Menu

Kleurrijk reisverslag vanuit Hanoi (Mieke)

4/7/16


Mieke is op inspectiereis in Vietnam. Hier haar kleurrijke verslag vol scherpe observaties in het levendige Hanoi. 

Het is even wennen, om vanuit het druilerige Nederland zó in het warme Hanoi te zijn. De Old Quarter, het oude hart van Hanoi, is zeker levendig te noemen, en de drukte kan eerst wat overweldigend zijn. Maar na een tijdje rondstruinen ga je de straatjes herkennen: hier is de straat met de plakbandverkopers, dan is daar de straat waar je je brommer kunt laten doorsmeren, en dan is daar de straat waar men op het trottoir stalen vogelkooitjes in elkaar last. 

Vanaf een terrasje, gezeten op zo'n typisch kabouterkrukje en met een stroperige Vietnamese koffie voor mijn neus, gaat die drukte me inmiddels ook goed af. Rustig zittend heb ik de kans om alle details in me op te nemen. De rijen geparkeerde brommers, de stokoude bomen waar van alles in is opgehangen, de wapperende rode vlaggen en de vogelkooitjes die boven bijna elke winkel hangen. Brommers tuffen voorbij met torenhoge ladingen, talloze verkopers met manden vol koopwaar schuifelen voorbij, en een mevrouw duwt een personenweegschaal voort die groter is dan zijzelf. Het ding speelt volcontinu 'jingle bells'. In juli. In Hanoi. Een dame die haar haren in de verf heeft laten zetten gebruikt de tijd waarin de verf moet intrekken om de kapsalon te verlaten en een boodschapje te doen. Niemand die ervan opkijkt. Behalve ik dan.

en een mevrouw duwt een personenweegschaal voort die groter is dan zijzelf. Het ding speelt volcontinu 'jingle bells'. In juli. In Hanoi

Ik zou hier wel uren kunnen zitten, maar de koffie is op, en ik moet weer verder. Op naar het noorden. Ik zie ernaar uit. 

 

Old Quarter Hanoi

(Foto's volgen nog)


 

BEKIJK DE VIetNam Reizenterug naar het blog