Menu

Groeten uit China! Reisverslag van Janneke

3/6/15

Ni hao!

De laatste dag van mijn studiereis door de Chinese provincie Guangxi is aangebroken, wat gaat het toch allemaal snel voorbij. Inmiddels ben ik heel wat indrukken rijker.

Wat een lieve mensen zijn de Chinezen en wat een fotogeniek land. Al struinend door de straten merk ik hoe bijzonder de Chinezen het vinden om een westerse toerist te spotten. Even stoppen, kijken, glimlachen en voor je het weet sta je met een baby in je armen op de foto. Ik geloof dat ik zelf nog vaker vastgelegd ben dan andersom, en dat is in mijn geval toch een aardige prestatie!

Maar niet alleen de mensen zijn bijzonder, ook de landschappen zijn prachtig en worden zelfs culinaire dare devils op de proef gesteld. Niets is te gek voor de Chinezen, wat de reis des te meer interessanter maakt.

gerechten voor culinaire dare devils

Onze reis startte onverwachts met een overnachting in Guangzhou, een stad in ontwikkeling waar volop wordt gebouwd. Vervolgens was het tijd om verder te vliegen naar Guilin. In het centrum worden kleine winkeltjes afgewisseld door voedselkraampjes. De stad wordt met allerlei kleuren verlicht. Tijdens een wandeling komen de geuren van typisch Chineze gerechten mij tegemoet en op de achtergrond klinkt er Chineze muziek. Nu waan ik me echt in China.

Na het verblijf in Guilin zetten we de reis per boot over de Li River voort naar Yangshuo. De boottocht is een beetje toeristisch, maar naar mijns inziens wel de moeite waard. Onderweg geniet ik van de natuur met op de achtergrond de karstgebergtes. Na circa twee uur varen arriveren we bij het punt waar de bergen te zien zijn die op het briefje van 20 Yuan staan afgebeeld. Het heeft heel wat weg van Halong Bay in Vietnam. Ook zie ik vissers aan de kant hun vangst binnenhengelen en wast een man een waterbuffel. Eenmaal aangekomen in Yangshuo aanschouw ik aan de kant een drijvend huisje met daarop aalscholvers en verkopers die allerlei soorten vis verkopen. In Yangshuo zijn er tal van mogelijkheden. Zo is het leuk om het platteland en het leven langs de rivier te ontdekken en heerst er in het centrum een levendige en gezellige sfeer. Ook de impression Liu Sanjie show op de rivier is absoluut de moeite waard!

Janneke in China

Via het plaatsje Liuzhou rijden we verder naar Nanning, de hoofdstad van de provincie. Tijdens een rit door de stad merk ik hoeveel vastgoedprojecten hier lopen. Het is volop in ontwikkeling en het belooft een hippe stad te worden. De hoge gebouwen met gekleurde en knipperende lichten worden afgewisseld met fijne stadsparken. Er zijn genoeg bars en restaurants voor een avondje uit en ook een wandeling langs de voedselkraampjes is een aanrader.

We verlaten Nanning en reizen naar Ming Shi village. Een redelijk lange, maar mooie rit die ons van de drukke stad naar het platteland leidt. Onderweg zijn er volop mogelijkheden voor fotostops. In het kleine Ming Shi village is het uitzicht op de rivier en de karstgebergtes bijna magisch te noemen. Ming Shi is een authentiek dorpje waar men nog een simpel bestaan heeft. Vanaf een bamboevlot verkennen we vervolgens de Detian watervallen. Er zijn meer toeristen, maar de watervallen zijn mooi.

In de ochtend hebben we vrije tijd. Ik wil meer zien van de omgeving en besluit in een klein groepje een fietstocht te maken. We passeren kleine huisjes waar families buiten eten, schooltjes waar kinderen aan het zingen zijn en kleine boerderijen waar men hard aan het werk is. De fietstocht was een absoluut hoogtepunt voor mij. Na de fietstocht reizen we terug naar Nanning waar we nog een wandeling door het park maken. Daarmee is er helaas een einde gekomen aan een mooie reis.

Groetjes Janneke

Meer China inspiratie en informatie?

Bekijk de China reizen!terug naar het blog