Menu

15x zekerheid en voordeel van het boeken bij een reisorganisatie

9/7/20

Collega Meinie bij Iketla Lodge - OhrigstadEen reis boeken bij een reisorganisatie biedt zekerheden en voordelen. Vooral nu de wereld is getroffen door het coronavirus. Reizigers die geen samengestelde reis hadden geboekt, kwamen in vervelende situaties terecht en hebben extra kosten gemaakt. Collega Meinie vertelt meer over de 15 zekerheden en voordelen van het boeken bij een reisorganisatie, ook ten tijde van een calamiteit. 

Direct naar de 15 zekerheden en voordelen

Vroeger vs nu

Vroeger was het een vaste prik: het boeken van een reis bij een reisbureau. Je kwam thuis met stapels reisgidsen voor inspiratie en de week erop stond je weer in een lange rij om geholpen te worden. De vriendelijke vrouw achter de balie zorgde er vervolgens voor dat jij met een geboekte reis buiten stond.China

Na de intrede van internet schakelden steeds meer reisorganisaties over naar online en enkelen zijn niet eens een fysiek reisbureau gestart.

PANGEA Travel is op 01-02-'03 begonnen met het aanbieden van maatwerkreizen naar Azië en Afrika. Aangezien iedere reis maatwerk is en persoonlijk contact bij ons hoog in het vaandel staat, zijn onze reizen niet direct via de website boekbaar. Er vindt altijd telefonisch overleg plaats of je kan op afspraak langskomen bij ons op kantoor in Arnhem!

De 15 voordelen en zekerheden:

1. Met weinig tijd toch zorgeloos een reis boeken

MaledivenTegenwoordig zijn de meeste mensen druk. De een heeft een fulltime baan en komt laat thuis van werk en de ander heeft een gezin met kinderen en huisdieren, waar alle aandacht naartoe gaat. Het kan ook zijn dat je juist vaker buitenshuis bent te vinden, omdat je minder bent gaan werken en de kinderen al het huis uit zijn. 

Bij weinig tijd, om welke reden dan ook, kunnen wij je in ieder geval helpen door het boeken van een reis uit handen te nemen.

We vragen altijd wel, zeker in het begin, om wat tijd in te plannen voor telefonisch contact met één van onze reisspecialisten. Zo komen we erachter wie jij bent als persoon, wat je reiswensen zijn, met wie je reist en wat de samenstelling van het reisgezelschap is. Hierna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je doorgaans binnen één week een compleet reisvoorstel op maat.

2. Onze ervaren reisspecialisten kennen de bestemmingen als geen ander!Sri Lanka

Jaarlijks gaan we op inspectiereis en stappen we in de schoenen van onze reizigers. En ik kan je vertellen: het is hard werken tijdens zo’n reis! ’s Ochtends vroeg pikt de lokale agent ons op bij het hotel voor de eerste hotelbezichtigingen, soms wel 10 op één dag!

We letten onder andere op de volgende punten: 

 • Past de accommodatie bij onze PANGEA klanten?
 • Ligt de accommodatie in een mooie omgeving?
 • Is de accommodatie makkelijk te bereiken?
 • Welke faciliteiten zijn er?
 • Hoe is het hygiëne niveau?
 • Is het personeel vriendelijk?

Nieuwe activiteiten 'proeven' we natuurlijk even voor, dus we nemen ook deel aan verschillende excursies. De ene keer is het een spannende rafttocht en de andere keer zijn we, samen met het gastgezin, aan het koken bij een homestay. Stiekem zijn dit ook voor ons de leukste momenten van een inspectiereis! 

Na thuiskomst zitten we weer boordevol reisinspiratie en staan we te popelen om nieuwe voorbeeldreizen voor de website te maken en onze bestaande reizen aan te passen (bijvoorbeeld door nieuwe accommodaties/activiteiten toe te voegen). 

En niet geheel onbelangrijk: wij delen deze ervaring ook met jou! We stellen de leukste reisroutes samen, kiezen de beste hotels uit en geven tips uit eigen ervaring.

