Combinatiereizen Bhutan

Een reis door het prachtige land Bhutan is gemakkelijk te combineren met buurland India of Nepal. Twee mooie combinaties waar natuur en cultuur centraal staan. De nationale luchtvaartmaatschappij van Bhutan, Druk Air, vliegt tevens op Bangkok, waardoor zelfs een strandafsluiting in Thailand tot de mogelijkheden behoort. Om Bhutan binnen te komen heeft u verplicht een reservering nodig van een volledig verzorgde reis. Bhutan op de bonnefooi is dus niet mogelijk. In Bhutan geldt een minimum bedrag per persoon per dag waar u overnachtingen, vervoer, een gids, excursies en maaltijden voor terug krijgt. In dit tarief zijn goede middenklasse hotels (grade A) inbegrepen. De hotels zijn schoon en het personeel biedt een goede service. In enkele plaatsen is het mogelijk een hotel in de luxe categorie te reserveren. Hiervoor geldt meestal een toeslag. We geven hierover graag advies uit eigen ervaring!

De combinatiereizen op onze website zijn slechts een voorbeeld. Als het voorbeeld voldoet aan uw wensen, kan deze uiteraard geboekt worden. Maar elke reis kan ook geheel aan uw wensen aangepast worden. Wij kennen Bhutan uit eigen ervaring dus adviseren u graag over de mogelijkheden.

Bhutan Specialist

Reiservaringen
Bhutan

 • “De voorbereiding, info van U was van grote klasse.”

  lees meer
  -
  Van de Bunt
 • “Een extra pluimpje voor de gidsen voor hun kennis, vriendelijkheid en hun professionele werkwijze”

  lees meer
  -
  Arnold en Gwendolyne Dwarkasing
 • “Wat een mooie ervaring in Bhutan”

  lees meer
  -
  Berend, Sophia, Arjen en Roeland Dinkla
 • “geweldige ervaring om in Bhutan te zijn”

  lees meer
  -
  Hildegard en Naomi

Tip: Reisblog Bhutan Mieke

'Happiness is a place' luidt de leus van het Bhutaans Bureau voor Toerisme, en die plek heet uiteraard Bhutan. 

Lees de Bhutanblogs van Mieke:
-Bruto Nationaal Geluk & chilipepers.
-Natuur in en het beschermen van de de yeti.
-Tiger's Nest en verblijf in homestay

National Memorial Chorten

Deze chorten is gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land, Jigme Dorji Wangchuck. Het is een plek waar vele Bhutanezen dagelijks naar toe komen om te mediteren, om rondes te lopen om de chorten of om aan de gebedswielen te draaien. U zult hier dus de gehele dag bedrijvigheid zien. Zeker wat later in de ochtend, dan verschijnen de ouderen om hier rustig de rest van de ochtend door te brengen, rondjes sloffend om de chorten, of (als lopen niet meer zo goed gaat) zittend op de grond bij een gebedswiel, al draaiende.

Tip: Boogschieten in Bhutan

boogschieten in BhutanBoogschieten is de nationale sport van Bhutan, en wordt er uiterst serieus genomen. Het is erg leuk om een wedstrijd bij te wonen, want deze gaan gepaard met veel dans en rituelen. Het is zelfs toegestaan om de tegenstander te kleineren of uit de concentratie te halen door bijvoorbeeld wild met de armen te flapperen. Men schiet met een grote handboog op een roos, die op een ongelooflijke afstand staat: 145 meter. In het Changlimithang stadion van Thimphu kun je geregeld wedstrijden en trainingen bijwonen.