Menu

5 tips voor Taipei

30/8/17
Taiwan Taipei
 
5 tips voor Taipei
Een reis door Taiwan is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Taipei. U kunt zich hier gerust enkele dagen vermaken. Taipei is een moderne, kosmopolitische stad met grote gebouwen, groene parken, interessante musea, veel tempels, tientallen shoppingmalls, gezellige avondmarktjes en meerdere toprestaurants. Om u op weg te helpen, vindt u hieronder vijf tips voor activiteiten die wat ons betreft niet mogen ontbreken tijdens een verblijf in Taipei.

1) Taipei 101; eyecatcher van de stad en met een hoogte van 509 meter was het tot 2010 het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u van de 5e naar de 89e verdieping. Hier vandaan heeft u een fantastisch uitzicht over de stad (mits het weer het toelaat). Speciaal is de ‘damper’; deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen.

2) Ga eten in het Din Tai Fung Restaurant op Xinyi Road; dit is het bekendste dumpling restaurant van Taipei. U kunt hier genieten van de allerbeste dumplings (xiaolongbao). Niet voor niets beschikt het restaurant ook over een Michelinster. Houd wel rekening met een lange wachtrij. Er zijn overigens ook vestigingen in andere wereldsteden zoals Tokyo en Hong Kong.

3) Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen Taipei niet verlaten voordat ze in het National Palace Museum zijn geweest. Dit museum behoort samen met het British museum (Londen), het Metropolitan Museum of Art (New York) en het Louvre (Parijs), tot de 4 beste musea ter wereld. Het museum bestaat uit drie verdiepingen en ruim 600.000 antieke (Chinese) kunstschatten.

4) Bezoek één van de vele avondmarkten zoals Shilin, Raohe of Ningxia. Deze markten vol met eet-, souvenir- en kledingstalletjes zijn vaak tot na middernacht geopend. Ze zijn razend populair bij de lokale bevolking omdat het eten goed en goedkoop is. Al uw zintuigen worden geprikkeld door de gekleurde lichten, lekkere hapjes en vrolijke deuntjes. Probeer bijvoorbeeld eens het populaire Taiwanese drankje Bubble Tea: thee met melk en kleine Tapioca balletjes erin.

5) De enorme Chiang Kai-Shek Memorial is gebouwd ter nagedachtenis aan de eerste president van de republiek China (Taiwan). Tijdens een verblijf in Taiwan is een bezoek een must. Op de vierde verdieping staat een immens groot standbeeld van de leider en elke uur vindt daar een wisseling van de wacht plaats. Indrukwekkend om mee te maken.

Bekijke de Taiwan rondreizen voor meer inspiratie!terug naar het blog