Collega Daniel brengt zijn studiereis door Cambodja in beeld: 

3. Een jarenlange samenwerking met betrouwbare partners

Voor iedere bestemming staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Nadat we jouw reiswensen hebben doorgenomen, maken wij een reisplan op maat.

Onze lokale partner geeft ons onder andere advies over de reisroute, mocht dat nodig zijn. Ze kijken ook nauwkeurig naar de wensen die we samen hebben besproken en wat de samenstelling van de groep is. Reis je bijvoorbeeld met het gezin? Onze lokale partner geeft ons allerlei suggesties voor kindvriendelijke excursies, die je eventueel aan het reisplan kan toevoegen.

Op die manier is bij ons maatwerk ook écht maatwerk en samen met onze lokale partner zorgen dat we ervoor dat we onze speerpunten nastreven:

 • Persoonlijk en met aandacht: wij verkopen geen standaard pakketreizen en je beschikt over je eigen contactpersoon.
 • Flexibel: iedere reis stellen we geheel op maat samen, tussentijds wijzigingen is altijd mogelijk.
 • Kwaliteit: wij bieden enkel een reisplan aan waar wij achter staan. Na afloop van de reis horen we graag hoe de reis is geweest, zodat we ons product steeds verder verbeteren.
Collega Martijn op bezoek bij de lokale agent in Tanzania:

Collega Martijn met agent - Tanzania

Met veel van onze lokale partners hebben wij momenteel extra soepele annuleringsvoorwaarden kunnen afspreken. Stel dat je reis toch niet door kan gaan vanwege het coronavirus, dan kunnen we de reis gemakkelijk omboeken naar een later moment!

4. Wij en onze lokale partners staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar!

Wanneer je op bestemming bent, dan kan je in de meeste gevallen het beste rechtstreeks contact opnemen met onze lokale partner (bijvoorbeeld als het hotel toch niet helemaal naar wens is):

 • Er is geen tijdsverschil, dus de lijntjes zijn korter en je wordt sneller geholpen.
 • Ze houden ons op de hoogte van de ontwikkelingen die jullie hebben besproken.
 • In de meeste gevallen is het reisplan nog flexibel. Wanneer de situatie het toelaat, kan je in overleg met je gids ter plaatse wijzigingen aanbrengen.

In het geval van calamiteiten, bijvoorbeeld als je de reis eerder moet afbreken door het coronavrius, dan helpen wij en onze lokale partner je áltijd met repatriëring. Dit hebben we ook gedaan ten tijde van de uitbraak van het coronavirus in maart en dit zullen we ook blijven doen, als dat nodig is.
 

Reizigers die zelf een reis hadden geboekt (dus niet bij een reisorganistie) en in maart op stel en sprong terug naar Nederland moesten keren, werden geholpen door de Nederlandse overheid. De overheid heeft echter laten weten, dat ze vanaf nu gestrande reizigers niet meer gaan helpen.
 

Ga je nu op reis met een los geboekt vliegticket, dan is het (in tegenstelling tot bij een reisorganisatie) je eigen verantwoordelijkheid om weer thuis te komen. 

Governors Camp - ballon safari - Masai Mara - Kenia Governors Camp - Mongoose Club - Familie - Masai Mara - Kenia Governors Camp - olifant - Masai Mara - Kenia

5. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Zelfstandig een reis boeken, dat gaat nu niet meer zo makkelijk. Mede door het coronavirus komt er veel meer bij kijken dan normaal.

Onze reisspecialisten zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen ter plaatse, denk bijvoorbeeld aan de maatregelen die het land neemt in verband met het coronavirus en de visa-en douaneprocedures.

We houden ook de ontwikkelingen van de luchtvaartmaatschappijen nauwlettend in de gaten en krijgen ook als eerste te horen wanneer een bestemming weer opengaat, zoals Sri Lanka op 15 augustus 2020.

