Menu

Bhutan Vogelreis

Deze vogelreis is een voorbeeld van een van de vele vogelroutes die we kunnen organiseren in dit bijzondere vogelland met een oppervlakte als Zwitserland, maar met vele klimaatzones en de daarbij behorende vogelpopulatie. Met een hoogte variërend van 97m tot een duizelingwekkende 7570m boven zeeniveau tref je hier een enorme soortenrijkdom. De teller staat op 673 soorten, maar er worden nog steeds nieuwe soorten aangetroffen, want een groot deel van het Bhutaanse natuurschoon is nog onontdekt.

In dit land zijn veel vogels zo vriendelijk om gewoon langs de highway te poseren, maar daarnaast zijn er ook vele zeldzame soorten die zich wat minder makkelijk laten zien en waar je wat meer je best voor moet doen, waaronder de heilige graal onder de Bhutaanse avifauna, de uiterst zeldzame witbuikreiger. Tijdens al onze vogelreizen gaat u op pad met een van onze zeer deskundige gecertificeerde vogelgidsen in verschillende klimaatzones. Alles is op privé basis dus u kunt alle tijd nemen voor soorten die voor u het interessantst zijn. U overnacht, waar deze voorhanden zijn, in middenklasse hotels. Waar deze niet aanwezig zijn, kampeert u in een volledig verzorgd kampement.

vogelwensen
In deze voorbeeldreis doen we onder andere de vogelhotspot Yonkola aan, maar ook een bezoek aan Royal Manas National Park is mogelijk. Als er specifieke vogels op uw wensenlijstje staan, kunnen we de reisroute hierop aanpassen, om de kans te vergroten dat u ze kunt waarnemen. Bekijk ook de beste reistijd voor deze vogelreis.

Reisduur: 17 dagen

Kathmandu - Thimphu - Punakha - Tashitang - Trongsa - Ura - Yongkola - Bumthang - Punakha - Paro - Kathmandu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Bhutan Vogelreis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • vogelen in verschillende klimaatzones; aan rivieren, in loofbossen, naaldbossen, subtropisch en tropisch woud
 • grote soortenrijkdom op een klein landoppervlak
 • alle vervoer per auto met privéchauffeur, gedurende de gehele reis
 • inclusief de diensten van een meereizende deskundige gecertificeerde vogelgids in Bhutan (Engelssprekend).
 • de voorbeeldreis is flexibel aan te passen als u op zoek wilt naar specifieke vogelsoorten; informeer naar de mogelijkheden
 • ook is de reis flexibel aan te passen als u meer culturele bezienswaardigheden wilt toevoegen aan uw route
 • zéér complete reis: ook al uw maaltijden in Bhutan zijn inclusief
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Zwarthalskraanvogels in Bhutan - Bhutan - foto: Mieke Arendsen
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Kathmandu wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw accommodatie gebracht.

In de middag brengt u samen met uw gids een bezoek aan Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein'). Het Durbar Square is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. De bekendste is het Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren.

Kathmandu kent naast de bouwwerken van het Durbar Square nog vele prachtige gebouwen, waarvan er enkele op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Als u meer tijd tot uw beschikking heeft, is het daarom aan te raden om een extra overnachting in Kathmandu te nemen, zodat u ook de grote Boeddhistische stoepa Bodnath kunt bezoeken, de Hindoeïstische bedevaartsplaats Pashupatinath en de Boeddhistische 'apentempel' Swayambunath. Allemaal zeer een bezoekje waard!

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu - Paro - Thimphu
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor de regionale vlucht naar Paro. Het uitzicht over de bergketens is een feestje, met als kers op de taart de landing op de airstrip van Paro airport. Hier maakt u kennis met de gids en chauffeur, die u tijdens de gehele reis door Bhutan zullen begeleiden.

Het vogelavontuur begint al direct hier. U hoort namelijk vaak vogelaars opscheppen dat u de zeldzame ibis bill al minuten na de landing op Paro airport kunt zien, en dat is niet gelogen! U rijdt ongeveer 4 kilometer noordwaarts en hier, aan de oevers van de Paro Chu (Chu=rivier) maakt u al een goede kans om ze te zien. De reis gaat per auto verder langs de Paro Chu richting Drukgyel Dzong, waar u kans maakt om zwartmaskerlijstergaaien te zien, maar ook brown dipper, spotted laughingthrush en fire capped tit.

