Menu

Heritage Hotels in India | slaap in een fort of paleis

2/2/18

Rajasthan is de Indiase deelstaat van de duizelingwekkende paleizen, de magistrale woestijnforten en de prachtige haveli's (oude herenhuizen). Zoals ook in Europa gebeurt, worstelt ook in India de adel met de groeiende kosten van onderhoud van hun enorme paleizen en landgoederen. De hotelbusiness is dan een voor de hand liggende oplossing. Want wie wil er nou niet overnachten in zo'n echt paleisje en zich even een Maharadja of Maharani wanen?

entree chef

typische heritage slaapkamer romantisch eetplekje

Dit soort hotels wordt aangeduid met de term 'heritage', en grofweg kun je zeggen dat er twee smaakjes zijn:

  1. Gebouwen die zijn verkocht aan luxe hotelketens zoals Taj of Oberoi en tot in de puntjes zijn gerenoveerd en aangepast met alle moderne gemakken. Aan ieder detail is gedacht, met behoud van de historische ambiance.
    Enkele voorbeelden zijn het Ram Bagh Palace in Jaipur, Oberoi Rajvilas in Jaipur, Taj Lake Palace in Udaipur en Oberoi Amarvilas in Agra. Een voorbeeld van een reis samengesteld met hotels uit deze categorie is onze Luxe Reis India.
  2. Gebouwen die nog altijd worden beheerd door de koninklijke/adellijke families zelf, of een kleine hotelketen. Wat krakende deuren en wat eenvoudiger sanitair moet je dan voor lief nemen, maar dan heb je wél voor een zachter prijsje die onbetaalbare ervaring van het logeren in zo'n historisch gebouw.
    Voorbeelden zijn Castle Kanota in Jaipur, Bhanwar Vilas Palace in Karauli, Fort Khejarla in Khejarla, Castle Bera in Bera en bijvoorbeeld de Samode Haveli, Alsisar Haveli en de Mandawa Haveli in Jaipur. In onze voorbeeldreis Heritage Rajasthan & Noord-India nemen dit soort hotels een prominente plek in, en voor wie het iets actiever mag is de voorbeeldreis Avontuurlijk Rajasthan, Agra en Delhi een goed uitgangspunt.

 

dharampura Haveli typische heritage slaapkamer

ram bagh fort

zitkamer bloemen

Als u een andere route in gedachten heeft, kunnen we u er met plezier over informeren hoe we een aantal van dit soort panden kunnen opnemen in uw reisroute.


 

Bekijk ook de India reizen.terug naar het blog