Menu

Floor vanuit Nepal!

11/11/16
Namaste uit Nepal! Pokhara om precies te zijn. Maar laten we bij het begin beginnen. Alweer ruim een week geleden landde het vliegtuig in Kathmandu. Het was ’s avonds laat en heel de stad was verlicht met kleurrijke lampjes. Wat bleek; Diwali (het ‘lichtjesfestival’) was in volle gang! Geen slecht begin. 
 
Lichtjes festival @ Kathmandu
Lichtjes festival @ Kathmandu 
 

In Kathmandu stonden naast hotelinspecties ook de belangrijkste bezienswaardigheden op het programma. Veel indruk heeft de lijkverbranding bij Pashupatinath gemaakt. Mijn gids legde het ritueel stap voor stap uit, om dit vervolgens met eigen ogen te aanschouwen. Hoe ‘schokkend’ het ook was, ik had het niet willen missen.

Vanaf Swayambhu genoot ik van het uitzicht over de stad. Goed om te zien was verder dat de grote witte stoepa van Boudha weer bijna helemaal hersteld is na de aardbeving die in april 2015 heeft plaats gevonden. Dit is helaas nog niet het geval bij Kathmandu Durbar Square en Bhaktapur Durbar Square. Deze pleinen hebben veel schade opgelopen tijdens de aardbeving en de komende tijd zullen er nog veel renovatie werkzaamheden plaatsvinden. Desondanks vond ik het, met name in Bhaktapur, erg leuk om rond te wandelen door de straatjes.
 

Uitzicht over Kathmandu vanaf Swayambhu
Uitzicht over Kathmandu vanaf Swayambhu 
 

Swayambhu
 

De volgende stop na Kathmandu was Bandipur; een gemoedelijk bergplaatsje met een adembenemend uitzicht op de Himalaya. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen én… het centrum is autovrij dus heerlijk om rond te slenteren! Mijn persoonlijke accommodatietip: The Old Inn!

The Old Inn @ Bandipur
The Old Inn @ Bandipur 
Bandipur: uitzicht op Himalaya vanaf The Old Inn
Bandipur: uitzicht op Himalaya vanaf The Old Inn
 

Inmiddels ben ik in Pokhara; de tweede grootste stad van Nepal maar wat een verademing t.o.v. Kathmandu. Ik heb al heel wat uurtjes aan het Phewa-meer doorgebracht. Echt boeiende bezienswaardigheden zijn er niet maar de locatie (aan het meer en met uitzicht op de Himalaya) en de sfeer maken alles goed. Daarnaast is het dé uitvalsbasis voor het maken van trektochten in de Himalaya. Dit staat ook voor mij de komende dagen op de planning… ik kijk er naar uit!

Pokhara
?
Pokhara
Floor aan het Phewa-meer in Pokhara
Floor aan het Phewa-meer in Pokhara

 terug naar het blog