Tegen het einde van de dag komt u aan in Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. In feite is het maar een uurtje rijden vanaf de luchthaven van Paro, maar u kunt er zo lang over doen als u wilt, zodat u onderweg naar vogels kunt speuren. Met een inwonertal van slechts 100.000 is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. Het centrum van de stad bestaat uit drie hoofdstraten waar u verschillende restaurants en winkels kunt vinden.

Als de tijd het toelaat kunt u in Thimphu een bezoek brengen aan het National Memorial Chorten. Het is een plek waar vele Bhutanezen dagelijks naar toe komen om te bidden, rondjes te lopen om het bouwwerk en te draaien aan de immense gebedswielen. Ook de Tashichho Dzong, een indrukwekkend kloosterfort, is zeker de moeite waard. Deze dzongs, kloosterforten, waren het centrum van politieke en religieuze macht. Heden ten dage zijn hier nog steeds zowel de regeringskantoren als de tempels gevestigd. Tegen het einde van de middag ziet u de ambtenaren de dzong verlaten na hun werkdag, en wordt het gebouw opengesteld voor bezoekers.
Dag 3 Thimphu - Docula Pas - Lamperi Botanical Park - Punakha
Vandaag gaat u op pad naar het lager gelegen (en dus warmere) Punakha. De weg voert over de Dochula, een pas op 3050m, waarvandaan u op heldere dagen een groot deel van de Himalaya kunt zien, en waar 108 stupa's de heuvel sieren. In overleg met uw gids en chauffeur kunt u ook verschillende keren stoppen om te genieten van de adembenemende uitzichten. U gaat vandaag op zoek naar vogels in koud loofbos en in gemend naaldbos. U maakt een kort uitstapje via een wandelpad naar het klooster van Trashigang. In dit gebied maakt u kans op het zien van Satyr Tragopan, Spotted Nutcracker, Large Hawk Cuckoo, Darjeeling Woodpecker, Yellow Billed Magpie, Chest Tailed Minla, Collard Blackbird, Ultramarine Flycatcher en Brown Bullfinch. 's Middags vervolgt u de weg naar Punakha, onderweg stops makend op goede plekken om vogels te zoeken. Het Lamperi Botanical park is ook een korte stop waard; dan bent u gelijk op de hoogte van de Bhutaanse flora. Wanneer u de prachtige Wangdue vallei passeert brengt u een bezoek aan de Chimi Lakhang, de tempel van de vruchtbaarheid. U kunt zich er vergapen aan de biografie van de geliefde heilige Drukpa Kunley (ookwel 'the Divine Madman'), wiens opmerkelijke levenswandel afgeschilderd staat op de muren van de tempel. We zullen er niet teveel over verklappen, maar het is zeker een ervaring! Vervolgens wordt u naar Punakha gebracht, dat meer dan 300 jaar de hoofdstad van Bhutan was. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Punakha Dzong, waar u vandaag een bezoek aan brengt. Deze kolos van een dzong ligt op de plek waar twee rivieren samenkomen en maakt zo een prachtig plaatje. De gigantische witte fortmuren zijn duidelijk gebouwd om vriend en vijand te imponeren, en daarin zijn ze zeker geslaagd. Binnen worden veel heilige voorwerpen gekoesterd en van al het kleurrijke schilderwerk kan het u wel eens gaan duizelen.
Dag 4 Punakha - Tashitang
De volgende rit brengt u naar het warme loofbos van Tashitang. Hier ziet u wellicht de Great Barbet, Barred Cuckoo Dove, Magpie Robin, Green Magpie, Palla's Fish Eagle, Osprey, River Lapwing, Ruddy Shelduck, Eurasian Wigeon, Common Merganser, Pied Kingfisher, Red-vented Bulbul en vele anderen. In dit gebied is geen middenklasse hotel op pension voorhanden, en dus slaan we voor het eerst in deze reis een kamp op. Er wordt gezorgd voor stevige slaaptenten met stretcherbedjes en matrassen, een kook/eettent en een toilettent. 's Avonds geniet u van hetgeen de kok op tafel tovert, en kunt u natafelen bij een kampvuur onder de sterrenhemel.
Dag 5 Tashitang - Gangtey - Tashitang