6. PANGEA Travel is lid van SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds

Boek je zelfstandig een accommodatie, bijvoorbeeld bij Booking.com, dan heb je géén dekking van ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Het kan zijn dat enkele reisorganisaties ook niet zijn aangesloten bij deze instanties. Logo ANVR

We adviseren om altijd te kijken of een reisorganisatie wél is aangesloten. Zo niet, dan kan dat voor problemen zorgen mocht er zich een calamiteit voordoen.

PANGEA Travel is wél aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds en dat biedt een hoop voordelen voor onze (toekomstige) reizigers:Logo SGR

 • Alleen betrouwbare reisorganisaties mogen lid zijn van ANVR.
 • De PANGEA-annuleringsvoorwaarden zijn gebaseerd op de ANVR-voorwaarden. Zo weet je zeker dat het er eerlijk aan toe gaat.
 • We zijn aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Bij een faillissement van een reisorganisatie is jouw reissom gedekt.Logo CFR
 • Tevens zijn we automatisch aangesloten bij SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). Bij een calamiteit (bijvoorbeeld bij een natuurramp die zeer ongewoon is in een bepaald land en in een bepaalde periode) krijg je de kosten vergoed. De meest gestelde vragen over het calamiteitenfonds lees je op hun website. 
 • We bezorgen je een veilige reis, waarbij we rekening houden met milieu, de lokale bevolking, natuur en cultuur.
 • Je persoonsgegevens zijn bij ons veilig.
 • De ANVR staat voor je klaar als je klachten hebt, waar je met je reisorganisatie niet uitkomt.

Vanwege de uitzonderlijke situatie van het coronavirus hebben ANVR en SGR tijdelijk de coronavoucher in het leven geroepen. Samen hebben ze gekeken hoe ze zowel de consument als de reisorganisaties kunnen beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus.

 

Wij bij PANGEA hopen natuurlijk dat je je geplande reis alsnog op een later moment wilt maken, zodat je weer iets hebt om naar uit te kijken: een mooie rondreis met PANGEA Travel! We kunnen de reis omboeken of je kiest ervoor om de voucher te accepteren, die je op een later moment inlevert. Zo help je ons als reisorganisatie, onze lokale partners en blijft je betaalde reissom gedekt.

De overige 9 zekerheden en voordelen - en deze zijn niet minder belangrijk

Ik heb zes zekerheden en voordelen 'in the picture' gezet en ik licht de overige punten kort toe (en deze zijn zeker niet minder belangrijk!):

Hakodate, Hokkaido, Japan skyline vanuit Mt. Hakodate - Japanboer met buffel - CambodjaKLM B787 Dreamliner.jpg

 1. We bekijken of je reiswensen haalbaar zijn en leuk blijven. Het is bijvoorbeeld niet wenselijk om in een korte periode het hele land te ontdekken, waardoor je lange reisdagen hebt en het programma overvol raakt. 
   
 2. Als er een aanbieding is, bijvoorbeeld bij een accommodatie, dan nemen we dit mee in de offerte: je hoeft niet zelf eindeloos internet af te struinen of de kleine letters te lezen.
   
 3. Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zelf boeken hoeft niet per definitie (veel) goedkoper te zijn. Er zitten vaak adders onder het gras.
   
 4. We weten wat veilige bestemmingen zijn en welke gebieden je beter kan overslaan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie gaat. 
 5. We verzorgen de gehele reis: transfers bij aankomst en tijdens de reis, autohuur, treinreizen, een gids, accommodaties, maaltijden, excursies: net wat voor jouw reis van toepassing is. 
   
 6. We zoeken de beste en goedkoopste vluchtmogelijkheden. Dit scheelt je een hoop uitzoekwerk, met name als je flexibel bent in reisdatum en de vertrekluchthaven.
   
 7. Je komt er niet pas op Schiphol achter dat je een visum voor Sri Lanka nodig hebt. In een vroeg stadium adviseren we je al over de benodigde reisdocumenten en geven we informatie over de aanvraagprocedure.
   
 8. Tegenwoordig moet je in veel gevallen extra betalen voor je stoel en bagage in het vliegtuig. Vliegtickets bieden wij standaard aan inclusief ruimbagage. Een stoel boeken gaat gemakkelijk via de website van de luchtvaartmaatschappij en de meeste reizigers doen dit zelf. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan kunnen wij dit voor je uit handen nemen.
   
