Menu

Duiken bij Sulawesi: Enorme verschillen

27/8/15

Reisspecialist en fervent duikster Karin over het duiken op Sulawesi en de enorme verschillen tussen deze twee top duiklocaties

“Van kennissen had ik er al vaak over gehoord, en ook in de duikbladen komen ze regelmatig voorbij:Bunaken en Lembeh; twee van de beste plaatsen om te duiken bij Sulawesi. Toen ik hoorde dat mijn volgende inspectiereis naar Noord-Sulawesi zou zijn, moest ik dan ook wel minimaal één duik per plek inplannen. Ik ben erg blij dat dit gelukt is, want de verschillen zijn enorm! Dit terwijl de bestemmingen niet heel ver uit elkaar liggen (van de haven van Bitung, naar de haven van Manado is het ca. 1,5 – 2 uur rijden); de ideale combinatie om een aantal gevarieerde duiken te maken.

Lembeh

Lembeh is vooral populair bij de ervaren duiker. Bijna alle accommodaties zijn hier dan ook voornamelijk op duikers gericht. Onderwaterfotografen komen hier volledig aan hun trekken tijdens de macro/muck duiken die hier gemaakt kunnen worden. Hier vindt u dus vooral het kleinere onderwaterleven. Ook de duiken waarbij naar mandarijnvissen wordt gezocht zijn erg populair. De omstandigheden bij Lembeh zijn tevens ideaal om met Nitrox te duiken, hier worden dan ook veel cursussen voor aangeboden bij de diverse hotels. Voor elke duiker is er wel een geschikte accommodatie te vinden, ik help u uiteraard graag in de keuze!

Bunaken

De duiken bij Bunaken zijn compleet anders. Deze bestemming is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren duiker (en ook voor niet-duikers en/of snorkelaars). Ik maakte een prachtige duik langs een muur van koraal. Je zweeft hier als het ware in de oneindige blauwe diepte, met om je heen juist de grotere vissen en schildpadden. Kortom; ik kom op beide plaatsen zeker een keer terug!”

Zoals Karin al aangaf, helpt ze u graag bij het inplannen van een mooie reis naar sulawesi waarbij ze u kan voorzien van leuke duik- en accommodatietips. Bekijk onze Indonesië Rondreizen en Indonesië Eiland Combinaties voor voorbeelden van Sulawesi reizen en neem contact op met Karin.

Bekijk het volledige fotoalbum op Flickr of klik op de pijltjes van de onderstaande foto.

Sulawesi - Indonesië - Karin

 terug naar het blog