Menu

De verlegen Mount Fuji en cultuur snuiven in Kyoto

20/12/16
Na een goede eerste indruk van Tokyo te hebben gekregen (deel 1), vervolg ik mijn trip naar Hakone. Aan het eind van mijn reis door Japan kom ik nog terug in Tokyo om wat meer accommodaties te bekijken. Samen met gids Yumi neem ik de metro naar station Shinjuku om vanaf daar per trein verder te reizen naar Hakone-Yumoto. Hakone ligt op circa 100 km van Tokyo en is met name bekend vanwege de aanwezigheid van vele hotsprings (onsen) en de prachtige natuur en uitzichten op de nabij gelegen Mount Fuji. Bij aankomst wordt echter al snel duidelijk dat we Mount Fuji waarschijnlijk niet gaan zien vandaag. Het is namelijk erg bewolkt en mistig. Jammer maar gelukkig is het wel droog en vol goede zin beginnen we met het bezoeken van aan een aantal accommodaties in de omgeving, waaronder ook traditionele ryokans, een aanrader voor onze klanten die op zoek zijn naar een unieke ervaring en geïnteresseerd zijn in de Japanse cultuur. De kamers in een Ryokan zijn veelal eenvoudig ingericht. De vloer is bedekt met traditionele tatami matten en men slaapt op een dun matras, een zogenaamde futon. Mijn persoonlijke favoriet: Hakone Suimeisou. Ik werd vriendelijk ontvangen in deze kleinschalige ryokan en de ligging vlakbij het station is ideaal. De meeste kamers kijken uit op de rivier en de groene omgeving.
 
De mist in (Kabelbaan Hakone)
De mist in (Kabelbaan Hakone)
Exploring Hakone 

Het Hakone National Park verken ik met de Hakone Free Pass, hiermee kan onbeperkt gebruik worden gemaakt van verschillende vervoersmiddelen in Hakone. Heel handig want hierdoor hoef ik niet steeds een kaartje te kopen. De Tozan mountain railway brengt ons via een dicht beboste vallei, in prachtige herfstkleuren, naar Gora. Vanaf hier nemen we de kabelbaan via Sounzan naar de vulkanische vallei van Owakudani, waar massa's mensen komen om de legendarische zwarte eieren te eten. Deze eieren zijn gekookt in het vulkanische water uit de warmwaterbronnen. Door de zwavel in het water kleuren de eieren zwart. Volgens een legende zou het eten van een dergelijk ei goed zijn voor een levensverlening van zeven jaar. In Togendai gaan we vervolgens aan boord van het 'piratenschip' en varen we over het Ashino-Ko meer naar Hakone-macchi. 

Aan het eind van de dag is het tijd om afscheid te nemen van Yumi en in te checken in de ryokan waar ik vannacht verblijf. Alvorens ik aanschuif bij het diner, neem ik volgens Japanse traditie een heerlijk bad in één van de onsen. 

Vanaf de Kiyomizu-dera tempel heb ik een prachtig uitzicht over Kyoto, bovendien zijn de vele bomen nu het herfst is prachtig rood, oranje en geel gekleurd.

Boeddhistische tempels en Shinto schrijnen.

De volgende ochtend vertrek ik heel vroeg weer uit Hakone om vanaf Odawara de bullet train (Shinkansen) naar Kyoto te nemen. Met topsnelheden van rond de 320 km per uur is een rit per Shinkansen al een belevenis op zich. Na circa 2 uur kom ik aan in Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. Het is een prachtige dag vandaag, de zon schijnt en ik heb mijn jas niet nodig. Perfect weer om Kyoto op eigen gelegenheid te verkennen. Vooraf heb ik wat bezienswaardigheden uitgezocht die ik graag wil bezoeken en met behulp van een plattegrond waarop de diverse bus- en metrolijnen staan vermeld vind ik vrij gemakkelijk mijn weg. In Kyoto zijn vele Boeddhistische tempels en Shinto schrijnen te vinden en één van de bekendste is de Kiyomizu-dera tempel. Vanaf hier heb ik een prachtig uitzicht over Kyoto, bovendien zijn de vele bomen nu het herfst is prachtig rood, oranje en geel gekleurd. Ook bezoek ik de Fushini Inari Shrine met zijn duizenden rode Torii (poorten), die zijn gedoneerd door personen of bedrijven om zodoende welvarender te worden. Natuurlijk sla ik de Geisha wijk Gion niet over. Deze oude wijk bestaat uit veel oude Japanse houten gebouwen, theehuizen en restaurants. De wijk is in deze periode ook het decor voor vele trouwfotoshoots en dat is erg leuk om te zien! De echte geisha's en maiko's zijn overdag niet op straat te vinden en hiervoor zal ik later dus terug moeten gaan.

Trouw fotoshoot in Gion - KyotoTrouw fotoshoot in Gion - Kyoto

De kunst van het kimono dragen 

Op de tweede dag in Kyoto staan er hotelbezoeken op het programma en krijg ik een goed beeld van de diverse overnachtingsmogelijkheden hier. Ook ga ik langs bij één van de locaties van Wak Japan. Wak Japan biedt diverse programma's, zoals bijvoorbeeld een Japanse theeceremonie, sushi workshop en kalligrafie of origami lessen. Ik krijg hier ook de kans om een traditionele kimono te passen, een leuke ervaring waarbij ik tot de ontdekking kom dat het een hele kunst is om de kimono aan te trekken. Op de laatste dag van mijn reis neem ik wederom de bullet train, dit keer van Kyoto naar Tokyo. In Tokyo ga ik tevens langs een aantal hotels die PANGEA Travel vaak gebruikt en bezoek ik het kantoor van onze lokale vertegenwoordiging. Natuurlijk sluit ik mijn laatste dag af met een heerlijk sushi diner!

 Bullet train (Shinkansen)Bullet train (Shinkansen)

Mijn reis zit er helaas alweer op en ik kan er met een goed gevoel op terug kijken. Japan heeft mij op diverse fronten verrast. Het is mooi om te zien hoe de eeuwenoude cultuur en tradities tegenwoordig verweven zijn met de moderne wereld. De bevolking is uiterst vriendelijk, het land is veilig en het reizen per openbaar vervoer erg efficiënt. Ik heb zin om onze klanten te gaan helpen bij het plannen van een reis naar Japan! 

Rianne bij Kiyomizu-dera temple - KyotoRianne bij Kiyomizu-dera temple - Kyoto

Bekijk onze Japan rondreizen voor meer reisinspiratie! (Tokyo -  Hakone - Kyoto zijn in de meeste van onze voorbeeldreizen opgenomen). 

Bekijk ook het eerst blog van Riannes Japanreis.

Klik aan de zijkanten van de onderstaande foto om het volledige Flickralbum te bekijken! (Abu Dhabi en Japan)

Abu Dhabi en Japan - 2016 Rianneterug naar het blog