 9. Wij wijzen je altijd op zaken waar je zelf misschien niet aan had gedacht, zoals inentingen, een reis- en annuleringsverzekering en de geldigheid van je paspoort.

Zelf een verre reis boeken: mijn persoonlijke ervaring  

In 2015 ging ik met mijn vriend zelfstandig op reis naar Thailand. Wekenlang zat ik iedere avond na mijn werk achter de laptop om een route samen te stellen en accommodaties te zoeken. Ik denk dat alles bij elkaar mij dit zeker 10 dagen heeft gekost (=240 uur!).collega Meinie - vakantie Thailand

Tijdens de reis ging gelukkig alles goed, maar toen ik bij PANGEA terecht kwam dacht ik wel even terug aan de reis. Wat als het hotel overboekt was geweest en we konden niks anders vinden? Of wat als er zich een natuurramp voordeed? Wat als één van ons ziek was geworden tijdens de reis?

Onze reis mocht dan wel relatief goedkoop zijn, maar ter plaatse kwamen er nog flink wat kosten bij, zoals de excursies. Er zijn honderden aanbieders van excursies en soms vraag ik mijzelf wel eens af of we wel de juiste hebben gekozen qua prijs-kwaliteitverhouding. 

Aan een verzekering hadden wij niet gedacht, achteraf erg onverantwoordelijk. We spreken van geluk dat het coronavirus toen niet is uitgebroken, anders hadden we vast nóg meer extra kosten gemaakt.

De 15 zekerheden en voordelen van het boeken bij een reisorganisatie op een rij

Je bent na het lezen van mijn blog op de hoogte van de 15 zekerheden en voordelen van het boeken bij een reisorganisatie.

Malediven - floating villa

Beknopt zet ik ze nog even op een rij:

1. Alles wordt uit handen genomen
2. Advies van een ervaren reisspecialist
3. Altijd een betrouwbare lokale partner voor advies en hulp
4. Altijd iemand achter de hand tijdens je reis
5. Reisspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
6. Aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
7. Eerlijk advies of je plannen haalbaar zijn
8. Altijd op de hoogte van de aanbiedingen
9. Beste prijs-kwaliteitverhouding
10. Advies over veilige bestemmingen
11. We verzorgen de gehele reis, onder andere de transfers
12. De beste en goedkoopste vluchtmogelijkheden
13. Op voorhand advies over de benodigde reisdocumenten, zoals een visum
14. Hulp bij het boeken van stoelen en bagage
15. Herinnering aan zaken zoals inentingen, verzekeringen en paspoort

 

Sinds mijn Thailand reis boek ik alles bij een reisorganisatie

In 2018 ging ik naar Zuid-Afrika, dit keer georganiseerd. Wat een verademing! Ik kreeg een compleet reisvoorstel dat bij mijn wensen past (geen oudbollige accommodaties, veel natuur, wandelmogelijkheden en op zijn tijd ook stadse gezelligheid). In alle vrijheid ging ik met de huurauto op pad en het was een prettig gevoel dat ik altijd iemand achter de hand had.

Wandelen tijdens de vakantie

De volgende bestemming, hopelijk in 2021, is de Filipijnen. Opnieuw ga ik dit via een reisorganisatie boeken. Ik heb geen zin in stressvolle taferelen waardoor het hele reisplan in de soep loopt, bijvoorbeeld dat ik de boot mis die volgens internet bestaat en achteraf toch niet meer blijkt te bestaan.

Ik kies nu liever voor zekerheid en zorgeloos reizen. Mocht ik onverhoopt toch mijn boot missen, dan weet ik zeker dat de lokale agent er alles aan doet om mij zo snel mogelijk naar het volgende eiland te brengen! 


Heb je reisplannen voor eind dit jaar of volgend jaar? Neem contact op met één van onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met het samenstellen van een verzorgde rondreis naar Azië of Afrika.terug naar het blog