Menu

Zin in actie bij Jaipur?

9/2/18

Mieke op de fiets in JaipurStap dan 's morgensvroeg op een mountainbike en verlaat de stad onder de enthousiasmerende begeleiding van uw lokale gids. Eenmaal onder de prachtige stadspoort doorgefietst bevindt u zich gelijk in landelijk gebied. Tussen de droge bosschages kunt u hier en daar een paar pauwen en zelfs geregeld een nijlgau zien (een soort rund, maar het heeft ook wel wat weg van een hert).

 

waterrijke stopEen eerste stop voor een drankje is op een onbeschrijflijk mooie waterrijke plek, waar vogelaars hun hart kunnen ophalen. Het dorp Naila wordt vervolgens aangedaan, dat als het ware Jaipur-in-het-klein is met dezelfde gebouwen die zo typisch voor de stad zijn, maar dan in mini-versie en zonder de verkeersdrukte en hordes bezoekers. Langs de weg ziet u vele verse bakstenen drogen in de zon, en als u de handjes uit de mouwen wilt steken mag u zelf ook een baksteenmal vullen. Een kijkje bij een werkplaats waar sari's worden gemaakt is ook mogelijk.


Het terrein is vlak en doorgaans verhard -op een enkel stukje na- en eenmaal de stad uit komt u nauwelijks verkeer tegen op dit uur -op een enkele kamelenkar vol bakstenen na! Ach ja, en natuurlijk wat koeien die onverstoorbaar middenop de weg staan te herkauwen, want het blijft wel fietsen in India.


Rajput RoyalsHet eindpunt van de fietstocht is het Castle Kanota, een paleis van de Rajput royals uit 1872. Antiek meubilair, schilderijen en de collectie zeldzame boeken in de bibliotheek herinneren aan lang vervlogen tijden. De adellijke familie bewoont nog een deel van het complex en fungeert als gastheren en -vrouwen voor het hotel wat nu in het kasteel is gevestigd. Op het terras onder de bomen wordt een ontbijt geserveerd in blinkende koperen potten -u zal er wel aan toe zijn!

Castle KanotaCastle Kanota buitenaanzichtfietsen in Jaipur

De tocht is ongeveer 22 km, reken op 3 uur inclusief de stops.

Zie hier Mieke aan het fietsen tijdens de tour:


Deze fietstocht is opgenomen in de rondreis Avontuurlijk Rajasthan.
Bij de rondreis 'In het spoor van de Boeddha' en 'Boutique India' kan het fietsprogramma in overleg worden opgenomen. terug naar het blog