Menu

Tonga Soa eto Madagasikara! Annefleur over Madagaskar

16/5/17
Tonga Soa eto Madagasikara! Welcome to Madagascar!

Met deze woorden word ik verwelkomd op het vliegveld van Antananarivo. Door mijn gids en chauffeur word ik naar mijn hotel gebracht in de hoofdstad gebracht, waar ik mijn eerste nacht verblijf. De volgende dag begint mijn reis door Madagaskar. Omdat we veel willen zien in een beperkte tijd, heb ik het geluk grote delen per 'light aircraft' af te mogen leggen. Bij aankomst ligt een kleine rode loper al klaar, we kunnen vertrekken! Onze eerste stop is de tweede grote stad van Madagaskar: Fianarantsoa. Onderweg is het optimaal genieten van de mooiste uitzichten vanuit het vliegtuig.

 

De vlucht van #Antananarivo naar #Fiarantsoa (#Madagaskar) #studiereis #pangeatravel

Een bericht gedeeld door PANGEA Travel (@pangeatravel) op

Foto’s vlucht Antananarivo - Fianarantso

Eerst op het programma staat een bezoek aan de oude stad van Fianarantsoa. Daarna rijden we door naar het startpunt van onze Betsileo tour. De Betsileo is een etnische groepering die vooral in de omgeving van Fianarantsoa leven en staan ook wel bekend als 'de meesters van rijst'. Tijdens onze wandeling zien we dan ook veel rijstvelden, ik heb bijna het gevoel dat ik in Indonesië ben! Na een mooie wandeltocht komen we aan bij een typisch Betsileo dorpje, waar we genieten van een traditionele maaltijd (uiteraard met rijst). Nu ik mij een beetje heb kunnen onderdompelen in de cultuur van Madagaskar is het tijd voor het volgende waar dit land om bekend staat: de prachtige natuur. Op naar Ranomafana National Park!

Soms zien we ze rustig in een boom zitten, andere keren springen ze van boom tot boom boven ons hoofd. 

Fianarantsoa MadagaskarFoto’s Fianarantsoa


We betreden het Ranomafana National Park samen met lokale gids Stephan en zijn zoon en 'tracker', eveneens Stephan. Stephan Junior doet zijn werk goed en dankzij hem spotten we wel vier soorten lemuren. Soms zien we ze rustig in een boom zitten, andere keren springen ze van boom tot boom boven ons hoofd. Dit alles met het regenwoud van Ranomafana als prachtige achtergrond.

Ranomafana Madagaskar

Foto’s Ranomafana

Na dit mooie bezoek is het weer terug het vliegtuigje in en naar het Isalo National Park. Na alle groene rijstvelden en regenwouden is een bezoek aan dit park een erg mooie afwisseling. Isalo bestaat namelijk uit enorme rotsformaties, grote valleien en diepe waterpoelen.

Isalo Madagaskar

Foto’s Isalo

De volgende en laatste stop van deze reis is het Andasibe National Park. Van de rotsformaties weer terug naar het regenwoud, op zoek naar meer lemuren! Gelukkig vinden wij er weer veel, onder begeleiding van onze lokale gids. We sluiten de dag af met een kleine 'lemuren-overdosis' door ook naar het Lemur Island te gaan. In deze opvang kun je de lemuren van wel heel dichtbij meemaken!

Andasibe Madagaskar

Foto’s Andasibe

Na het bezoeken van deze mooie plaatsen, moet ik toegeven dat Madagaskar mijn hart toch een beetje heeft gestolen. De combinatie van de prachtige natuur en bijzondere mensen maakt dit tot een fantastische reisbestemming!


Bekijk voor meer reisinspiratie onze Madagaskar reizen.terug naar het blog