Menu

Floor terug uit Nepal - De Himalaya en meer...

6/12/16

Inmiddels is Floor weer terug uit Nepal en ook tijdens het laatste deel van haar reis heeft ze weer veel indrukken opgedaan. Lees hier de laatste update:

“Na Kathmandu, Bandipur en Pokhara (zie blog) stond dan eindelijk de trekking op het programma; iets waar ik al lang naar uitkeek! Wie kan er nou zeggen dat hij/zij gewandeld heeft in de Himalaya? Nou, ik dus sinds november 2016! Ik had gekozen voor een 3-daagse trekking in de Annapurna Range. Denk aan: een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen, rijstterrassen, kleine dorpjes met nieuwsgierige bewoners en hardwerkende boeren op het platteland. De overnachtingsplekken waren eenvoudig maar met eigen badkamer. Koud was het zeker, maar dan vooral ’s nachts. Overdag liep ik heerlijk in mijn korte broek in het zonnetje! Het was een ervaring die ik niet had willen missen en ik zou dan ook iedereen aanraden om een trekking in een rondreis door Nepal op te nemen. Van 1 dag tot expedities van een aantal weken; er zijn mogelijkheden genoeg!

Wie kan er nou zeggen dat hij/zij gewandeld heeft in de Himalaya? Nou, ik dus sinds november 2016! 


Floor tijdens de Himalaya Trekking


Via (deels) een hobbel-de-bobbel weg ging de reis daarna verder naar het Chitwan National Park. Het was goed om verschillende accommodaties te bekijken maar het was nog leuker om zelf neushoorns te spotten! Veel toeristen maken een rit op de rug van een olifant door Chitwan maar dat is iets waar ik (en PANGEA) niet achter sta(an). Het is veel leuker (en diervriendelijker) om de jungle te voet of per kano te verkennen. Ook krokodillen, vogels en olifanten werden op de foto gezet. De tijger bewaar ik voor de volgende keer wink

Chitwan National Park

De laatste nacht verbleef ik in Patan, een goede keus! Het ligt tegen Kathmandu aan maar het is veel rustiger en er hangt een leuke, gemoedelijke sfeer. Patan Durbar Square en de gouden tempel zijn zeker een bezoek waard. Daarnaast is het ‘the place to be’ om souvenirs te kopen; veel producten (‘singing bowls’, Boeddhabeelden, etc.) worden hier gemaakt.


?Patan 

Weer terug in Nederland kijk ik terug op een zeer bijzondere reis met veel afwisseling, hele lieve mensen en een overvloed aan natuurschoon. Ik hoop dat veel toeristen Nepal snel op hun lijstje zetten, ook voor de ontwikkeling van het land (toerisme is de belangrijkste inkomstenbron!). Heeft u concrete reisplannen of wilt u meer informatie? Bel (026-3707511) of mail (floor@pangeatravel.nl) me gerust!”
 


Lees ook het eerste blog bericht van Floor vanuit Nepal.

Bekijk de Nepal Reizen

 terug naar het blog