Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

7 redenen waarom Düsseldorf Airport een sterk alternatief voor Schiphol is

17/1/19

Weet Düsseldorf Airport te overtuigen als sterk alternatief voor Schiphol? Op uitnodiging van Düsseldorf Airport bezochten we met een kleine delegatie het vliegveld voor een uitgebreide rondleiding. Maar waarom naar Düsseldorf als je ook naar Schiphol kan? 7 argumenten waarom Düsseldorf een meer dan prima alternatief is.  

Düsseldorf: ver weg?

file onderwegDüsseldorf Airport ligt op nog geen 2 uur rijden van Utrecht. Dit betekent dat het voor grote delen van Nederland en België al snel een aantrekkelijk alternatief voor Schiphol kan bieden. Tel daar de drukke spits rondom Schiphol bij op, dan wordt het zeker de overweging waard.

Parkeren en de afstand tot vertrekhal

Dusseldorf Airport ParkingMet de auto naar het vliegveld is één, maar geschikte en betaalbare parkeerplaats vinden is vaak nog een uitdaging op zich. Düsseldorf blijkt hierin goed voorzien. Zowel in parkeerkosten, als in tijd die je nodig hebt om van de parkeerplek naar de vertrekhal te komen. De parkeervelden zijn verdeeld rondom de luchthaven en zeker de verder gelegen parkeerterreinen zijn relatief erg goedkoop. Verder parkeren staat hier gelukkig niet garant voor eindeloos gezeul met bagage. Enkele parkeerterreinen (P24 en P26) zijn verbonden met een kosteloze shuttlebus. Naast de bus zijn er ook parkeerterreinen aangesloten op SkyTrain. Tip: je kan vooraf online je parkeerplek reserveren.  

SkyTrain

SkyTrain Dusseldorf AirportEen goede SkyTrain-verbinding brengt je vlot tot middenin de vertrekhal. Wil je toch liever dichterbij parkeren, betaal je uiteraard meer maar het laat zich niet vergelijken met parkeertarieven van andere grote vliegvelden. Let wanneer je met de auto komt goed op dat je de juiste afslag pakt naar de parkeervelden, zodat je niet net als wij, bij de arrival-parking aankomt. wink

Liever met de Trein?

SkyTrain treinverbinding Dusseldorf AirportDe luchthaven is direct bereikbaar vanuit Arnhem en Zevenaar. Vanuit de trein stap je over in de skytrain die je vervolgens binnen 6 minuten in de vertrekhal af zet. Ideaal.  

 
Gemoedelijke luchthaven

Dusseldorf AirportBehalve de goede bereikbaarheid waren wij oprecht verbaasd door de rustige gemoedelijk sfeer op de luchthaven zelf. Niets geen gehaast, lawaai, of gedrang. We vroegen tijdens de rondleiding na of het we toevallig op een rustig tijdstip aanwezig waren, maar dit bleek meer regel dan uitzondering te zijn. Wel zo prettig Dus.

 

Zowel douanecontroles als de bagageclaim zijn prima op orde. Waar voorheen nog wel eens problemen werden ondervonden met de doorloop, is deze procedure onlangs volledig herzien waardoor de lange wachtrijen verleden tijd zijn.

Goedkoper vliegen?

Uiteraard geen vaststaand feit maar soms wel realititeit: de vluchttarieven voor sommige bestemmingen zijn vanuit Düsseldorf aanzienlijk goedkoper. Onze ervaring is bijvoorbeeld dat Sri Lanka in de zomer vaak wel € 200 - € 300 pp goedkoper is vanaf Düsseldorf dan bijvoorbeeld vanaf Amsterdam. 

Al met al een verrassend prettige ervaring. We vinden Düsseldorf Airport een interessante extra optie, die onze vluchtafdeling graag voor je uitwerkt in het reisplan. 


Tijdelijk hebben we nu ook een actie opgezet waarin we gratis privé-vervoer aanbieden naar Düsseldorf Airport. Lees meer over onze unieke VIP-service actie.  

Dusseldorf Airportterug naar het blog