Menu

5 must do’s op Sarawak (Borneo)

6/11/17

Ruud was tijdens zijn laatste studiereis op Sarawak (het zuidelijke deel van Borneo). Sarawak is een perfecte bestemming voor de avontuurlijke natuurliefhebber.
Ruud geeft vijf tips die zeker niet mogen ontbreken tijdens uw reis. Ruud kent ze uit eigen ervaring dus neem gerust contact met hem op als u vragen heeft.

1. Fietsen in Kuching
Sinds kort zit er een goed verhuurbedrijf voor fietsen in Kuching. U kunt hier tochten per mountainbike en met begeleiding van een goede gids regelen, of huur alleen een fiets. Naast de highlights van de stad zelf tijdens deze tour, kunt u ook kiezen voor een meerdaagse fietstocht in de natuur.

Ruuds fietstocht in Kuching

2. Op zoek naar Orang Utans
Kom oog in oog ten staan met de Orang Utan door ze op te zoeken in Semenggoh, waar een rehablitatiecentrum is. Voor de echte avonturiers raden we echter een meerdaagse jungle trekking bij Batang Ai aan.

orang utan jong

3. Slapen in een boomhut
In Permai Rainforest kunt u in een boomhut slapen, een super leuke ervaring!

 

#nofilter #permairainforestresort #borneo #treehouse #beach ????????????????????????

Een bericht gedeeld door Danielle Munroe (@dmunroex) op

4. Schildpadden
Op het schiereiland Tanjung Datu kunt u ’s avonds schildpadden eieren zien leggen. De accommodatie is eenvoudig, maar de ervaring van deze plek maakt dat zeker goed.

5. De grotten van Mulu
Trek minimaal 2 nachten uit voor het Mulu gebied en breng een bezoek aan diverse grotten. Als u Deer Cave aan het einde van de middag bezoekt, ziet u de miljoenen vleermuizen uitvliegen bij schemering. Een zeer indrukwekkend verschijnsel! Overnachten kan in een middenklasse chalet in het park zelf of in het exclusieve Mulu Marriot Resort.

Deer Cave MuluLang cave Mulu


Bekijk onze Sarawak reizen op de Maleisië-pagina.terug naar het blog