Menu

De beste bezienswaardigheden op Réunion

30/7/19

Vincent ontdekt het onherbergzaam ruige eiland Réunion!


Een vakantie naar Réunion? Waarom ook niet! Réunion Island is onderdeel van Frankrijk en ligt dicht bij het paradijselijke Mauritius. Réunion is een waar walhalla voor de actieve reizigers. Maar het eiland biedt ook zeker mooie opties voor de ontspannen reiziger. Lees en bekijk mijn ervaring op Réunion en maak kennis met de 5 beste uitzichtpunten en de 5 leukste trekkingen op dit eiland. 

5 prachtige uitzichtpunten

Liever geen zware wandeltochten afleggen op Réunion (want het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om een stevige hike te maken), maar toch genieten van het prachtige landschap? Het eiland biedt ook voor de minder actieve reizigers een mooi programma.

Per huurauto kan je naar onderstaande uitkijkpunten rijden en ook genieten van het prachtige uitzicht:

1) Piton Maïdo: met recht het populairste uitkijkpunt over Cirque de Mafate. Via een slingerende weg vanuit Saint Gilles en omgeving kom je uit op dit uitkijkpunt. Vanuit dit punt starten ook verschillende trekkingen, die mooie uitzichten over de cirque opleveren.

2) Forêt Domaniale des Makes: alsof je door een soort ‘natuurraam’ naar Cirque de Cilaos kijkt. Ook te bereiken middels een weg met veel haarspeldbochten, kijk daarom goed uit! Uiteraard een leuke route om te rijden voordat je het hoogtepunt bereikt.

3) Point de Vue Cap Noir & Belvédère Bois-Court: ook de cirques van de buitenkant zijn schitterend! Rijd je linksom het eiland? Dan trappen veel reizigers hun reis af met Point de Vue Cap Noir. Net als Belvédère Bois-Court een prachtig punt vanwaar goed de steile bergkliffen te zien zijn.

4) Gîte de Bélouve: dit punt kan je ook opnemen in een trekking vanuit Cirque de Salazie. Naast dat het op de route ligt van een erg leuke wandelroute, kan je hier ook komen met de auto. Vanuit ‘Route des Plaines’ is dit punt gemakkelijk te bereiken.

5) Pas de Bellecombe: uiteraard dé plek om de actieve vulkaan ‘Piton de la Fournaise’ te bewonderen, de route erheen is erg veelzijdig! Vanuit hier start ook de populaire trekking naar de krater. De weg naar dit punt is een belevenis, zo lijkt ‘Plaine des Sables’ een wereld op zichzelf.

5 schitterende trekkingen

Uiteraard staat Réunion Island bekend om haar prachtige wandelroutes tussen steile bergen, groene natuur, ontelbare watervallen en een ruig vulkanische landschap. Te voet kom je op de meest bijzondere plekken. Geniet vervolgens in alle rust van dit unieke eiland!

Dit zijn de vijf bijzondere wandelroutes die ik aanbeveel (uit eigen ervaring) en die gemakkelijk binnen één dag zijn af te leggen:

1)    Cilaos - Marla (11.5 km in 6 uur): een stevige trekking naar het uitzichtpunt Col du Taïbit, met een gaaf uitzicht op Cirque de Cilaos én Cirque de Mafate. Vanaf dit punt kan je teruglopen of afdalen naar het dorpje Marla in Cirque de Mafate. Hier kan je eventueel overnachten om de hike te verlengen of je loopt dezelfde weg terug.

2)    Pas de Bellecombe - Nez Coupé de Sainte-Rose (9.8 km in 4,5 uur): deze unieke trekking begint bij het uitzichtpunt Pas de Bellecombe en brengt je over de zwarte lavagrond naar de nabij gelegen krater. Dit is één van de populairste trekkingen op het eiland. 

3)    Dos d'Ane - Cap Noir (2.9 km in 2 uur): een leuke korte trekking die gemakkelijk te doen is. Tijdens deze trekking kom je ook bij het uitzichtpunt Point de Vue Cap Noir. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de buitenkant van de Cirques, waar goed de steile bergen te zien zijn. 

4)    Hell-Bourg - Bélouve (6.4 km in 4 uur): een persoonlijke favoriet, het is een stevige beklimming naar het uitzichtpunt Gîte de Bélouve. Geniet hier van het indrukwekkende vergezicht over Cirque de Salazie. Keer hierna terug naar Hell-Bourg of vervolg de route naar de watervallen van Trou de Fer, wat 3 tot 4 uur extra tijd in beslag neemt. 

5)    Grand Bassin (10 km in 4,5 uur): dit is een mooie trekking buiten de cirques, te maken vanuit ‘Route des Plaines’, wanneer je in bijvoorbeeld Plaine de Cafres of Plaine de Palmistes verblijft. Het startpunt is bij uitzichtpunt Belvédère Bois-Court vanwaar de trekking al dalend begint. Houd er rekening mee dat je ook weer terug omhoog moet! 

Bekijk hier de beste uitkijkpunten, de leukste wandelroutes & activiteiten en mijn fotoalbum op Flickr:

 

Mauritius & Réunion 2019 - Vincent


Mijn selfdrive avontuur op Réunion is helaas ten einde. Ik help u graag om bovenstaande hotspots op te nemen in uw compleet verzorgde rondreis door Réunion! Naar aanleiding van mijn bezoek aan Réunion heb ik de 'Réunion actieve rondreis' bedacht. Réunion Island is ook goed te combineren met de prachtige stranden van Mauritius. Heeft u hier vragen over of heeft u een andere vraag over Réunion? Neem vrijblijvend contact met mij op. terug naar het blog