Bhutan

Bhutan reizen

“We zijn echte Azië-gangers en hebben hier dan ook al vele landen bezocht. Dit keer zoeken we een bestemming die ons nog echt kan verrassen. Bhutan staat hoog op ons lijstje. We willen in contact komen met de lokale bevolking en houden ook wel van een stevige wandeling. Daarnaast willen we meer leren over het boeddhisme.”

Bhutan is een fascinerend land, dat eeuwenlang afgesloten is geweest van de buitenwereld. Pas sinds 1974 worden er toeristen in het land toegelaten. Een reis door Bhutan is bijzonder omdat het een ongerept land is en geen massatoerisme kent. Eén van de bezienswaardigheden van Bhutan zijn de indrukwekkende Dzongs (kloosterburchten). In bijna elke stad is een dergelijk klooster wel te vinden. De bekendste is echter Taktsang, beter bekend als "Tiger's Nest", gelegen in de prachtige omgeving van Paro. Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw reis.

Bhutan Specialist

Reiservaringen
Bhutan

 • “De voorbereiding, info van U was van grote klasse.”

  lees meer
  -
  Van de Bunt
 • “Een extra pluimpje voor de gidsen voor hun kennis, vriendelijkheid en hun professionele werkwijze”

  lees meer
  -
  Arnold en Gwendolyne Dwarkasing
 • “Wat een mooie ervaring in Bhutan”

  lees meer
  -
  Berend, Sophia, Arjen en Roeland Dinkla
 • “geweldige ervaring om in Bhutan te zijn”

  lees meer
  -
  Hildegard en Naomi

Tip: Reisblog Bhutan Mieke

'Happiness is a place' luidt de leus van het Bhutaans Bureau voor Toerisme, en die plek heet uiteraard Bhutan. 

Lees de Bhutanblogs van Mieke:
-Bruto Nationaal Geluk & chilipepers.
-Natuur in en het beschermen van de de yeti.
-Tiger's Nest en verblijf in homestay

Tip: Boogschieten in Bhutan

boogschieten in BhutanBoogschieten is de nationale sport van Bhutan, en wordt er uiterst serieus genomen. Het is erg leuk om een wedstrijd bij te wonen, want deze gaan gepaard met veel dans en rituelen. Het is zelfs toegestaan om de tegenstander te kleineren of uit de concentratie te halen door bijvoorbeeld wild met de armen te flapperen. Men schiet met een grote handboog op een roos, die op een ongelooflijke afstand staat: 145 meter. In het Changlimithang stadion van Thimphu kun je geregeld wedstrijden en trainingen bijwonen.