Uw 'morning tea' wordt geserveerd met een kom warm water om u op te frissen. Na het ontbijt gaat u in de richting van Gangtey door warmere en koudere loofbossen. Hier maakt u kans op het zien van Scarlet Finch, Black Drongo, Chestnut bellied Nuthatch, Slaty Backed Forktail, Gorgeted Flycatcher, White throated Laughingthrush, Eurasian Jay, Wedge Tailed Green Pigeon, Mountain Imperial Pigeon en Verditer Flycatcher. U kampeert wederom in Tashitang. Bhutan kent een grote soortenrijkom vanwege de vele verschillende biotopen in dit eigenlijk kleine land. Vanwege de centrale ligging tussen twee biogeografische zones is het bovendien erg geliefd bij trekvogels, die hier komen overwinteren,zoals de zwarthalskraanvogel. Daarnaast werkt ook zeker mee dat het land een eeuwenoude traditie heeft van het beschermen van natuur. Het land heeft een laag inwonertal, nauwelijks industriële ontwikkeling, en de Boeddhistische waarden schrijven voor dat de mensen alle levende wezens koesteren. De koningen hebben altijd tegengehouden dat bossen zouden worden gekapt voor nieuwe ontwikkelingen, en nog altijd is er veel regelgeving ter bescherming van de natuur. Milieubescherming wordt gezien als één van de pilaren van het Bruto Nationaal Geluk. Natuur is de bron van alle geluk, zo is de Bhutaanse visie. Dat draagt er allemaal aan bij dat vele soorten hier goed gedijen. Men zegt zelfs dat de vogels hier minder angstig zijn en makkelijker dichtbij komen, omdat er niet op ze gejaagd wordt. Zodoende heeft u makkelijke toegang tot een enorme lijst van zeldzame vogels.
Dag 6 Tashitang - Trongsa
Onderweg naar Trongsa maakt u wederom vele stops om op zoek te gaan naar vogels. In de bamboebossen alhier komt de Himalayan Monal, Satyr Tragopan, Blood Pheasant en Parrotbill voor. Daarnaast ziet u wellicht de Mountain Bulbul, Striated Bulbul, Common Kestrel, Spot-winged Grosbeak, Mountain Hawk Eagle, Whiskered Yuhina, Wall Creeper en Himalayan Swiftlet. De route van vandaag voert over de pas Pele La (3400m). Bij helder weer is de Jomolhari (7326m) zichtbaar. De boomgrens ligt in Bhutan uitzonderlijk hoog, namelijk rond 4000 meter. Daarom is er zelfs op grote hoogte nog een grote soortenrijkdom waarneembaar.
Dag 7 Trongsa - Ura
's Morgens brengt u een bezoek aan de Dzong en de wachttoren. In de wachttoren is tegenwoordig een museum gevestigd. Als het u even duizelt van alle heiligen, koningen en historische figuren waarmee de Bhutaanse cultuurhistorie verweven is, dan is het korte introductiefilmpje in de wachttoren een aanrader; u bent direct op de hoogte van de 'who's who' van de Bhutaanse geschiedenis en mythes. Bovendien is hier de echte Raven Crown te zien, de kroon die bij speciale gelegenheden door de koningen wordt gedragen. De raaf is een krachtig symbool in Bhutan. Uiteraard mag in het Boeddhisme geen enkel levend wezen kwaad worden gedaan, maar wie een raaf schaadt, haalt zich pas echt de toorn van de goden op de hals en roept een stroom ellende over zichzelf af.
Na het bezoek aan de indrukwekkende bouwwerken van Trongsa wordt u naar Bumthang vallei gebracht, een rit van ongeveer 3 uur. Bumthang is eigenlijk een verzamelnaam voor de vier valleien in centraal Bhutan; Jakar, Tang, Chumey en Ura. Het gebied is het culturele hart van het land vanwege de vele Boeddhistische kloosters, dialecten en lokale cuisine. U kampeert de komende dagen in de Ura Vallei. Onderweg hier naartoe maakt u vogelstops in bamboebos en naaldwoud. In dit gebied komen onder andere de Great Parrotbill, Fulvous Parrotbill, Black billed Magpie, Red billed Chough, Eurasian Hobby en White-winged Grosbeak voor.
Dag 8 Ura Vallei
U begint de dag met een bezoek aan de dorpstempel van Ura. Daarna gaat u in het naaldwoud op zoek naar vogels, vanaf de weg. Hier neemt u wellicht de Himalayan Monal Pheasant, Blood Pheasant, Snow Pigeon, Cross bills, Fire-tailed Sunbird en Plain Mountain Finch waar. U overnacht wederom in het kamp.

NB: bij grotere reisgezelschappen (meer dan 6 deelnemers) is de kampeerplaats te klein voor de grotere luxe tenten en nemen we lichtere, kleinere tenten mee.
Dag 9 Ura vallei - Yongkola
U gaat op weg naar de volgende vogel-hotspot: Yongkola. U gaat onderweg op zoek naar vogels in de bamboebossen die op uw route liggen. Hier worden de Beautiful Rosefinch, Gold-naped Finch, little Forktail, White capped Redstart, Chestnut bellied Rock Thrust, Coal Tit, Green-tailed Sunbird en Longtailed Minivet regelmatig waargenomen. Bovendien leeft in deze bossen nog een bijzonder dier: de rode panda! Wellicht heeft u het geluk om hem te zien.
Dag 10 Yongkola
Uw gids neemt u mee uit vogelen in de koelere loofbossen, bij Namling. Hier liggen de beste onontdekte bossen van Bhutan. Hier ziet u wellicht Ward’s Trogon, Satyr Tragopan, Grey Chinned Minivet, Chestnut Breasted Partridge, Striated Laughingthrush en Rufous-necked Hornbill. Ziet u overigens een kraanvogel, gans, zwaan, eend of fazant overvliegen, of u hoort hun roep, dan wordt dat beschouwd als een gunstig teken; een zegening van de Boeddha. Tegen het einde van deze reis bent u vast en zeker een gezegend mens!
Dag 11 Yongkola
Het subtropische bos komt vandaag aan bod, met de daarbij behorende vogels: onder andere Blue Throated Bee-eater, Maroon Oriole, Racket Tailed Drongo, Red Headed Trogon, Grey Treepie, Grey Nightjar, Hill Prinia en Asian Emerald Cuckoo. 's Avonds geniet u weer van een heerlijke maaltijd vol verse biologische ingrediënten, die uw kok op tafel zet. De bevolking leest van oudsher het wisselen van de seizoenen af uit het komen en gaan van bepaalde vogels. Verschijnt een bepaalde vogel, dan is het bijvoorbeeld tijd om de rijst te planten. Ook waarschuwen de vogels voor komende weersomstandigheden, en meerdere malen was het een vogel die de plek uitkoos waar een dzong gebouwd moest worden. Uw gids kan u, naast feitelijke informatie over de vogelsoorten die voorkomen in Bhutan, ook zeker vertellen over de vele mythen en legenden waarin vogels een hoofdrol spelen. Leuk voor bij het kampvuur…
Dag 12 Yongkola
U daalt af naar het laagste punt op 650 meter, waar u bij de rivier Kuru Chhu aankomt, en de brug erover. Hier kunt u op zoek naar vogels die graag vertoeven aan de rivier in het tropische deel van het land. U gaat op zoek naar vogels in en bij de ruïne van de Shongar Dzong. Deze dzong werd verlaten en de functie werd overgenomen door de dzong van Mongar. Geniet nog een laatste keer van het kamperen onder de sterrenhemel van de Himalaya.
Dag 13 Yongkola - Bumthang
Vandaag keert u terug naar de Bumthang vallei. Het is ongeveer 4 uur rijden als u in één keer door zou rijden, maar omdat de route wordt 'opgeleukt' met vogelstops, doet u er waarschijnlijk 7 tot 8 uur over. U overnacht in een prettige lodge gerund door een vriendelijke familie in Jakar.
Dag 14 Bumthang - Punakha
Er staat voor vandaag een lange reisdag op het programma, terug naar Punakha. Onderweg kunt u stops maken op plekken die op de 'heenweg' succesvol waren, of juist op andere plekken. U kunt dit ter plekke met de gids overleggen. U overnacht weer in het u al bekende hotel in de heuvels boven Punakha, met zicht over de vallei en de rivier.

Noot: als u opziet tegen de lange terugweg, kunnen we ook -tegen meerkosten- een vlucht van Bumthang naar Paro verzorgen. Deze vluchten worden dagelijks uitgevoerd door Druk Air, en bespaart u vele kilometers. Het is wel aan te raden deze vlucht niet op de laatste dag te plaatsen, maar om een paar dagen speling aan te houden.
Dag 15 Punakha - Paro
Op de terugweg van Punakha richting Paro kunt u verder op zoek naar vogels die u op de heenweg niet heeft gezien. Overleg met uw gids wat u nog graag wilt zien, en hij kan dan daarvoor de beste plekken uitzoeken. Natuurlijk is het ook mogelijk om zonder al te veel stops door te rijden naar Paro, zodat u hier in de namiddag nog tijd heeft om de Rinpung Dzong, het kloosterfort van Paro, te bezoeken. Het museum in de wachttoren is ook de moeite van een bezoek waard.
Noot: wilt u graag hét icoon van Bhutan bezoeken, het Tigers Nest (het heiligdom dat hoog tegen een bergwand boven de Paro vallei ligt), dan kunnen we hier in het programma een extra dag toevoegen.
Dag 16 Paro - Kathmandu
Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Paro gebracht. Hier checkt u in voor de vliegreis naar Kathmandu. Hier hebben we voor alle zekerheid nog een overnachting opgenomen, zodat u zeker de aansluitingen van de vluchten haalt. U wordt hier van de luchthaven opgehaald en naar het u al bekende stadshotel gebracht. De rest van de middag is vrij te besteden. Als u nog op pad wilt met een gids om de bezienswaardigheden van de stad en haar omgeving te verkennen, dan kunnen we dat uiteraard organiseren.
Dag 17 Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gecertificeerde vogelgids in Bhutan
  • alle overnachtingen conform programma
  • alle maaltijden in Bhutan
  • ontbijt in Kathmandu
  • visumkosten Bhutan
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • vliegreizen Amsterdam - Kathmandu en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Nepal (ca € 62.50 pp voor 30 dagen, of 40 USD op de luchthaven (voor vertrek aanvragen)
  • overige maaltijden (lunches en diners in Kathmandu)
  • optionele excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.500 - € 6.000
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kathmandu Guest House - Kathmandu
Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.

Phuntsho Pelri - Thimphu
Het Phuntsho Pelri hotel is een goede keuze voor een hotel centraal gelegen in de hoofdstad van het land. Het is een hotel in de standaardklasse met moderne faciliteiten, vriendelijk personeel en met een mix tussen traditioneel Bhutaanse en moderne architectuur. Iedere kamer heeft een Bhutaanse touch door klassiek Bhutaans schilderwerk en lokale producten. De kamers zijn schoon en in de badkamer treft u de (basic) benodigdheden. In het prima restaurant kunt u dineren en ontbijten in buffetvorm. Het hotel heeft een bar, een wasservice, een spa met Grieks bad en Sauna en onder de lobby treft u een aantal souvenirwinkeltjes. De lobby van het hotel, in een soort galerij vergelijkbaar met die van een shopping mall, geeft u wellicht een verkeerde eerste indruk. Maar voor een 3* hotel in het centrum van Thimpu, is Phuntsho Pelri echt een goede uitvalsbasis.

Hotel Vara - Punakha
Hoog in de heuvels boven Punakha ligt het prettige middenklasse hotel Vara. De kamers zijn ruim en licht. De bovenste kamers hebben een balkon, en de onderste kamers grenzen aan de vrolijke tuin. Zelfs als het beneden aan de rivier erg warm is, waait er hier vaak een fijn briesje. Gastheer Kesang kan mooi vertellen en heeft nog een verborgen talent; hij was vroeger timmerman, en alle meubels in het hotel zijn van zijn hand.

Deluxe camp
In tegenstelling tot het kamperen tijdens een trekking, waarbij het materiaal licht moet zijn, wordt bij deluxe kamperen zwaarder en degelijker materiaal gebruikt. We gebruiken deze vorm van overnachten vaak wanneer er in de buurt geen middenklasse hotels of pensions in de buurt zijn. Het voordeel is dat u op de rustigste plekjes kunt kamperen; in een veld, aan een rivier, bij een afgelegen dorp, op dé perfecte plek om te vogelen. Als u dichtbij een dorp verblijft is het een unieke kans om de levensstijl van de dorpelingen te ervaren en contact te maken met de bevolking.
U overnacht in ruime tenten van canvas/katoen. Hierin staan twee opklapbedjes met matrassen, beddengoed en een hoofdkussen. Daarnaast gaat er een was/toilettent mee (eenvoudig, namelijk met een gat in de grond) en een kook/eettent waarin een tafel en stoelen staan. Alles wordt volledig verzorgd door de vriendelijke kampeercrew, voor wie geen moeite teveel is. De kok tovert de heerlijkste gerechten op tafel, samengesteld met lokale biologische ingrediënten. En wat dacht u ervan om de dag af te sluiten met een kampvuur onder de sterrenhemel van de Himalaya?

Yangkhil Resort - Trongsa
Dit prettige hotel met 21 kamers ligt dichtbij de doorgaande weg, boven Trongsa. De kamers zijn ruim genoeg en voorzien van de gemakken die u mag verwachten van een middenklasse hotel. De absolute pluspunten van dit hotel zijn de prettige buitenruimte en het waanzinnige uitzicht over het dal : u kijkt zowel op de dzong van Trongsa als op de wachttoren, waar een museum in gevestigd is.

Deluxe camp
In tegenstelling tot het kamperen tijdens een trekking, waarbij het materiaal licht moet zijn, wordt bij deluxe kamperen zwaarder en degelijker materiaal gebruikt. We gebruiken deze vorm van overnachten vaak wanneer er in de buurt geen middenklasse hotels of pensions in de buurt zijn. Het voordeel is dat u op de rustigste plekjes kunt kamperen; in een veld, aan een rivier, bij een afgelegen dorp, op dé perfecte plek om te vogelen. Als u dichtbij een dorp verblijft is het een unieke kans om de levensstijl van de dorpelingen te ervaren en contact te maken met de bevolking.
U overnacht in ruime tenten van canvas/katoen. Hierin staan twee opklapbedjes met matrassen, beddengoed en een hoofdkussen. Daarnaast gaat er een was/toilettent mee (eenvoudig, namelijk met een gat in de grond) en een kook/eettent waarin een tafel en stoelen staan. Alles wordt volledig verzorgd door de vriendelijke kampeercrew, voor wie geen moeite teveel is. De kok tovert de heerlijkste gerechten op tafel, samengesteld met lokale biologische ingrediënten. En wat dacht u ervan om de dag af te sluiten met een kampvuur onder de sterrenhemel van de Himalaya?

Deluxe camp
In tegenstelling tot het kamperen tijdens een trekking, waarbij het materiaal licht moet zijn, wordt bij deluxe kamperen zwaarder en degelijker materiaal gebruikt. We gebruiken deze vorm van overnachten vaak wanneer er in de buurt geen middenklasse hotels of pensions in de buurt zijn. Het voordeel is dat u op de rustigste plekjes kunt kamperen; in een veld, aan een rivier, bij een afgelegen dorp, op dé perfecte plek om te vogelen. Als u dichtbij een dorp verblijft is het een unieke kans om de levensstijl van de dorpelingen te ervaren en contact te maken met de bevolking.
U overnacht in ruime tenten van canvas/katoen. Hierin staan twee opklapbedjes met matrassen, beddengoed en een hoofdkussen. Daarnaast gaat er een was/toilettent mee (eenvoudig, namelijk met een gat in de grond) en een kook/eettent waarin een tafel en stoelen staan. Alles wordt volledig verzorgd door de vriendelijke kampeercrew, voor wie geen moeite teveel is. De kok tovert de heerlijkste gerechten op tafel, samengesteld met lokale biologische ingrediënten. En wat dacht u ervan om de dag af te sluiten met een kampvuur onder de sterrenhemel van de Himalaya?

Mountain Resort Bumthang - Bumthang Vallei
Mountain Resort (voorheen Mountain Lodge) is een klasse apart in Bumthang. De vriendelijke familie voert elke paar jaar een aantal verbeteringen aan het hotel uit, en het gevolg is dat Mountain Resort inmiddels is uitgegroeid tot een hotel dat eigenlijk de middenklasse ontstijgt. Het restaurant, de lobby en de andere faciliteiten doen zeker niet onder voor een 4 sterren accommodatie. Wel blijft het kleinschalige en sfeervolle karakter behouden, en dat is prettig. De laatste toevoegingen zijn een spa, een groot dakterras en een traditioneel hotstonebath met uitzicht over de velden met paarden. In het restaurant verschijnen veel producten uit de Bumthang-regio op tafel, zoals jam, honing en kaas. Probeer ook eens een Red Panda: een lokaal gebrouwen Weizen-bier. Met stip onze favoriet in de Bumthang vallei!

Tashi Namgay Resort - Paro
Een mooie accommodatie, gelegen beneden aan de rivier met zicht op de landingsbaan van Paro (waar maar weinig vliegverkeer is). De lobby, de bar en het restaurant -met zowel Bhutaanse als Indiase gerechten- bevinden zich in het hoofdgebouw. De kamers liggen deels in gebouwen met twee verdiepingen, deels bij wijze van per twee geschakelde cottages op de heuvels eromheen. De kamers zijn erg ruim en stijlvol uitgevoerd met donker hout, met een zitje en een 'hangplek' in het venster. De badkamer heeft zowel een bad als een douchecel - dat kom je niet vaak tegen in deze prijscategorie. Het is nog geen kwartiertje rijden naar de vertrekhal van Paro airport, dus het Tashi Namgay is zeker ook een goede locatie als u een vroege vlucht moet halen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »