. Dit prachtige, koloniale hotel is gelegen midden in het hart van Delhi, nabij Connaught Place. In tegenstelling tot vele andere gebouwen in Delhi telt dit hotel slechts vier verdiepingen, waardoor het kleinschalig aandoet. De prachtige inrichting en de uitstekende service maken The Imperial een aanrader voor een zeer luxe verblijf in Delhi.

Druk Hotel - Thimphu
Druk Hotel is een begrip in Thimphu. Het was één van de eerste toeristenhotels van het land, en nog altijd een toonbeeld van elegantie en klasse. Het complete hotel is op een stijlvolle manier gemoderniseerd en straalt nog steeds de grandeur van weleer uit. De 35 kamers zijn verdeeld in de kamertypes Red, Gold, Green en Grey. Een bijzonder detail is dat de zijwand van de badkamer opengeklapt kan worden, waardoor het bad het middelpunt van de kamer wordt. 'The Druk' ligt aan het centrale plein van Thimphu, dus alles is op loopafstand. Van geluidsoverlast hoeft u niet zozeer te vrezen want de Bhutanezen gaan met de kippen op stok. Vanuit het restaurant heeft u zicht op het boogschietstadion Changlimithang. De Indiase gerechten die de chef op tafel tovert zijn een eervolle vermelding waard.

Uma Punakha - Punakha
Onze favoriet onder de luxe hotels van Punakha is het Uma. Werkelijk ieder detail is hier prima in orde. Stijlvol, sfeervol en warm, en uitgevoerd met veel natuursteen en hout. Vanaf het ruime terras kunt u uit uw loungebank heerlijk uitkijken over de vallei en de frisse dennenlucht opsnuiven. Een rustgevende plek vól persoonlijke aandacht. Voor het personeel is geen moeite teveel en ze verwennen u met de heerlijkste huisgebakken koekjes en andere lekkernijen. Het is maar goed dat er ook mooie wandelingen langs boerderijen en naar Chorten Ningpo mogelijk zijn, anders zou u hier kilo's aankomen !

Gangtey Lodge - Phobjikha Vallei
De Gangtey Lodge is wat ons betreft het toppunt van sfeervolle en huiselijke luxe in Bhutan. Comfort met een gouden randje! Met een knapperend haardvuurtje en een ontspannende massage voel je je hier direct thuis. De 12 kamers van deze lodge zijn zeer ruim en comfortabel. Er is vloerverwarming, maar het personeel steekt ook graag uw bukhari (haard) voor u aan, en op koude nachten zorgen ze zelfs voor een warm kruikje in uw bed. Vanuit de badkuip kijkt u kilometers ver uit, over de Phobjikha vallei. Wilt u zich verdiepen in het Boeddhisme, dan kunt u terecht bij de buren: hier is namelijk een kloosterschool gevestigd, waar gasten meer dan welkom zijn. Natuurlijk kunt u bij de lodge een hotstonebath nemen, of vanaf de veranda met de telescoop de vallei afspeuren naar de zwarthalskraanvogels. En mocht u dan nog verlegen zitten om een daginvulling, dan kun je altijd bij het enthousiaste personeel terecht. Zij zitten namelijk boordevol inspiratie voor leuke uitstapjes. En ach, hadden we al gezegd dat er een eigen patissier in huis is ? Om je vingers bij af te likken !

Mountain Resort Bumthang - Bumthang Vallei
Mountain Resort (voorheen Mountain Lodge) is een klasse apart in Bumthang. De vriendelijke familie voert elke paar jaar een aantal verbeteringen aan het hotel uit, en het gevolg is dat Mountain Resort inmiddels is uitgegroeid tot een hotel dat eigenlijk de middenklasse ontstijgt. Het restaurant, de lobby en de andere faciliteiten doen zeker niet onder voor een 4 sterren accommodatie. Wel blijft het kleinschalige en sfeervolle karakter behouden, en dat is prettig. De laatste toevoegingen zijn een spa, een groot dakterras en een traditioneel hotstonebath met uitzicht over de velden met paarden. In het restaurant verschijnen veel producten uit de Bumthang-regio op tafel, zoals jam, honing en kaas. Probeer ook eens een Red Panda: een lokaal gebrouwen Weizen-bier. Met stip onze favoriet in de Bumthang vallei!

Uma Paro - Paro
Een juweeltje van persoonlijke aandacht. Uma Paro is een luxe accommodatie gelegen in een heerlijk ruikend dennenbos. De staff heeft oog voor elk detail en uiteraard voor hun gasten zelf. De 29 kamers liggen deels in het hoofdgebouw en deels in het bos. Bij die villa's krijgt u er zelfs een eigen butler bij! Uma beschikt over een binnenzwembad, grenzend aan een buitenterras. Op de patio worden kampvuren gemaakt, en u kunt er ook de maaltijden gebruiken. Dat kan overigens ook in het sfeervol vormgegeven restaurant Bukhari. Dat heeft de haard als centraal middelpunt en rondom zicht op het dennenbos. Op het terrein is ook een boogschietveld, voor wie zich Bhutan's nationale sport eigen wil maken.

JW Marriott New Delhi Aerocity - Delhi
JW Marriott is een luxe luchthavenhotel op een steenworp afstand van Indira Gandhi International Airport, Delhi. Heeft u een (kort) nachtje in Delhi en geen zin om helemaal de stad in te gaan? Dan is het JW Marriott een uitstekende keuze.
De kamers zijn uiteraard voorzien van alle gemakken die u mag verwachten van een vijfsterren accommodatie. Er zijn verschillende restaurants waaronder ook Japans, en de spa is 24 uur per dag geopend, voor het geval u toe bent aan een massage na een late vlucht. Er is een buitenzwembad aanwezig.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »